relapsing polychondritis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• relapsing polychondritis
    איילת
    13/08/2010

שלום רב ותודה מראש,
    מזה כשמונה שנים אני סובלת מהרבה סימפטומים של פיברומילגיה עם עליות וירידות ותקופות של שקט. לאחרונה היה לי ארוע דלקתי במפרק האף (אירוע ראשון) שנמשך 3.5 שבועות וטופל בעירוי אנטיביוטיקה לוריד, בגלל חשד לזיהום. רופא א.א.ג. בכיר איבחן זאת כ- relapsing poly chondritis והפנה אותי להמשך בירור לראומטלוג.
    אם זאת באמת האבחנה, איך זה שהדלקת נרגעה בעקבות האנטיביוטיקה?
    נשאלתי לגבי כאבים במפרקים נוספים ועניתי בחיוב. האם האבחנה הנוספת הזאת היא בנוסף לפיברומילגיה או שאין לי בכלל פיברומילגיה וכל הכאבים מקורם בדלקות של הסחוסים?
    כמובן שקבעתי תור לראומטלוג, אבל זה בעוד הרבה מאד שבועות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    relapsing polychondritis

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    15/08/2010

ארוע בודד של דלקת בסחוס האף אמנם מרמז על relapsing polychondritis RPC אך אינו מספיק לשם קביעת האבחנה. כפי שהשם מרמז, מדובר בדלקת חוזרת ונשנית בסחוסים. הסחוסים המעורבים יכולים להיות של אפרכסות האוזניים, האף או קנה הנשימה. כמו כן, מרבית החולים סובלים מתופעות כלליות כחום, חולשה, ירידה במשקל וכן מכאבי מפרקים, תופעות עיניות, לבביות או עצביות. אם סבלת בעבר מתופעות כגון אלה, יתכן וניתן לקבוע כבר כעת אבחנה של RPC. אם לא סבלת מתופעות פרט לדלקת בסחוס האף, ובדיקות לא ימצאו מעורבות של מערכות נוספות, יהיה צורך להשאירך במעקב קליני לשם קביעת אבחנה עתידית. הדלקת בסחוס יכולה לחלוף לעיתים לבד, גם ללא צורך בטיפול בסטרואידים ובודאי שללא קשר לטיפול האנטיביוטי. באשר לפיברומיילגיה, מדובר בתופעה שכיחה למדי שככל הנראה אינה קשורה לבעיה הנוכחית אם כי קיימת אפשרות קלושה שסבלת ממחלת מפרקים דלקתית, שלא אובחנה, כביטוי ראשוני של RPC.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות על התשובה המקיפה

איילת
    15/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו