דלקת פרקים- דחוף!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים- דחוף!!!
    אביטל
    20/04/2016

בת 32 ברקע מחלת כליות כרונית מסוג IGA NEPHROPATHY ובדיקת אנטיקרדיוליפין IGA חיובי. סובלת מס' שנים מכאבי פרקים ולפעמים מעט נפיחות בשורשי כפות הידיים, ברכיים וכו'.
    עשיתי במשך השנים מס' בדיקות השייכות לראומטולוגיה תמיד יצאו תקינות חוץ מ CRP שיצא גבוה מעל הנורמה 3.22. לפני עשרה ימים עשיתי מיפוי עצמות לאחר שאורטופד ראה משהו לא תקין בצילום רנטגן. במיפויי נכתב לי שיש קליטת יתר של החומר הניגודי במספר מפרקים ופרקי כפות הידיים ונכתב שזה יכול להתאים לדלקת פרקים ארטריטית. הופניתי ע"י רופאת המשפחה לראומטולוג עוד הרבה לפני המיפוי כיוון שרצתה לשלוח אותי בגלל מחלת הכליות ובגלל ה APLA החיובי . התור שלי רק בסוף מאי.
    שאלותיי הן:
    1. האם תיתכן דלקת פרקים כאשר כל הבדיקות תקינות חוץ ממיפויי העצמות?
    2. האם ניתן לקבוע דלקת פרקים רק על סמך מיפויי?
    3. האם יכול להיות ש 3 המחלות שלי (הכליות, ה APLA והמפרקים) קשורות זו לזו?
    אשמח אם תחזרו אלי בהקדם.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים- דחוף!!!

הוספת תגובה

• דלקת פרקים- דחוף!!! - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    24/04/2016

שילוב של כאבי מפרקים, מדדי דלקת מוגברים (CRP) וקליטה במיפוי עצמות יכולות להצביע על דלקת מפרקים פעילה.
    לזכור שתמיד צריך להיות הקשר בין הבדיקות לקליניקה ומהתיאור שלך- יכול להיות שמדובר בדלקת מפרקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו