מחלת הנשיקה בשילוב עם אנברל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה בשילוב עם אנברל
    אפרת
    07/03/2011

שלום רב
    אני חולת דלקת מפרקים שגרונית ונוטלת 7.5 מ"ג מטותרקסט ומזריקה פעמיים בשבוע אנברל. לפני כשלולשה חודשים חליתי במחלת הנשיקה. התסמינים העיקריים של המחלה מאחוריי אך עדיין קיימת עייפות רבה, סחרחורות, קוצר נשימה ובבדיקות הדם קיימת פגיעה בכבד. הרופא רשם לי חומצה פולית אך בשבוע בו צרכתי את החומצה הרגשתי אף יותר רע ולכן הפסקתי. אני סבורה שמחלת הנשיקה אינה עוברת בשל התרופות שאני לוקחת, בייחוד האנברל שמחליש את מערכת החיסון. מהי המלצתך למקרה כזה? האם הפסקה של לקיחת התרופות עד ריפוי של הנשיקה הוא מסוכן? אני במצב טוב- מתפקדת ואין לי כאבים. שאלה יותר מדוייקת היא באיזה שלב כדאי לחזור לתרופות במידת הצורך? איך לנהל מעקב אחר עצמי כדי להיפטר ממחלת הנשיקה ולמזער פגיעה במפרקים בו זמנית?
    תודה רבה
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה בשילוב עם אנברל - תגובה

ד''ר מרב לידר
    07/03/2011

יש הגיון בהפסקת טיפול באנברל ובמתוטרקסט תוך כדי זיהום חד.
    השאלה היא מה לעשות במצב סוב-אקוטי - כפי שאת מתארת.
    ההגיון אומר שאם מצבך מאוזן מבחינת המפרקים את יכולה להפחית המינונים ולראות איך זה משפיע הן על המפרקים והן על תפקודי הכבד. באופן עקרוני - החלמה ממחלה הנשיקה עשויה להיות איטית גם באנשים בריאים ללא תרופות. לא הגיוני להפסיק הטיפול התרופתי כלל למספר חודשים כי אז תתלקחי כמעט בודאות ושכרך יצא בהפסדך.
    הסיכום, אם כך, הפחתה מבוקרת במינון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה בשילוב עם אנברל - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    15/03/2011

שלום אפרת
    מחלת הנשיקה יכולה להתאפיין במהלך ממושך עם עייפות והפרעה בתפקודי כבד גם אצל חולים ללא דיכוי של מערכת החיסון.
    אם יש פגיעה בכבד, הייתי דווקה מנסה להפסיק את ה MTX, וכשהם חוזרים לנורמה, מנסה להחזיר אותו תוך כדי מעקב.
    אני לא חושבת, עכשיו שאת לא במחלה אקוטית, שהפסקת אנברל תשנה את המהלך, וכמובן שהפסקת הטיפול יכולה לגרום להתלקחות, דבר שעוד יותר יכול להחמיר סימפטומים של חולשה וירידה כללית במצבך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו