רמת CPK גבוהה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמת CPK גבוהה
    יוגב
    14/10/2014

שלום
    הרקע שלי: אני בן 66. ב-2010 -גידול במעי הגס וגרורה בכבד - שהוסרו ב-2 ניתוחים. המחלה לוותה בהתפרצות של דרמטומיוזיטיס. הוסבר לי שבשל קיום MI2 חיובי המחלה הנלווית קיימת בי והתפרצה בעקבות הגידול וכי כיום אין בהכרח זיקה בינה ובין התחדשות הגידול. טופלתי בפרדניזון ומתוטרקסאט. המינונים הלכו וירדו(הופסק ב- 3.2014) ורמת ה- CPK חזרה לנורמה. המופע העורי לא נעלם לגמרי והשרירים תקינים. אני במעקב אונקולוגי (CT שנתי ובדיקות דם).
    היום קבלתי תוצאת בדיקת דם CPK של 393 ( ב-8.2014 היה 193) .GOT ו-GPT=30 (מגמת עלייה)
    שאלותי:
    1. האם המגמה העולה והחריגה מהתחום מחייבת חזרה לתרופות כגון מתוטרקסאט?
    2. האם ניתן "לטפל" בעצם שיעור העלייה של ה-CPK (ללא התייחסות לסיבתו) ע"י שתיה מרובה (בבית החולים בוצעה בתחילה "שטיפה" באינפוזיה)?
    3. האם הבדיקה מדליקה נורית אזהרה דחופה לפנייה לאונקולוג (יש לי תור בינואר)?
    בתודה ושנה טובה – יוגב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמת CPK גבוהה

הוספת תגובה

• רמת CPK גבוהה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    20/10/2014

הי, מבדיקה אחת עדיין לא עושים אבחנה של התלקחות דרמטומיוזיטיס אבל אין ספק שהחשד עולה ובצדק.
    עירוי נוזלים ניתן לעיתים כדי "לשטוף" את הכליות ולמנוע נזק ולא כדי להוריד את רמת ה CPK בדם. בכל מקרה זה כאשר הרמות גבוהות הרבה יותר.
    שתיה מרובה חשובה בכל מקרה אבל לא רלוונטית במקרה הספציפי ששאלת.
    מציע לך: לחזור על הבדיקה ומידה ואכן היא מוגברת- פנה לרואמטולוג והקדם את התור לאונקולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגבי נטילת מתוטרקסאט

רונה
    05/06/2016

אני אשה צעירה בת 36 סובלת מזה כ- 3 שנים ממחלת שרירים אוטואמונית של השרירים(פולימיוזיטיס) בשיא המחלה רמות ה- cpk אצלי בדם הגיעו ל- 4000 וה ldh לכמעל 1000 כך ש 393 זה ממש לא נורא קרוב לנורמה אתה יכול להירגע
    ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו