מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים במפרק ירך ימיןsari30/03/2011
ד"ר שלום,
אני בת 42, ללא מחלות ברקע למעט כאבי גב תחתון מזה שנה וחצי,עברתי CTעמו"ש מותני שלא הדגים בלטי דיסק או הצרות של תעלת שדרה. הודגמו מוקד סקלרוטי קטן ב- L5 וגדול בסקרום איים גרמיים. כממצא לוואי הודגמו - תהליך ציסטי אחורי לפסאוס בצפיפות נוזלית 4.6X3.7ס"מ (ממצא לא ברור בשל סקירה חלקית), וציסטה נוספת3.5X2.7 ס"מ באגן הקטן(ע"פ US ציסטה שחלתית משמאל). במיפוי שביצעתי נכתב כי ישנה קליטה מוגברת ב S1 המתאימה לתמט של החוליה. וכן קליטות מעט מוגברות ברמוס פוביס דו"צ.
לפני 12 יום הופיע באופן פתאומי כאב חד באזור מפשעה ימין המקרין כאב לאזור החלק האחרוי של הירך (ללא חום, שבוע לפני היתה לי שפעת קלה - חום מקסימלי 38) דבר שמנע ממני נשיאת משקל על רגל ימין (יש לציין שאינני מבצעת פעילות ספורטיבית, הכאב החל ברגע שביצעתי כיפוף חד ברגל) בתחילה לא יחסתי חשיבות לכאב אבל תוך מספר שעות הכאב התגבר, הכאב הורגש גם בעת מישוש האזור. עברתי צילום שהראה כי באצטבולום ימין יש הצללה של 0.5 ס"מ. בדיקת מעבדה CRP=0.25, WBC=12K. אושפזתי.
נשלחתי כעבור 4 ימים ל-MRI, אלה הדברים שנרשמו במכתב השחרור: "הודגם MRIשהדגים סינוביטיס במפרק ירך ימין, ללא ממצא גרמי אחר, ביעוץ עם רופא ראומטולוג ועל בסיס CT עמו"ש (מלפני חודש בערך) קודם, שהדגים סקלרוזיס של חלק אילאקי דו"צ עם אנטזיסטיס, הרושם הוא שמדובר בספונדילוארתרופתיה. לציין CRP=4 (ע"פ בדיקת דם שבוצעה יום אחרי הבדיקה הקודמת) ללא חום או לויקוציטוזיס.ללא חוסרים נוירואסקולרים בגפה."
פיענוח שקיבלתי היום ל MRI-"הטרוכנטר הקטן ומסביב עם בצקת והאדרה מסביב לעצם ובמיוחד במהלך החיבור של שריר ה-QUADRATUS FEMORIS. מעט בצקת נמשך גם במהלך גיד האילאופסואס שנראה בעצמו שמור. אין הרס עצם שברים או בצקת מוח עצם."
כטיפול קיבלית T.ARCOXIA 120 כדור אחד ליום למשך שבוע (אני בכדור הרביעי) .מנוחה והליכה עם אמצעי עזר. אשמח לקבל חוות דעת, האם יש קשר בין הדברים (כאבי הגב והירך)? האם הפיענוח תואם את מה שנרשם בשחרור ומה זה אומר? מה המשך טיפול מקובל כרגע אני עדיין מרגישה כאבים אומנם לא באותן רמות, אבל אני כמעט ולא דורכת על הרגל.
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק ירך ימין - תגובה
ד''ר ואלרי אלוש05/04/2011שלום sari
יש בהחלט קשר פוטנציאלי בין כאבי גב תחתון וכאבים בירך, וכמו שהראומטולוג המליץ, יש לשלול שמדוברב ספונדילוארטרופתיה.
יש לעבור בצורה מסודרת על ה MRI כי אכן יש הבדל במה שכתוב בתשובה ובמכתב שיחרור.
אם אכן יש דלקת במפרק הירך וממצאים במפרק ה סקרו-איליאקלי, יש להשלים בדיקת MRI של מפרקי סקרואיליאקס על מנת לשלול דלקת במפרקים האלא, מה שיסביר את הכאבי גב תחתון.
לסיכום, יש להיבדק על ידי ראומטולוג, להשלים את הבירור עם MRI ובדיקות דם נוספות על מנת לקבוע אבחנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)