מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב במפרקים בכל הגוף -דלקת ברגלשירן26/06/2010
שלום
בת 32, זאת הפעם השניה שיש לי דלקת בחודשים האחרונים באיבר בגוף - בכף הרגל אשר כואבת לי ושורפת לי.(פעם קודמת זה היה ביד כתוצאה ממכה- הפעם זה לא כתוצאה משום מכה ואין סיבה לכך) הבעיה שלי היא שאני מרגישה כאילו המפרקים שלי בכל הגוף "לא משומנים" קצת כאבים מדיי פעם ואני חייבת לציין שאני נחה כל היום ובקושי זזה. (הכאבים בעיקר במפרקים של כפות הידיים והרגליים וגם בגב )
אני פוחדת שזה סימן מוקדם לכך שאני מפתחת משהו כזה כמו דלקת במפרקים. יחד עם זאת המפרקים שלי לא אדומים ונפוחים - פשוט נוקשים ולא נעים להזיז אותם (לפעמים כואב).
בנוסף, יש לי מדי פעם כאב חד בכל מיני מקומות בגוף שעובר. (קצת מוזר לא יודעת להסביר)
הסיבה שאני מודאגת היא כי זה משהו שלא חשתי קודם. בנוסף, בשבועיים האחרונים יש לי גלי חום מוזרים בגוף. בעיקר בגב אך גם במקומות אחרים. כאילו יש לי דלקת בכל הגוף.
זה מפחיד אותי.
אגב, מי שאמר שיש לי דלקת ברגל זה אורטופד והוא אמר זאת למרות שלא מצא לדעתי משהו אחר - סה"כ גם הרגל אפילו שכואבת ושורפת לא אדומה או נפוחה. (אגב, כשסיפרתי לו על גלי החום והכאבים הנודדים בגוף הוא שאל אותי אם המפרקים שלי אדומים אונפוחים ואמרתי שלא אז אמר שזה בסדר גמור ושאקח את הוולטרן לרגל)
הוא נתן לי וולטרן ואני קצת חוששת לקחת אותו מתוך איזושהי דעה שעדיף לי אולי להרגיש את הכאב כדי לדעת אם זה חמור יותר ובכל הגוף ואם בעזרת השם לא, אז הדלקת ברגל אמורה לעבור לבד כי חוץ ממדי פעם להקליד במחשב אני כל היום במיטה או בספה לא עושה כלום.
כמה שאלות:
א. וולטרן עלול להזיק אם הדלקת היא היא מערכתית ולא עלו על זה?
ב. מה אפשר לעשות כדי למנוע מחלה אוטואימונית כלדקת פרקים , האם ויטמינים /תזונה נכונה /פעילות גופנית - יכולים למנוע התפרצות מחלה אוטואימונית כדלקת פרקים? (אשמח גם להפנייה למקורות אחרים אם ידוע עליהם).
ג. האם אני עושה נכון שאני מחכה ולא הולכת בינתיים לרופא משפחה - כי נראה לי שללכת סתם בשביל גלי חום ותחושה של כאבים קלה או "מפרקים נוקשים" זה ממש לא רציני ועליי לחכות שפשוט תעבור הדלקת ברגל.
תודה
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרב לידר30/06/2010שירן שלום,
תלונותיך אינן מכוונות למחלה ספציפית.
אמנם הכאב ברגל עשוי לעבור לבד אך אם הוא בעוצמה גבוהה טיפול קצר בוולטרן יכול להקל משמעותית ולרב לא יגרום לנזק.
הסיבות להתפתחות מחלה אוטואימונית לא לגמרי ברורות - המחשבה המרכזית היא כי זיהומים שונים באדם עם נטיה מולדת-גנטית מעוררים את המחלה.
תזונה נכונה ופעילות גופנית מומלצים תמיד, גם אם לא ימנעו בהכרח הופעה של מחלה, בודאי יקלו על ההתמודדות עימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)