מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לאחר לידהעדי11/07/2010
שלום ,
אני 4.5 חודשים אחרי לידה תקינה, בת 30.
בערך 3 שבועות לאחר הלידה החלו לי כאבי רגליים חזקים ונוקשות לאחר שינה בכל הגוף או אחרי ישיבה של חצי שעה מול המחשב או טלויזיה. אני כל הזמן עייפה והשינה לא עוזרת לי ואפילו להיפך לאחר שינה הכאבים עזים במיוחד.
פניתי לאורטופד ורופאת משפחה, שלחו אותי לבדיקות של דלקת - שקיעת דם וCRP והכל תקין.
אני סובלת מאד וקשה לי לטפל בתינוקת במיוחד בבוקר כשהידיים שלי והרגליים לא מתפקדות..
אני חסרת אונים ונמאס לי לשמוע שזה "בגלל הלידה" כי אני מרגישה שאין לי כוח בגוף פשוטו כמשמעו ובמיוחד ברגליים.וזה רק הולך ומתגבר.
דודתי סיפרה לי שגם לה היו כאבים כאלו לאחר לידה (לפני 30 שנה) והרופא אמר לה שזה "שוק לידה" ונתן לה זריקה והכל עבר , אבל אין לה מושג מה זה היה ואיזו זריקה.
האם יכול להיות שמדובר בדלקת פרקים למרות שאין תהליך דלקתי בגוף?
לאיזה עוד כיוונים אפשר ללכת מכאן?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים לאחר לידה
ד''ר מרב לידר11/07/2010התפרצות או התלקחות של דלקת מפרקים שגרונתית לאחר לידה היא תופעה מוכרת.
לא ניתן לשלול כי מדובר במחלת מפרקים דלקתית רק ע"ס תוצאות בדיקות הדם, יתכן ומדובר במחלה בראשיתה. יחד עם זאת, הסבירות כי מדובר במחלה דלקתית, כמובן יורדת.
אפשרויות נוספות הן תסמונת של פיברומיילגיה המאופיינת בכאבים ללא דלקת.
בראש ובראשונה יש לשלול דכאון שלאחר לידה ובעיה נוירולוגית.
אני מציעה שתחומים אלה יבדקו בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. הייתי אצל ראומטולוג
עדי12/07/2010והפנו אותי ל-10 צילומי רנטגן שונים שביניהם חזה ואגן וידיים- למרות שהכאבים הם ברגליים מהברך ומטה. אני קצת חוששת מכמות הצילומים הזו, אני יודעת שזה לא בריא, האם זה הכרחי? לא נעים לי להטיל ספק ברופא ולשאול אותו...מה דעתך? תודה (הייתי מעדיפה לבוא אלייך אבל לא היה תור בזמן הקרוב ).
שאלה נוספת, האם עייפות היא חלק מהסימפטומים של האבחנה שהוא כתב- ארטריטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרב לידר23/07/2010האבחנה שנתן הראומטולוג היא "ארטריטיס" - כלומר דלקת מפרקים.
עייפות היא תלונה שכיחה בדלקת מפרקים.
בעת ביצוע ההערכה הראשונית של החולה אנו מפנים בדרך כלל למספר צילומים כולל צילום חזה - הן על מנת לשלול מעורבות ריאתית של מחלת מפרקים שהיא תופעה לא נדירה, והן על מנת לשלול תהליכים זיהומים או אחרים שיכולים להשפיע על הטיפול שיוצע לך בהמשך.
לגבי צילומים של איזורים שאינם כואבים לך, גם בכך יש הגיון. פעמים רבות נמצא שינויים המרמזים על מחלת מפרקים שגרונתית בצילומי כפות ידיים ורגליים. רמזים למחלות מסוג ספונדילוארטרופתיות נמצא בצילומי אגן.
כך שלמרות שזה נשמע הרבה, בדרך כלל יש סיבה והגיון מאחורי הבקשה לצילומים.
בסופו של דבר הקרינה ב- 10 צילומי רנטגן נמוכה בהרבה מהקרינה שב- CT אחד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות אחרי ילידה
גרשזון דריה20/07/2010שלום!
אני גם רציתי לשאול לגבי תופעות אחרי לידה. אני ילדתי תאומים לפני שלוש שנים. ידיים שלי רדומו ללא תנוע, אולי בעקבות ההתנפחות בחודשים האחרונים של הריון, אבל אחרי לידה בעיה עוד החמירה. ידיים שלי רדומות וכואבות במיוחד בלילה כשמתעוררת אין אפשרות להזיז ידיים, אני מרגישה כאבים, לפעמים בילתי נסבלים- מתחילה לעשות סיבובים ותנועות ולאט- לאט כאבים מפחתים.מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרדימות בכפות הידיים
ד''ר מרב לידר23/07/2010הרדמות של כפות הידיים, בעיקר בשעות הלילה מרמזת על תסמונת התעלה הקרפלית (carpal tunnel syndrome). מדובר בתופעה שכיחה מאד, בעיקר בנשים, המופיעה פעמים רבות בזמן הריון. לעיתים חולפת בתום ההריון ולעיתים נמשכת גם הלאה. התופעה נובעת מלחץ של עצב בשורש כף היד והטיפול הוא סד/הזרקה מקומית או ניתוח פשוט הנעשה על ידי אורטופד כף יד.
התייעצי עם רופא המשפחה ובקשי שיפנה אותך לבדיקת NCV/EMG.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)