כאבים שונים בגוף אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים שונים בגוף אחרי לידה
    ליאת
    28/10/2010

שלום רב ד"ר,
    אני 7 חודשים אחרי לידה בניתוח קיסרי ומאז סובלת מאוד מכאבים שונים בגוף... החל מתחושות ברגליים של שריפה , דקירה, רדימות לפעמים נימלולים וכאבים שונים אפילו במגע, כאבים שבאים והולכים בחזה בצלעות , בצוואר...הכל בא והולך לפרקים אך לא עוזב. יחד עם זאת תכיפות במתן שתן וגם כאבים בבטן ובנרתיק לסירוגיו בעת מתן שתן. עברתי ועשיתי את כל הבדיקות האפשריות החל מבדיקות דם עד לmri מח ועמוד שדרה גבי ששם נמצא שיש לי בלט דיסק אבל הבנתי שזה לא מסביר תופעות אלו חוץ מזה כל הבדיקות תקינות ללא הסבר לכאבי..אני מאוד סובלת ואובדת עצות כבר המון זמן אין לי ספק שהגוף שלי לא חוזר לעצמו מאז ההריון והלידה ...קראתי על פיברומיולגיה באינטרנט וכשהעלתי את זה בפני רופאת המשפחה היא אמרה שזו המצאה לכלום ושאין כזה דבר. האם יש דבר כזה? והאם שלל המיחושים שאני מתארת יכולים להיות מתאימים לאבחן את זה? אציין שמאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז אך לא מכאבים ומיחושים עיצביים בגוף. נישלחתי ע"י אורטופד לעבור בדיקת emg על מנת לבדוק אם יש בעיה בהולכה העיצבית אך כמו שנראה אני עוברת שלל בדיקות ועדיין נשארת ללא אבחנה .אשמח לשמוע את חוות דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים שונים בגוף אחרי לידה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

ישנן סיבות רבות לכאבים מפוזרים בגוף לאחר לידה - חלקם קשורים לעליה במשקל, ירידה בפעילות הגופנית, נשיאת התינוק שעות רבות, חסר שעות שינה, מתח, עצבנות ועוד. פיברומיילגיה היא גם אפשרות לאחר שלילת סיבות אורגניות לכאבים ולמיחושים השונים. מכל מקום, אם לא חזרת למשקלך וטרם התחלת לבצע פעילות גופנית מסודרת לאחר הלידה - זהו הזמן! פעילות ארובית היא גם אחד מעקרונות הטיפול בפיברומיילגיה. אם לא תחושי שיפור בהרגשתך, בקשי הפניה לראומטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו