כתמים אדומים בכפות הידיים והרגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמים אדומים בכפות הידיים והרגליים
    ליאורה
    01/05/2011

היום אני בת 37, ובערך מגיל 12 אני סובלת מדלקת שמתבטאת בנקודות אדומות בכפות הידיים והרגליים שמתרחבות וגדלות, ולעיתים רחוקות בפרק היד עצמה. הנקודות לא בוטות, הן מתחת לעור והן גדלות. הן בצבע אדום בורדו. בעבר אובחנתי כ - FMF וקיבלתי כולכצין מגיל 12 עד גיל 31 - אז ביקשתי בדיקות דם גנטיות ובבדיקות נמצאתי כלא נשאית של FMF.
    אז הפסיקו כולכצין, והדבר היחיד שעוזר לי בזמן התקף הוא כדור איבופן.
    ההתקפים קיימים כמעט תמיד, אבל במינונים שאני חיה איתם לא רע ומתפקדת טוב - זה לא מונע ממני לעשות דברים - אני עושה פעילות אירובית 3 פעמים בשבוע - אגב יש לי שלושה ילדים.
    מה נראית לך הבעיה הזו? לאיזה כיוון ללכת? אני לא רוצה להמשיך לסבול ולהתעסק עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כתמים אדומים בכפות הידיים והרגליים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    10/05/2011

התיאור אכן מוזר ואינו מתאים לתפרחת אלרגית אך גם לא לתפרחת "וסקוליטית" הקשורה לכלי הדם.
    כדאי להבדק על ידי רופא בזמן שקיימת התפרחת להתרשמות ואולי אף לביופסיה.
    בכל מקרה כדאי לצלם על מנת להראות לרופא במה מדובר.
    בנוסף בדיקות דם לסקירה של מחלות ראומטיות ומדדי דלקת, בשמן התקף, עשויות לתרום אינפורמציה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו