scl-70 חיובי ערך 1.3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• scl-70 חיובי ערך 1.3
    ירון
    08/01/2014

שלום

אני בן 26 ללא בעיות בריאותיות נוכחות בחיי היום היום. מזה כשנה אני עובר בדיקות דם בתדירות של אחת לכמה חודשים בעקבות תקופה שהייתה לי עליה באנזימי הכבד אך הם חזרו לנורמה.בכל אותן בדיקות הופיע לי ANA חיובי אך כשביצעתי F-ANA התקבלה תשובה שלילית. בבדיקה שביצעתי שלשום אנזימי הכבד היו מעט מעל הנורמה,אך הממצא המשמעותי היה ANA חיובי כשניתן גם ציון ספציפי לרכיב שתוקף את הגרעין scl-70 עם ערך 1.3 אני בא מעולם הרפואה ובירור קצר שערכתי גילה שמדובר בנוגדן שספציפי לסקלרודרמה. יחד עם זאת עליי לציין שאין לי שום ביטוי קליני של המחלה ,בטח שלא ביטוי עורי.לצערי התור שלי לראומטולוג יהיה רק עוד חודשיים. שאלתי היא כזאת:האם ערך SCL-70 של 1.3 נחשב גבוה או גבולי, והאם ערך כזה מעל הנורמה יכול לעלות בקנה אחד עם אי הופעת ביטויים קלינים של סקלרודרמה? כלומר האם זה שהבדיקות מראות ערך מעל הנורמה,מתחייב שיש לי את המחלה סקלרודרמה?
    בתודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    scl-70 חיובי ערך 1.3

הוספת תגובה

• scl-70 חיובי ערך 1.3 - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    10/01/2014

שלום ירון
    אין לך שום סיבה לדאגה כעת
    ערכים שונים , לא גבוהים כמו ANA חיובי או SCLER70 סביב 1.3 יכולים להיות כיויראנט נורמה אצל אנשים בראיים עד 8 % באוכלוסיה בריאה
    לפעמים הופעת נוקדנים קשורה למחלות וירליות, או סיבות אחרות , לאבחנ סקלרודרמה כמו לאבחנה מחלות אחרות אוטו- איממוניות חשובה מאד תמונה קלינית
    בדרך כלל במיקרים כמו שלך אני ממליצה מעקב בדיקות מעבדה.
    בהצלחה
    דייא אנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו