RA בשלבים ראשונים וזריקות קורטיזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• RA בשלבים ראשונים וזריקות קורטיזון
    ליטל
    16/10/2010

שלום
    לפני שבועיים אובחנתי כסובלת מ-RA בשלביו הראשונים בשל כאבי מפרקים מזה 5 שבועות, קישיון בוקר, נפיחות במפרקים, CRP גבוה אך סרונגטיב ל-RA פקטור. אני מחכה לתוצאות ANTI-CCP.
    התחלתי לפני שבוע טיפול במתטורקסאט 10 מ"ג וארקוקסיה לשיכוך הכאבים, והרופא המליץ על טיפול של 6 שבועות בפרדניזון 10 מ"ג עד שהמתוטרקסאט יתחיל לעבוד. אני לא מעוניינת ליטול סטרואידים. עיקר הסבל שלי נובל מכאבים בכתפיים ובשורש כף היד (הכאבים בכפות הרגליים ובברכיים נסבלים בשלב זה). האם ניתן להזריק קורטיזון מקומי לכתפיים ולשורש כף היד וכך לתת לי הקלה בלי שאצטרך לקחת סטרואידים בבליעה, עם פחות תופעות לוואי?? מי מזריק? הראומטולוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• RA בשלבים ראשונים וזריקות קורטיזון - תגובה

ד''ר מרב לידר
    17/10/2010

ניתן להזריק לשלושה מפרקים אך זה לא מקובל מכמה סיבות כשהעיקריות שבהן הן שההזרקה למספר מפרקים כרוכה בכאב לא מבוטל וכמות הסטרואידים המוזרקת ושבחלקה נספגת מהמפרק לזרם הדם תהיה שווה, פחות או יותר, ל- 10 מ"ג פרדניזון בכדורים שתקחי ליום. כך שלא תחסכי בסטרואידים בהזרקות ותסבלי יותר. מינון של 10 מ"ג אינו מינון גבוה ובטיפול של מספר שבועות בדרך כלל לא מצטברות השפעות שליליות ניכרות. הטיפול שהוצע לך בהחלט הגיוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו