נפיחות בלתי מוסברת באצבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות בלתי מוסברת באצבע
    מרין
    31/12/2010

שלום רב...
    מזה שבועיים הקמיצה שלי נפוחה. לא הייתה עקיצה\קיבתי מכה\נחתכתי באזור.. כך התעוררתי בבוקר.
    כשזה הופיע..הנפיחותת הייתה קטנה , והרגשתי מין גוש כזה מתחת לפרק הראשונה של האצבע, שכאבה אם לחצתי.

בערב זה כבר ממש התנפח, הייתה קצת אדוממיות, אבל לא היו כאבים בכלל.. באף אזור בגוף.. בשעות הערב כל יום זרימת הדם אל האצבע מוגברת, היא ממש אדומה ונפוחה ..לפני השינה האצבע מעקצצת
    אין חום (רק באצבע טמפ מקומית)..

לפני 7 חודשים לערך, היה לי מקרה דומה, באותה יד ובאותה אצבע, והייתה מעורבות של עוד 2 אצבעות באותה היד.. אבל אז זה היה ממש גרוע, עד כדי שבלילות לא יכלתי לישון, כי האצבעות שרפו לי, עיקצצו, וגירדו לי מאוד.

באותה תקופה הייתי אצל כירורג (המורה שלי) , ואצל דרמטולוג, הם אמרו שזה סוג של זיהום, והזרקתי למשך 5 ימים צפטראקסון I.M.. ולאחר כמה ימים הנפיחות ירדה,
    הפעם, הלכתי שוב לאותו הכירורג, והוא אמר יכול להיות ראומטויד ארטריטיס, המליץ לי לקחת NASAID ושתיתי במשך 10ימים ללא הועיל.

עשיתי בדיקת דם, ראומטיק פקטור+C R P ויצא שלילי..
    המוגלובין נמוך, אריטרוסיט נורמאלי, לאוקוסיט נורמה, אך יש לי לימפוציטוסיס, וטוטאל פרוטאינים בדם, גם היה נמוך.

כל השאר היה תקין.

כבר שבועיים, שאין הרעה, וגם לא החלמה כל שהיא.
    בבקרים אין קושי לפתוח את היד, אבל את האצבע אי אפשר לישר, ובכלל לא לקפל, נפוחה בבוקר יותר מבשאר היום, ויש נוקשות בבוקר, כמו כך גם בלילה, לפני השינה..
    ניסיתי שוב טיפול אנטיביוטי צפטראקסון 5 ימים I.M ללא הועיל.
    אשמח לדעת חווד דעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בלתי מוסברת באצבע

הוספת תגובה

• נפיחות בלתי מוסברת באצבע - תגובה

ד''ר מרב לידר
    05/01/2011

מאחר וטיפול אנטיביוטי משמעותי לא הביא להטבה ומאחר ומדובר בתופעה חוזרת, נראה כי מדובר בתהליך דלקתי. דלקת של אצבע נקראת "דקטיליטיס" והיא יכולה להיות סימן ראשון להתפתחות של מחלת מפרקים דלקתית.
    אני מציעה שתבקשי הפניה לצילום כפות ידיים ותגשי עם הצילום להערכה אצל ראומטולוג.
    מבחינת הטיפול - יש לנסות תרופה אחרת מקבוצת ה- NSAIDS בשיטת ה-"ניסוי וטעיה". פעמים רבות יש קושי למצוא טיפול מספק למרות שמדובר באצבע בודדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור..

מרין
    05/01/2011

אלך עם המלצותייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו