בכצט?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכצט?
    גלי
    09/11/2010

שלום.אני לאחרונה עברתי בירור לגבי בכצ'ט? אני סובלת מחולשת פלג גוף שמאל. ונוסף קשיים בהליכה. המייר מוח. הדגים מוקדים בחומר הלבן במוח דו"צ שאינם ספציפים. נישלחתי לראומוטולוג שבדק אותי.ולאחר בדיקת דם נמצא אצלי הגן B5. יחד עם הקליניקה ומספר אפטות בפה קבע הרופא. שייתכן ומדובר:בניאורובכצ'ט. אם אפשר הסבר לגבי מחלה זו.והאם כשנימצא הגן הזה הוא הכן מאשש מחלה זו? ואיזה טיפול מקבלים? עלי לציין שליפני זה חשבו שמדובר. בטרשת-נפוצה. הייתי במעקבים כבר שנתים.ורק עכשיו קיבלתי הבחנה אם אפשר את דעתך. תודה גלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכצט?

הוספת תגובה

• בכצט? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

מחלת בכצ'ט תוארה לראשונה על ידי רופא טורקי והיא מאופיינית באפטות חוזרות בפה, באיברי המין, בתופעות עיניות ועוריות. מעורבות של מערכת העצבים המרכזית, כפי שאת מתארת, היא נדירה יחסית ונדירה עוד יותר בנשים. גן ה- HLAB5 שנמצא אצלך אינו קובע את האבחנה, אך הסבירות שאדם שנושא את הגן יפתח בכצ'ט הוא גדול יותר מאדם שאינו נושא את הגן. האם יש לך בכצ'ט? האם מדובר בטרשת נפוצה? האם מדובר בבעיה שלישית - למשל קרישיות יתר? חסרים נתונים רבים, למשל מוצאך (הסבירות לבכצ'ט בטורקים גבוהה בהרבה מאשר באנשים ממוצאים אחרים), האם יש לך אפטות מרובות בפה פעמים רבות בשנה? האם סבלת בעבר מכיבים על איברי המין? האם את סובלת מתפרחות בעור? נבדקת על ידי רופא עיניים? עברת דיקור מותני לבדיקת נוכחות פסים אוליגוקלונליים? האם יש שינוי בבדיקות MRI עוקבות? המקרה סבוך והשאלות רבות. אני ממליצה שתפני להערכה נוירולוגית-ראומטולוגית משולבת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו