דלקת מפרקים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרקים?
    סימה
    03/01/2016

שלום ד"ר
    מזה שנה שאני סובלת מכאבי מפרקים ונוקשות בשרירים אחריי מנוחה. קשה לי לקום ולהתהלך בבוקר למשך רבע שעה- חצי שעה.
    במהלך התקופה סבלתי מספר חודשים משיעול ושילשולים שבזמן האחרון נפסקו ( הופחתה משמעותית צריכת חלב)
    הריאומטולוג שלי אמר שאני סובלת מדלקת מפרקים ( אבל לא נשמע בטוח לגמרי באבחנה שלו) ורשם לי סלאזופירין.
    בבדיקת סיטי בטן ואגן שביצעתי צוין ריבוי בלוטות לימפה מעט מוגדלות רוחב עד סנטימטר במזנטריום.
    התחלתי לקחת את הכדורים לפניי שבוע, ונתקפתי בכאבים עזים מאוד בקרסול שתקפו אותי גם בזמן מנוחה.
    מדיי פעם מופיעים גם כאבים במקומות אחרים ( גב, אגן, ברכיים) ואני מתקשה ללכת (הולכת בצליעה).
    אני אבודה בין הרופאים, הייתי אישה פעילה והיום מרגישה מושבתת ומתוסכלת. האם לדעתך אני אכן סובלת מדלקת מפרקים? האם הכדורים שקיבלתי מתאימים לבעיה שלי? מה הסבירות שהם אכן יקלו על הכאבים ויסייעו לי לחזור לחיים תקינים? האם יכול להיות שהבלוטות הלימפה המעט מוגדלות הן עקב הדלקות שאני סובלת מהם?
    אודה מאוד לקבלת חוות הדעת שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים?

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים? - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    05/01/2016

שילוב של כאבי מפרקים ותלונות במערכת העיכול מובילות לחשד למחלת קרוהן או מחלה דקתית אחרת של מערכת העיכול. יתכן והממצאים בCT יכולים להתאים. סלאזופירין היא תרופה שיכולה לעזור. יתכן ויש מקום, במסגרת גסטרואנטרולוגית טובה, לביצוע קולונוסקופיה ובדיקות נוספות לשלול או לאשר את האבחנה.
    מעבר לכך חשוב להבין עד כמה דלקת מהפרקים פעילה- על סמך הבדיקה הגופנית, מדדי הדלקת ובדיקות דם אחרות, הדמיות וכמובן אופי התלונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו