מה פירוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה פירוש
    בינה
    04/01/2015

שלום רב
    מזה שנתיים סובלת מכאבי גב תחתון ובעיקר בגבול העכוז. ביצעתי MRI שהצביע על כל מיני שינויים ניווניים תלויי-גיל, ובלטי דיסק במיוחד L4 L5, וכן MRI למפרקי SI שלא נצפתה שם דלקת .
    כפי שהומלץ לי התחלתי להתעמל ולחזק שרירי גב ובטן.
    מאז נוספו לי כאבים באזור עכוז צדדי משני צדי הרגל וכן כאבי ברכיים.
    US אבחנתי מצא התעבות של הגיד גלוטיוס מדיוס על רקע טנדינוזיס, כלומר: דלקת בגיד.
    כמו כן נפיחות של איזור פסנסנינוס בברכיים על רקע דלקתי.

שאלתי: מה זה כל ה'דלקות' הללו, ממה נובעות? ואיך אפשר לטפל בהן ולהתגבר על הכאב ה'כללי' הזה שמשבש את החיים.

הומלץ לי לערוך אבחנה לפיברומיאלגייה והריאומטולוגית אבחנה זאת 'במידה לא חמורה'.. נרשם לי אלטרולט 10 מ"ג.
    כל מדדי הדלקת בדם תקינים.
    שאלתי: האם תרופה זו תוכל לעזור בסוג הכאבים שתיארתי לעיל?
    בתודה וברכה
    עפרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה פירוש

הוספת תגובה

• מה פירוש - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    05/01/2015

פיברומיאלגיה היא תסמונת שבה המטופל סובל מכאבי שרירים מפושטים, כלומר במקומות שונים בגוף, כאשר אין הסבר אחר לבעייתו הרפואית. יתכן שאת עונה להגדרות ולכן התרופה שקיבלת יכולה לעזור. מקובל לקחת אותה לפחות לחודש ימים מכיוון שזה הזמן שלוקח לה להשפיע. אני מניח שעל סמך הנתונים שכתבת, יש היגיון גם טיפולי פיזיוטראפיה והידרוטראפיה (במים חמים). בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו