גאוט, אלופורינול וכדורי dimax

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גאוט, אלופורינול וכדורי dimax
    יעקב
    15/08/2010

אני סובל מגאוט כ 20 שנה ומטופל באלופורינול 300 בהצלחה (בדיקות דם תקינות).
    אני מתעתד לטוס לפרו לגבהים של 4000 מטר ומומלץ לקחת כדורי dimax
    למניעת מחלת גבהים.
    קראתי שיש אזהרה לגבי גאוט.בשימוש בכדורים אלה
    התקופה שאקח את הכדורים כ שבוע,עד 20 כדור.
    גילי 63 ומצב בריאות תקין.
    האם הכוונה שמצב הגאוט יכול להחמיר בגלל אובדן נוזלים, אולם אני יכול להמשיך לקחת את האלופורינול? להרבות בשתיה ולהיות מודע לבעיה?
    או שאסור בתכלית לקחת את 2 סוגי הכדורים?
    בתודה
    יעקב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    24/08/2010

דיאמוקס יעיל, בין היתר, במניעת הבצקת המוחית העלולה להתפתח בגבהים, על ידי הגברת תפוקת השתן. ככל התרופות המשתנות הוא מעלה רמות uric acid וזה עלול להשרות התקף גאוט.
    אין איסור לטל את שתי התרופות ביחד, יש סיכון להתקף מעצם נטילת הדיאמוקס. עם זאת, מאחר ורמות uric acid בדמך תקינות, הסבירות להתקף גאוט אינה גבוהה.
    המשך עם האלופורינול במקביל לנטילת הדיאמוקס וליתר בטחון, קח איתך גם כדורים ממשפחת ה- NSAIDS, אם חס וחלילה יהיה התקף...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת הבהרה

יעקב
    24/08/2010

כיום אני נוטל אלוריל 300, כדור ליום.
    האם ניתן להעלאות ל 1.5 כדור לתקופה קצרה שבה אטול את כדורי הגובה,כאמצעי זהירות?
    מדובר בשבועיים לכל היותר
    ושוב המון תודות על תשובתך שהרגיעה אותי
    יעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרב לידר
    25/08/2010

אין צורך להעלות מינון האלוריל, עצם העלאת המינון משנה את רמת החומצה האורית בדם (גם אם לכיוון של הורדה) והיציאה משיווי המשקל עלולה לעורר התקף גאוט.
    עדיף להמנע משינוי.
    הסבירות להתקף גאוט היא נמוכה סך הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות על התשובה המהירה והברורה

יעקב
    25/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו