מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעות ראש, הפרעות במצב הרוח ותסמונת האוכף הריקשהם17/07/2018
שלום דוקטור,
בילדותי עברתי שני אירועים של פגיעת ראש, ככל הנראה זעזוע מוח.
האחד אירע בעת ששכבתי על גדר נמוכה והחלק העליון של הגוף עם הראש נפל לכיוון הקרקע וחטפתי מכה רצינית! בראש. הכל מסביבי כאילו זז למעלה. התופעה נמשכה כמה ימים אולם לא סיפרתי לאיש.
המקרה השני אירע לפי מיטב זכרוני כמה שנים לאחר האירוע הראשון. רכבתי על אופני ומישהו הפך אותי על הראש והתעלפתי במקום. לאחר מכן היו הקאות והלכתי לבית חולים. בבית החולים נעשו בדיקות ולא נמצאו ממצאים חריגים.
מספר שנים לאחר מכן אובחנתי באו סי די, הפרעת פאניקה, חרדות, מאפיינים של פוסט טראומה, חשד לסיכיזופרניה, ואף אושפזתי עקב התקפי פאניקה חריפים, וטיפול בריטלין עקב קשיי קשב ריכוז, זה האחרון, ללא איבחון מעמיק אמנם.
יצויין שלאחרונה בוצעו בי בדיקות CT ראש וEEG ובדיקת שדה ראיה אך לא עלו ממצאים חריגים. בסי טי ראו שיש בראש את תסמונת האוכף הריק אך לא יחסו לכך חשיבות רבה.
השאלה שלי היא האם יתכן שנגרם נזק אורגני שעוד לא אובחן, האם ניתן לאבחן כעת ואיך, ומה הטיפול שניתן לתת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר22/07/2018שלום רב
במקרים כאלה יש צורך באיבחון קליני מלא ומסודר.
הבדיקות שציינת לא שוללות חבלת ראש ברקע.
יש צורך באיסוף של נתונים רבים על מנת ניתן יהיה להגיע לאבחנה ברורה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל אלוו בדיקות מדובר?
שהם22/07/2018שלום ותןדה על התשובה.
רציתי לקבל יותר פרטים על אלו בדיקות מדובר,
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דורון תודר22/07/2018שלום רב
עיקר האיבחון הרפואי במרבית מקצועות הרפואה מבוסס על סיפורו של האדם.
הבדיקות בד"כ מאוששות או שוללות את מה שהרופא חושב.
ולכן אין צורך בבדיקה מסויימת בשלב זה.
כרגע הדבר הנכון הוא לגשת לבדיקה פסיכיאטרית עם רופא מומחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי דיבור אחרי שבץחנית15/07/2018
הקלינאית תקשורת נהדרת אבל קצב ההתקדמות מאוד מאוד איטי ומסתכל, איזה עוד דרכים יש כדי לשקם את הדיבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: קשיי דיבור אחרי שבץ
ד``ר דורון תודר16/07/2018שלום רב
מחקרים רבים בדקו שיטות שונות של גריה מוחית בכדי לעזור בשיקום דיבור ותנועה במטופלים לאחר שבץ מוחי.
כלי שזמין היום במרפאתי נקרא גריה ברזולוציה גבוהה. מדובר בפיתוח מתקדם של טכנולוגיה ישנה בשם tdcs.
מעל 600 מחקרים בעולם הוכיחו את יעילות הטיפול בשיטה זו בקרב מטופלים לאחר אירוע מוחי. בדרך כלל ניתן לחוש בשיפור משמעותי כבר לאחר טיפולים בודדים.
הטיפול מביא לשיפור בתיפקוד ובזרמת הדם באיזור שנפגע ובכך מביא לשיפור התיפקוד.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור קוגנטיבי אחרי שבץנחמה12/07/2018
יש דרך לשפר את היכולות הקוגניטיבות אחרי שבץ? מדובר בגבר בן 72
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: שיפור קוגנטיבי אחרי שבץ
ד``ר דורון תודר13/07/2018שלום רב
בעקבות השבץ נפגעים איזורי מוח שונים. לאיזורי המוח השונים תפקידים מגוונים על היכולת הקוגנטיבית.
מכאן שהשאלה בעצם היא האם ניתן לשקם את הפעילות של איזור המוח שנפגעו.
בנושא זה קיים גוף מחקר גדול מאוד שמלמד שניתן באמצעות גריה מוחית להביא הן לשיפור של יכולות קוגנטיביות והן לשיפור בבעיות בבעיות מוטוריות.
מכשיר שיכול לתרום רבות במקרה כזה הם גריה ברזולוציה גבוהה שהיא פיתוח מודרני של מכשיר ישן בשם tDCS.
במאגר המחקרים הרפואיים יש מאות !!! מחקרים שמוכחים את יעילות הטיפול באמצעות כלי זה בחולים לאחר שבץ.
המכשיר קיבל את אישור משרד הבריאות ומרפאתי היא הראשונה בארץ שמשתמשת בטכנולוגיה זו עבור חולים לאחר אירוע מוחי.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכניות שיקום אחרי אירוע מוחיגלית10/07/2018
איזה תכניות שיקום מוצאות אחרי אירוע מוחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: תכניות שיקום אחרי אירוע מוחי
תוכניות השיקום לאחר אירוע מוחי מגוונות ותלויות בעיקר בבעיה שהתפתחה (דיבור- קלינאות תקשורות, תנועה- פיזיוטרפיה).
בשנים האחרונות יש מאוד מחקרים שמלמדים שגם גריה מוחית באיזור המוח שנפגע יכול להביא לשיפור ברור ומתמשך במצבו של המטופל. מכשיר לדוגמא הוא קרוי גריה ברזולוציה גבוהה שהוא פיתוח מודרני של מכשיר ישן בשם TDCS.
מדובר במכשיר שמבצע גריה עדינה של איזור המוח שנפגע ובכך מביא לשיפור בזרימת הדם שם ולקידום הליכי ריפוי.
בד"כ ניתן לחוות שיפור כבר לאחר מספר טיפולים בודדים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברת לפעמים נימול ברגלנופר26/06/2018
כאב. פנים קרוב לשנה בעיקר בלסת עם כאב ראש ונימול ועיין ימין ראאיה כמו טיטוש וכמו נמלים הולכים אשמח שתחזרו אלי סובלת מאוד שכבר לא יודעת מה לעשות עם כל ההמצב הקשה שאני עוברת לפעמים נימול ברגל גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: עוברת לפעמים נימול ברגל
חשוב להתייעץ עם רופא על תלונות אלה. הן יכולות לנבוע ממקורות שונים ובניהם מצב הקרוי TIA.
TIA הוא בעצם אוטם מוחי קל שחולף לחלוטין תוך כיממה.
אם התלונות מתמידות יותר מיממה ובוודאי אם הן מלוות אותך זמן ארוך אז בוודאי שכדאי להתייעץ עם רופא ולקבל אבחנה שתבהיר את הגורמים לבעיה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה חזקה אחרי שיקום מאירוע מוחימודאגת19/06/2018
שלום.
קרוב משפחה, בן 62, עבר לפני ארבעה חודשים אירוע מוחי איסכמי. נפגע באונה השמאלית. היה חודשיים בשיקום בלוינשטיין, נגמל מקנולה וזונדה, התקדם מאוד יפה בשיקום, הבין הכל, התחיל קצת לדבר, קרא מילים, כתב מילים. לפני חודש קרה שהקיא ושאף את ההקאה לריאות, ותוך שעות ספורות התפשט זיהום קשה שהגיע עד לספסיס. הועבר לטיפול נמרץ עם לחץ דם נמוך מאוד ובסכנת חיים. היה שבועיים מורדם ומונשם. כעת, חודש לאחר המקרה הזה, הוא במצב שרק מסתכל, עוקב במבט אבל לא מגיב.
ברור שרק CT יוכל להראות אם נגרם לו עוד נזק מוחי, אבל (כל עוד לא עשו לו CT), האם עוד יש תקווה לשקם אותו או שמצבו העכשווי בלתי ניתן לשיפור?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נסיגה חזקה אחרי שיקום מאירוע מוחי
קשה לענות על השאלה מבלי להבין בדיוק איזה איזורי מוח נפגעו
חשוב לבצע הדמיה מוחית בכדי לתת תשובה שקולה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת סחרחורת וחוסר שיווי משקליוליה18/06/2018
שלום,
מאתמול בערב הייתה לי סחרחורת, היום בבוקר קמתי עם סחרחורת
אני עדיין מרגישה אותה בעבודה, אך כבר לא חזק כמו בבוקר.
יכול להיות שזה מעומס יתר? פשוט אתמול היה לי יום עמוס וזה תוצאה של היום העמוס שהשפיע גם למחרת. (האמת שהסחרחורת ככה מיום שישי אבל ביום שישי היה לי מחזור והרפס בשפתיים אז זה הגיוני ועכשיו אין לי כלום)
אני בת 34
תודה,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: תחושת סחרחורת וחוסר שיווי משקל
סחרחורת היא אחת התלונות השכיחה ביותר ברפואה...
זה נשמעה שהיית חולה, ומאז מצבך השתפר ובמקביל הסחרחורת חולפת....
סביר להניח שבעוד כמה ימים המצב יחזור לשגרה.
עם זאת, כמו בכל מקרה, אין תחליף לבדיקת רופא. ללא בדיקת רופא דברי צריכים להתקבל בזהירות כיוון שלא בדקתי אותך ואבחנה מדוייקת צריכה להתבסס על נתונים רבים שהיו חסרים לי בשאלתך.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעה ושריפה בירךאלון16/06/2018
שלום רב,
מזה זמן רב יש לי תחושת נימול בירך שמאל. בחודשים האחרונים לתחושה התווספו תחושות של צריבה חזקה , חום, קור, דקירות וזרמים חשמליים בעוצמה גבוהה.
כמו כן ישנם כאבים חזקים במפשעה (בצד שמאל) במיוחד בעמידה, ישיבה או הליכה ממושכת.
הכאבים גם התפשטו לירך השנייה.
מה ניתן לעשות? מה יש לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: כאבים במפשעה ושריפה בירך
לא ניתן לענות על שאלה זו ללא בדיקה רפואית מסודרת.
ממליץ לפנות לרופא משפחה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול ברגלים שמפריע גם בהליכהגידי09/06/2018
אני מרגיש נימול החל מכפות הרגלים וכולל את השוקיים, (לפעמים מגיע עד הברכיים)דבר שמפריע גם בהליכה. מה ניתן לעשות? כיום אני כחצי שנה לאחר אירוע מוחי יחסית קל, אבל הנימול התחיל עוד לפני כן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נימול ברגלים שמפריע גם בהליכה
חשוב לבצע בדיקה ואבחנה מסודרת.
אם המסקנה תהיה שהנימולים ברגליים הם בעקבות פגיעה במוח באיזור המתאים (טרם לאירוע המוחי היו שם בעיות קלות ולאחריו יש שם בעיה מהותית יותר) אז ניתן להציע גריה מגנטית עמוקה. בד"כ גריה כזו מביאה לשיפור די מיידי בתחושה ובתפקוד ברגליים.
האיזור המוחי המשפיע על הרגליים הוא קשה לגישה ולכן יש צורך בגריה מגנטית עמוקה בכדי להשפיע שם ולא בגריה רגילה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות EEG איבוד הכרה והתעלפויותיעל28/02/2018
שלום רב,
אני סובלת ממאיניאסטניה גראביס כבר שנתיים. מטופלת
במיסטינון 60 4 פעמים ביום. אימורן 50 3 פעמים ביום ופרידניזון 10. כל שבועיים מטופלת באימונוגלובולינים גאמפלקס.
לפני כשנה התחילו אירועים של התעלפויות ומספר פעמים איבודי הכרה למספר שניות.
לפני שבועיים איבדתי הכרה כחצי שעה מלוווה באיבוד שליטה בסוגרים (שניהם).
לאחר הפניה מנוירולוג לבדיקת EEG להלן התוצאות שקיבלתי:
תרשים בעירונות
פעילות רקע-בלתי סדירה אך סימטרית
מחצית קדמית-נראית פעילות ביתא מהירה נמוכת מתח
מחצית אחורית-נראית פעילות אלפא בתדירות של 9-10 מ/ש באמפליטודה בינונית.
נשימת יתר-ללא שינוי
גירוי פוטי-ללא שינוי
סיכום-בגדר הנורמה
אשמח לדעת מה קורה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד``ר מרינה בוקסר03/03/2018בהחלט צריך להראות בדיקת EEG שלך לנוירולוג באופן פיזי כדי להחליט לגבי אבחנ והמשך בירור או טיפול.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות לא פוסקות בידייםהילה11/02/2018
בת 30, מאז שאני נערה יש לי רעד בכפות הידיים, הן לא יכולות להיות יציבות אפילו לשנייה. זה לא מפריע לי לתפקד אבל זה כן מדאיג. יש סיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בידיים
ד``ר מרינה בוקסר12/02/2018בהחלט יש מקום לבדוק סיבה לרעד וייתכן מאוד לטפל לפי הסיבה כדי לעזור לתפקוד יומיומי שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש וכאב אוזנייםגל20/01/2018
היי, לפני כשנתיים חזרתי בטיסה מאירופה לארץ ומהנחיתה החלו לי כאבי ראש וכאבי אוזניים. נבדקתי מאז מספר פעמים רב אצל אצל רופא לניורולוגיה ורופא אף אוזן גרון אך לאף אחד אין תשובה או פיתרון לבעיה, הייתי חצי שנה בחול לאחר שהחלו הכאבים וכל התקופה הזאת לא היה כמעט בכלל כאבי ראש או אוזניים אף על פי שמבחינת שימוש באותם מוצרים/אוכל השתמשתי גם בחול. הפסקתי לחודשיים עם הגלולות, הכאבים פחתו אך עדיין ממשיכים.
אשמח לדעתכם, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד``ר מרינה בוקסר12/02/2018שלום רב.
ייתכן מאוד שצריך לבצע בדיקת הדמייה לצורך החלטה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים במצח - ממה זה נובע?יעל18/01/2018
שלום,
השבוע התחילו לי טיקים במצח,אף פעם לא היה לי,ממה זה נובע?אני עובדת מול מחשב שמונה שעות
האם יש טיפול,האם כדאי ללכת לבדיקה?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
ד``ר מרינה בוקסר12/02/2018שלום רב.
לדעתי צריך לפנו לבדיקה נוירולוגית, כדי להבין במה מדובר: טיקים או תנועות אחרות דומות לטיקים, ולאחר מכן לעזור לך מבחינת טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)