מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברךטלי05/05/2015
שלום רב,
אני בת 30, ולפני כחודשיים וחצי - שלושה, סבלתי מכאב במרפק שמאל. הכאב הופיע לפתע, שלא בעקבות מכה. התפתח תוך פחות מיממה ברמה שבקושי יכלתי לכופף או ליישר את המרפק. ניתן לי טיפול של XEFO והכאב חלף במהרה.
לאחר מספר שבועות, התחלתי לסבול מכאב עמום בברך שמאל, וקבעתי תור לאורטופד. הכאב היה ללא קשר לתנועות כלשהן או למאמץ, והתגבר והורגש יותר במנוחה. עד שהגעתי לאורטופד לפני כשלושה שבועות, הכאב קצת פסק, ונדד בין פרקי כפות הידיים. שיערתי שזה משהו שקשור לפרקים, אך בבדיקה לא נמצא שום דבר. במקביל, גיליתי שאני בהריון וכרגע מצויה בשבוע 9, ככה שלא נרשם לי צילום אלא ניתנו בדיקות דם בסיסיות ל CRP, שיצאה תקינה.
בשבוע וחצי האחרונים הכאב חזר, אני לא מרגישה אותו כל הזמן אך הוא בהחלט מציק. אין אודם או נפיחות באיזור. זה הכאב הכי מציק, למרות שלעיתים כואבים גם פרקי הידיים.
בינתיים קבעתי תור לאורטופד, אך אני מאוד מודאגת. מצד אחד הייתי רוצה לעשות צילום כדי להירגע שזה לא משהו רציני, מצד שני לא רוצה לסכן את ההריון. החשש הכי גדול שלי, זה סרטן העצמות (אין היסטוריה משפחתית דומה). השאלה היא האם הסימפטומים בכללותם מצביעים על משהו כה קיצוני, או שסביר להניח שמדובר במשהו אחר, ועל כן עדיף להימנע כרגע מרנטגן, או שמא עליי להתעקש לבצעו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך - תגובה
ד''ר אנה קופרמן07/05/2015שלום טלי
כאבי פרקים שתיארת יכולים להיות כי תגובה לגורם משני כמו מחלה וירלי זהומי , מאמץ יתר.שינויים הורמונלים
אך ברור שגם כיהתחלת מחלה כרונית דלק'תית מפרקים.
כעת עקה הריון - שיהיה בהצלחה - לא רק אסור גם אין צורך בשום צילון רנטגן,בדיקות דם חשובות , אך גם בהריון יכול להיות שינווי גם במדדי CRO וגם בESR- הם מדדי דלקת חשובים
אני לא חושבת שאת צרקיכה להיות במעקה וטיפול אורטופד , במידה ותמשיכי עם כאבים תיבקשי מרופה משפחה לחזור לבדיקות כולל ESR , CRP ו RF ו הפניה לבדיקה רופה ראומטולוג.
במידה ותרגישי כאבים חזקים כן ניתן טיפול בתרופות מסוג NSAIDS- כמו IBUFEN , NAXYN אך לא קבוע
תרגישי טוב , בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)