מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לואי מנטילת ARAVAעלוית06/06/2015
שלום. אני בת 50 ואחד עשר חודשים. לפני 10חודשים אובחנתי כלוקה בראומטואיד ארטריטיס. ברקע יש לי כבר 44שנים סכרת נעורים, וכן תת פעילות בלוטת התריס, צליאק וכעת דלקת פרקים. טופלתי במטוטראקסט ו+פרדניזון במינון משתנה. הגבתי באלרגיה קשה. לפני חודשיים התחלתי ליטול ARAVA 10 מ״ג ליום יחד עם 5 מ״ג פרדניזון וכל שבועיים הורדתי 1 מ״ג. תוצאות בדיקת ״מנטו״ היתה חיובית 15מ״מ. לאחרונה איני חשה בטוב. עייפות וחולשה מאד גדולה, יציאות מרובות ותוצאת בדיקת דם WBC לפני חודש היתה 5.7 כשהטווח הנורמה 4.8-10.8. לפני יומיים עשיתי שוב בדיקה והתוצאה 4.6 כלומר ירדה מתחת לנורמה. בעוד שבוע אני אמורה להפסיק את הפרדניזון. קיבלתי מהראומטולוג המטפל בי מרשם לARAVA 20 מ״ג במידה ואחוש כאבים בפרקים ולחזור ל5 מ״ג פרדינזון. שאלתי, האם לאור התשישות וההרגשה הכללית הירודה מבחינה פיזית וערכי הדם והכאבים שעדיין קיימים מותר לי להעלות את מינון הARAVA?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי מנטילת ARAVA - תגובה
ד''ר אנה קופרמן06/06/2015שלום
סיפור שלך מורקב
חולשה ועייפות יכולים להיות עקב סכרת או בעיות אחרות
לגבי ARAVA- בדרך כלל תופעות לוואי הן- הפרעות בתפקודי כבד , עלית לחץ דם
גם ירדה ליקוציטים יכולה לבהיות עקב ארבה
לכן את יכולה קודם כול לחזור עוד הפעם לבדיקות - לצורך לבדוק האם אין ירידה נוספת של ליקוציטים ובמידה שאין ירידה את יכולה לנסות מינון יותר גבוה של ארבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לואי עם תרופת ARAVA
עלוית07/06/2015תודה על התשובה המהירה. רק בעוד חודש אוכל לעשות שוב בדיקת דם. המגמה עד עתה היתה שכל חודש יש ירידה נוספת בלויקוציטים. האם יתכן ובכלל אאלץ להפסיק את הארבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנקדוטה לגבי סוכרת
ירדנה דוידוב07/06/2015דבר ראשון והכי חשוב זה הבריאות.
כמי שסובלת גם, אני ממליצה לפנות לגופים כמו המרכז הארצי לחוות דעת רפואיות, ולבדוק האם ניתן לקבל עזרה מהמדינה. אומנם קצת חששתי להיכנס לתחום שמאוד שורץ מקרי מרמה, אבל בסופו של תהליך, הייתי מרוצה מהטיפול שקיבלתי במרכז הארצי לחוות דעת רפואיות שעזרו לי להתמודד מול ביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)