ד״ר שלום - תסמונת התעלה הקרפלית ופריצת דיסק צווארי

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
053-6834473
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור
053-6834473 ללא פרסום בפורום
 
  • ד״ר שלום - תסמונת התעלה הקרפלית ופריצת דיסק צווארי
    לינדה
    12/07/2019

    ד״ר שלום,
    בת כ 37 כמעט, לפני כ 5 חוד׳ ניתוח התעלה הקרפלית ביד ימין, לאחר מ״ס חודשים של תלונות על קפיצות שריר בכרית כף היד, עם זרמים ובהמשך הירדמות אצבעות.
    Emg לפני הניתוח היה תקין, אך היות וזריקה לעצב הפחיתה משמעותית כאב, הוחלט על ניתוח.
    לציין כי סובלת גם מפריצת דיסק צווארי עם לחץ על חוט עמ״ש.
    כיום, 5 חוד׳ אחרי הניתוח הקרפלי ישנה החמרה משמעותית - כף היד נוטה להתנפח, יש עליה סימנים שנראים כסימני לחץ, בכרית כף היד יש תחושה של משהו ״זז״ ואז מאין ״משיכה״ והדבר מלווה בזרמים קשים, קפיצות שריר, והירדמות של האצבעות.
    גם ה emg לאחר הניתוח - תקין.
    במקביל ישנה החמרה בכאבי צוואר, ובוצע שוב mri עמ״ש צווארי, שם אכן ישנה החמרה עם לחץ גדול יותר על חוט עמ״ש. כרגע מתלבטים באם זה מצב לניתוח או לא (לפני כ 11 שנים עברתי ניתוח בצוואר בחוליות אחרות..)
    הנוירוכירוג אומר שהוא כלל לא בטוח שיש קשר בין פריצת הדיסק הצווארית, לבין הכאב העצום בכף ביד, משום שהנימול, הכאב, והזרמים אינם לכל אורך היד.
    על כן, חזרתי שוב למנתח כף יד ואמרתי לו את הדברים - הוא הודה שהוא חסר אונים, ואינו יודע כיצד לסייע.
    העלה חשד שמדובר בתסמונת מוצא בית החזה.

    אשמח לדעתך המקצועית בבקשה...האם הסברה הגיונית?
    האם כן יכול להיות שזה מהצוואר?
    הזרמים ותחושת המשיכה בכף היד הם ללא הפסקה, והסבל הוא עצום!
    דבר אחרון שאולי חשוב לציין כי ההחמרה ביד היא דווקא כשהיד מסיימת פעילות כלשהי (אפילו הקטנה ביותר כמו החזקת עט או נייד ליותר מכמה דק׳) ואז דווקא כשהיד לכאורה במנוחה, זה מורגש הרבה הרבה יותר.
    ומכאן שגם בשינה, שהיד אינה בפעולה... היא כן :( שכן תחושת המשהו ״זז״ והמשיכה והזרמים משתוללים בלי הפסקה, והיד מתנפחת, וכאמור יש עליה סימני לחץ.

    סליחה מראש על הפנייה הארוכה...
    אני מיואשת ואשמח לכל הכוונה בבקשה!

    תודה מראש ושבת מבורכת

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי מור - 053-6834473

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לכידת עצב בצוואר

    ד"ר עדי מור
    12/07/2019

    גם ללכידת עצב/שרש בצוואר יש לעיתים הסתמנות ללא הקרנה ליד. נשמע שזה המצב. תיתכן גם לכידה באזורים נובפים חוץ מהצוואר ומוצא בית החזה (שם פחות סביר שלחוץ) צריך כמובן לבדוק ביסודיות. חזרה על emg כולל גלי F יכול לסייע בבדיקה אם כי לא הכרחי. אם את עדיין לא מסתדרת פני אלי שוב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


