מידע רפואי
פורומים
- אלרגיה, טיפול באלרגיות
- תרומת ביציות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הפרעות שינה ועייפות
- בניית ציפורניים
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- אלימות במשפחה
- רפואת משפחה
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- צמחי מרפא
- פטרת ציפורניים
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- הומאופתיה
- ארגונומיה, סביבת עבודה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרךד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- ירידה משמעותית בזיכרון- התייעצותח.31/05/2019
שלום,
אני בת 44. נשואה+ילדים.
לפני כ- 4.5 שנים הייתי בריאה, למרות שנולדתי פגה, למעט עיכוב התפתחותי בהליכה (התחלתי ללכת בגיל שנה וחצי).
לפני כ- 4.5 שנים עברתי טראומה נפשית ראשונה ולפני כשנה טראומה שנייה (בלי קשר בינהן).
מאז בהדרגה חלה ירידה חדה בזיכרון לטווח הקצר: אני מסוגלת לזכור פרטים קטנים ושוליים מהעבר הרחוק (מהילדות וכד'), אבל מתקשה לזכור איפה הנחתי חפצים לפני כמה דקות למשל.
לאחר בדיקות נוירולוגיות אבחנו אצלי הידרוצפלוס NPH.
נאמר לי שהטיפול היחיד הוא ניתוח בראש שבו קודחים חורים בגולגולת ומחדירים צינורית, שמקריאה ובירור אישי עם מי שעברו כבר כזו פרוצדורה אני רואה שהדבר הזה לא מחזיק מעמד יותר מכמה שנים, ז"א לא רק שמדובר בניתוח ראש, אלא שאין ערובה שהוא בכלל יצליח בטווח המיידי ובטח שלא לאורך שנים ולא ברור לי איך ניתוח כזה מוגדר "קל"!
יש לציין שכשאני לוקחת כדורים פסיכיאטריים, מצב הזיכרון משתפר מאוד ושנראה לי מאוד מפחיד פתאום באמצע החיים לעבור ניתוח כזה!
מה לעשות??? אני ממש מיואשת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מאיה
ח.06/06/2019תודה מאיה, אבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה: ירידה משמעותית בזיכרון- התייעצות
ד``ר דורון תודר04/06/2019שלום רב
NPH היא אבחנה שדורשת כמה סימנים מעבר לבעיית הזיכרון. לא כתבת אותן ובמידה שהם לא מופיעים (בעיות בשתן ובעיות בהליכה) אזי כדאי מאוד לשמוע חוות דעת שניה.
למרות הקישור שאת עושה, איני חושב שיש קשר בין NPH לבין הטראומות הנפשיות. גם טראומה נפשית היא סיבה אפשרית לפגיעה בזיכרון.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
ח.06/06/2019תודה ד"ר תודר.
אין לי שום בעיות בשתן (אני מניחה שהתכוונת לבריחת שתן) ולא בהליכה שלי שהיא יציבה לגמרי, אבל לפי בדיקת CT רופא ראה שכנראה מדובר בהידרוצפלוס, מאחר והוא ראה כמות נוזלים גדולה מהנורמה במח. היפנו אותי לניקור מותני, אבל אני ממש פוחדת מזה וכמובן מעצם האפשרות שיש לי בעייה מוחית ומניתוח, שלפי מה שהבנתי יש סיכוי גבוה לסתימה של השאנט אחת לכמה שנים, מה שאומר ניתוח חוזר בכל כמה שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?