דלקת מקשחת חוליות - טיפול ביולוגי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מקשחת חוליות - טיפול ביולוגי
    מור
    17/06/2018

אני בת 28 לפני חמש שנים גילו לי על ידי בדיקת אמ.אר.איי את מחלת המפרקים - אנקילוזינג ספונדליטיס.
    בשנים הראשונות סבלתי מכאבים כל תקופה מסויימת, היו חודשים שכמעט ולא כאב כלל.
    לאחרונה, חצי שנה האחרונה, אני סובלת מכאבי תופת שמפריעים לי בשגרת היום יום, בעבודה, שאני עושה קניות, מרימה דברים, יושבת, הולכת, אני מרגישה החמרה, בלילות זה גיהנום אני לא יכולה להסתובב לצדדים, לוקח לי כמה דקות לקום למצב עמידה, זה משפיע לי גם על הצלעות בבית החזה, אני לא יכולה להתעטש אפילו כואב לי לצחוק.
    אני מאוד מדוכאת מהמצב. אני לוקחת משככי כאבים כמו אטופן וארקוקסיה שמשפיעים לזמן קצר.
    מטפלת בי רופאה ראומטולוגית שתורים אצלה זה אחת בחצי שנה עד שתופסים אותה והפתרון שיש לה זה רק זריקה של חומר ביולוגי. אני מאוד חוששת להתחיל בטיפול הביולוגי מכמה סיבות: הראשונה היא- שאם מתחילים עם הטיפול אסור להפסיק כי זה יכול לחזור בהחמרה. ודבר שני- הבנתי מקריאה באינטרנט שהטיפול הביולוגי הוא יחסית חדש ברפואה, ואינני יודעת מה ההשלכות של הטיפול בעוד 30 שנה....האם יש פיתרון אחר ? אני בחורה צעירה לקראת חתונה, חוששת מאוד לחשוב איך אתפקד שיהיו לי ילדים. האיכות חיים שלי נפגעת מאוד בשל החמרת המחלה. אשמח אם תמליצו לי מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    27/06/2018

קו הטיפול הראשון לדלקת כזו יכול להיות טיפול פשוט (יחסית) שנוגד דלקת כמו לדוגמא ארקוקסיה, אטופן, סלקוקס, נקסין.

טיפולים ביולוגים נחשבים קו שני.
    הם לא חדשים כל כך, הראשונים יצאו סביבות שנת 2000 (עוד מעט 20 שנה..), כמעט ואין להם תופעות לוואי והן נחשבות בטוחות.

בהחלטה על הטיפול המתאים צריך לקחת בחשבון את הסבל של המטופל/ת והפגיעה באיכות חייו, אל מול המחיר (הלא רב) שצריך לשלם כשלוקחים טיפול כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו