כאבים לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר לידה
    עדי
    11/07/2010

שלום ,
    אני 4.5 חודשים אחרי לידה תקינה, בת 30.
    בערך 3 שבועות לאחר הלידה החלו לי כאבי רגליים חזקים ונוקשות לאחר שינה בכל הגוף או אחרי ישיבה של חצי שעה מול המחשב או טלויזיה. אני כל הזמן עייפה והשינה לא עוזרת לי ואפילו להיפך לאחר שינה הכאבים עזים במיוחד.
    פניתי לאורטופד ורופאת משפחה, שלחו אותי לבדיקות של דלקת - שקיעת דם וCRP והכל תקין.
    אני סובלת מאד וקשה לי לטפל בתינוקת במיוחד בבוקר כשהידיים שלי והרגליים לא מתפקדות..
    אני חסרת אונים ונמאס לי לשמוע שזה "בגלל הלידה" כי אני מרגישה שאין לי כוח בגוף פשוטו כמשמעו ובמיוחד ברגליים.וזה רק הולך ומתגבר.
    דודתי סיפרה לי שגם לה היו כאבים כאלו לאחר לידה (לפני 30 שנה) והרופא אמר לה שזה "שוק לידה" ונתן לה זריקה והכל עבר , אבל אין לה מושג מה זה היה ואיזו זריקה.
    האם יכול להיות שמדובר בדלקת פרקים למרות שאין תהליך דלקתי בגוף?
    לאיזה עוד כיוונים אפשר ללכת מכאן?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר לידה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים לאחר לידה

ד''ר מרב לידר
    11/07/2010

התפרצות או התלקחות של דלקת מפרקים שגרונתית לאחר לידה היא תופעה מוכרת.
    לא ניתן לשלול כי מדובר במחלת מפרקים דלקתית רק ע"ס תוצאות בדיקות הדם, יתכן ומדובר במחלה בראשיתה. יחד עם זאת, הסבירות כי מדובר במחלה דלקתית, כמובן יורדת.
    אפשרויות נוספות הן תסמונת של פיברומיילגיה המאופיינת בכאבים ללא דלקת.
    בראש ובראשונה יש לשלול דכאון שלאחר לידה ובעיה נוירולוגית.
    אני מציעה שתחומים אלה יבדקו בהקדם האפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. הייתי אצל ראומטולוג

עדי
    12/07/2010

והפנו אותי ל-10 צילומי רנטגן שונים שביניהם חזה ואגן וידיים- למרות שהכאבים הם ברגליים מהברך ומטה. אני קצת חוששת מכמות הצילומים הזו, אני יודעת שזה לא בריא, האם זה הכרחי? לא נעים לי להטיל ספק ברופא ולשאול אותו...מה דעתך? תודה (הייתי מעדיפה לבוא אלייך אבל לא היה תור בזמן הקרוב ).
    שאלה נוספת, האם עייפות היא חלק מהסימפטומים של האבחנה שהוא כתב- ארטריטיס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    23/07/2010

האבחנה שנתן הראומטולוג היא "ארטריטיס" - כלומר דלקת מפרקים.
    עייפות היא תלונה שכיחה בדלקת מפרקים.
    בעת ביצוע ההערכה הראשונית של החולה אנו מפנים בדרך כלל למספר צילומים כולל צילום חזה - הן על מנת לשלול מעורבות ריאתית של מחלת מפרקים שהיא תופעה לא נדירה, והן על מנת לשלול תהליכים זיהומים או אחרים שיכולים להשפיע על הטיפול שיוצע לך בהמשך.
    לגבי צילומים של איזורים שאינם כואבים לך, גם בכך יש הגיון. פעמים רבות נמצא שינויים המרמזים על מחלת מפרקים שגרונתית בצילומי כפות ידיים ורגליים. רמזים למחלות מסוג ספונדילוארטרופתיות נמצא בצילומי אגן.
    כך שלמרות שזה נשמע הרבה, בדרך כלל יש סיבה והגיון מאחורי הבקשה לצילומים.
    בסופו של דבר הקרינה ב- 10 צילומי רנטגן נמוכה בהרבה מהקרינה שב- CT אחד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות אחרי ילידה

גרשזון דריה
    20/07/2010

שלום!
    אני גם רציתי לשאול לגבי תופעות אחרי לידה. אני ילדתי תאומים לפני שלוש שנים. ידיים שלי רדומו ללא תנוע, אולי בעקבות ההתנפחות בחודשים האחרונים של הריון, אבל אחרי לידה בעיה עוד החמירה. ידיים שלי רדומות וכואבות במיוחד בלילה כשמתעוררת אין אפשרות להזיז ידיים, אני מרגישה כאבים, לפעמים בילתי נסבלים- מתחילה לעשות סיבובים ותנועות ולאט- לאט כאבים מפחתים.מה צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רדימות בכפות הידיים

ד''ר מרב לידר
    23/07/2010

הרדמות של כפות הידיים, בעיקר בשעות הלילה מרמזת על תסמונת התעלה הקרפלית (carpal tunnel syndrome). מדובר בתופעה שכיחה מאד, בעיקר בנשים, המופיעה פעמים רבות בזמן הריון. לעיתים חולפת בתום ההריון ולעיתים נמשכת גם הלאה. התופעה נובעת מלחץ של עצב בשורש כף היד והטיפול הוא סד/הזרקה מקומית או ניתוח פשוט הנעשה על ידי אורטופד כף יד.
    התייעצי עם רופא המשפחה ובקשי שיפנה אותך לבדיקת NCV/EMG.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו