שאלות לגבי קרפל טאנל סינדרום

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי קרפל טאנל סינדרום
    תמי
    08/08/2013

אני בת 31, 3 חודשים לאחר לידה ראשונה. בשבועות האחרונים החלו נימולים חזקים בכפות הידיים, בשעות הלילה והבוקר המוקדם.
    (אציין כי לא היו התסמינים במהלך ההריון אלא התחילו לאחרונה).

הייתי אצל אורתופד, אמר שלפי התיאורים שלי זה קרפל טאנל סינדרום, ככל הנראה מהטיפול בתינוק, אחיזות וכדומה.
    סימני TINNEL ו PHALEN שליליים.

נתן לי מרשם לברקסין והמלצה לסדי ידיים.
    לגבי הברקסין - ניסיתי להבין ממנו אם זה רק משכח כאבים או שגם מטפל בתסמונת אבל קיבלתי תשובה די עמומה ולא חד משמעית.
    קראתי שיכולות להיות לתרופה מגוון תופעות לוואי לא קלות ובנוסף מאד לא מומלץ בהנקה. (הוא המליץ לשאוב חלב לפני נטילה לצורך הארוחה הבאה, לא ידע להגיד כמה שעות אחרי הנטילה זה כבר בטוח לחלוטין להניק וזהו עוד חשש משמעותי).
    באתר של הכללית אף היה כתוב
    "פירוקסיקם אינו NSAID בחירה כקו ראשון בטיפול בתסמינים כרוניים, כיוון שקיימים NSAIDs עם פרופיל תופעות לוואי בטיחותי יותר."

לכן אשמח לדעת -
    האם התרופה מטפלת בסידנרום או שבעיקר נועדה לשיכוח כאבים? כי אם רק לכאבים אז אני אסתדר איתם בלי....

האם זוהי התרופה באמת הכי מומלצת ומתאימה למצב או שיש תרופות עם תופעות לוואי פחות משמעותיות?

התקשרתי למרכז ייעוץ טרטולוגי והם אמרו שגם אדוויל הוא נוגד דלקת ושידוע שהוא בטוח בתקופת הנקה.
    האם הוא אמור להיות אפקטיבי מספיק?
    כמה כמוסות (200 מ"ג כל אחת) מומלץ ליטול ביום על מנת שיהיה מספיק אפקטיבי?

ולגבי הסדים -
    1. האם מומלץ לישון איתם גם בלילה? (אז בעיקר קיימת תחושת הנימול)
    2. מדוע האורטופד המליץ על סד שמגביל גם את תנועת האגודל ולא רק את שורש כף היד?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי קרפל טאנל סינדרום - תגובה

ד``ר דן הוט
    08/08/2013

ובכן... אדוויל, כמו ברקסין, היא תרופה נוגדת דלקת. היא מאושרת להנקה ולכן אני ממליץ עליה בד"כ. מטרת הטיפול הוא להפחית דלקת שיכולה להיות סביב הגידים המכופפים בשלב זה שלאחר הלידה וע"י כך להפחית על הלחץ בעצב המדיאני שעובר יחד איתם. הסדים (ללא קיבוע של האגודל שמיותר במקרה זה) מטרתם למנוע כיפוף של שורש היד בזמן השינה, הכפוף מגביר את הלחץ על העצב.
    אם את מוכנה לישון עם שני סדים, זה בהחלט טיפול מומלץ ומקובל. אם הסד התעשיתי לא נוח, ניתן להתאים בריפוי בעיסוק סד שיהיה מותאם למבנה שורש היד שלך ואולי יהיה יותר נסבל...
    ואם כל אלה לא יועילו, את מוזמנת למרפאתי לצורך הערכה נוספת, אנא בקשי מרופא המשפחה שלך שיפנה אותך קודם לכן לבדיקת EMG

בברכה ובמזל טוב

ד"ר הוט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! המשך שאלות

תמי
    10/08/2013

קודם כל המון תודה על התגובה!

ובהמשך לכך - אני מסתדרת (איכשהו...) עם שינה עם הסדים.
    האם מומלץ גם לישון איתם וגם להיות איתם במהלך היום בזמן הטיפול בתינוק? או שדווקא בלילה זה החלק המרכזי?

ולמה בכלל הנימול מופיע דווקא בלילה ולא ביום? לא הצלחתי לקבל תשובה לגבי כך מהאורתופד שבדק אותי.

דבר נוסף - בזמנים בהם אני ללא הסדים, האם אני צריכה להמנע בעיקר מתנועות פלקסוריות או שצריך להמנע גם מתנועות לטרליות?

תודה,

תמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! המשך שאלות - תגובה

ד``ר דן הוט
    11/08/2013

בלילה יש נטיה לישון בתנוחה עוברית כולל כיפוף של שורשי כפות הידיים מה שמגביר את הלחץ על העצב. כמו כן, הגוף אוגר נוזלים בפלג הגוף העליון, מה שגורם לרוב האנשים לסבול יותר בלילה. לכן מומלץ לישון עם הסדים ובמהלך היום להיות בלעדיהם. אם גם ביום את סובלת, יש סיכוי שאת צריכה ניתוח..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

תמי
    11/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו