טיפול בדלקת מפרקים ספחתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדלקת מפרקים ספחתית
    סיון
    04/06/2017

בת 30 סובלת 13 שנה מפסוריאזיס. לפני שבועיים החלו כאבים באצבעות הרגליים ומהר מאוד התפשט לכאבים עזים ב2 כפות הרגלייים וקושי רב לדרוך וללכת. לאחר מיפוי עצמות אובחן דלקת מפרקים ספחתית.מאחר ויש לי אנזימים מןגברים בכבד ניתן לי פרדניסון 5 מג עד שאטפל בכבד. אך אני כבר מיואשת כי הכאבים ממשיכים בעיקר בבוקר קשיחות של ממש וקושי בללכת . הכאב כבר התפשט לחלק מאצבעות כף היד..לכתפיים ולגב העליון ועמוד השידרה.מיואשת ממש ורוצה לדעת האם התרופה הזו מועילה או תועיל לי? האם אוכל לנוע מתישהו בחופשיות? ובאיזה פרקי זמן זה חוזר?הרופאת משפחה אמרה לי לא לחשוב על הריון בקרוב ואם בכלל כי זה יביא להחמרה של הדלקת ויכול להביא לפגיעה רצינית במפרקים שאחכ יהיה קשה לחזור למצב התחלתי.ואני מרגישה שחרב עולמי..האם זה נכון? ואם אני רק בתחילת המחלה מדוע זה כואב כל כך..מרגישה כמו נכה ממש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    14/06/2017

את מציגה מספק בעיות:
    צריך שיתוף פעולה בין הראומטולוג לבין מומחה לכבד. מה הסיבה לתפקודי כבד לא תקינים- כבד שומני? דלקת נגיפית? מחלה אוטואימונית? כל עוד אין פתרון או כיוון, באמת היכולת לטיפול מוגבלת למדי.
    סטרואידים במינון נמוך היא אופציה טובה. לפעמים אפשר לשלב בטיפול הזרקות מקומיות של קורטיזון למפרקים וכך להפחית מינון סטרואידים סיסטמי (בכדורים).
    לגבי הריון, אל תאמרי נואש. את עדיין צעירה. חשוב להשתלט על הדלקת, גם כדי להעלות את סיכויי הפוריות והריון מוצלח. את יכולה להתייעץ עם גניקולוג מומחה להריון בסיכון.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו