מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ממצאים לאחר שבר בשורש כף הידאיציק07/10/2013
אני לאחר שבר בשורש כף היד.
אבחנה מחודש פברואר-
שבר- DISTAL SCAPHOID WAIST.
FRACTURE NAVICULAR (SCAPHOID) CLOSED right.
מאז אני מקובע בגבס ולאחר מכן בסד קשיח עד היום. כמו כן טופלתי במכשיר MALMEK.
בשבוע שעבר ביצעתי צילום CT לצורך חזרה לביקורת אצל רופא מומחה (כדי להחליט באופן סופי אם יש צורך בניתוח)
לי זה נראה מעודד אך אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית.
להלן ממצאי הCT:
"מבנה גרמי של עצמות שנכללו בסריקה תקין.
אין עדות לשברים.
קיים עיוות מינימלי של הסקופאיד באיזור המותן- ככל הנראה כביטוי לשבר בעבר.
לא הודגמה תגובה פריאוסטלית.
מרווחים תוך פרקיים שמורים.
לא הודגמה כמות מוגברת של נוזל תוך פירקי.
הדגמה תקינה של הרקמות הרכות.
לסיכום: כמתואר, דרושה השוואה עם בדיקות נוספות."
השאלות שלי:
1. האם המצב באמת בסדר או שמא אני אופטימי מידי?
2. כיום אני עדיין לא יכול להגיע לטווח כיפוף מקסימלי. האם זה כתוצאה מהקיבוע הממושך או שזה עיוות שישאר לעד.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים לאחר שבר בשורש כף היד - תגובה
ד``ר דן הוט07/10/2013שלום
לגבי ממצאי ה CT קשה לדעת מאחר וצריך לראות את הצילומים עצמם, אם השבר אומנם מחובר, הבעיה נפתרה
לגבי טווחי התנועה, ההגבלה יכולה לנבוע הן מכך שהשבר התחבר אולי בעמדה לא טובה והן בגלל הקיבוע הממושך
רבים מאיתנו גורסים כי בשברים מהסוג הזה עדיף ניתוח שמסתיים בשיקום של 6 שבועות מאשר להיות עם גבס חצי שנה
בברכב
ד"ר הוט דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)