מידע רפואי
פורומים
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים
- ביטוח בריאות
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- יעוץ זוגי ודייטינג
- פדיקור
- רפואת עור משלימה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- אפילפסיה - תמיכה
- התפתחות תינוקות
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אקנה-רוזציאה
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- מהי גרייה מוחית לא פולשניתהודיה05/03/2019
היי ד"ר
אשמח לדעת מהו הליך זה ואיך הוא עוזר במקרים שלאחר אירוע מוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: מהי גרייה מוחית לא פולשנית
ד``ר דורון תודר09/03/2019שלום רב
גרייה מוחית לא חודרנית הוא שם כולל למגוון גדול של טיפולים שמשפיעים על פעילות המוח.
האירוע המוחי פוגע בתפקוד של איזורי מוח מסויימים. הגרייה המוחית מביאה לשיפור התפקוד של אותם איזורים על ידי גירוי המוח להפריש (כפי הנראה) חומרים שמשפרים ומתקנים את הנזק שנוצר באיזורים אלה.
ניתן להשתמש בשיטות שונות כגון גרייה מגנטית עמוקה, גרייה ברזולוציה גבוהה או שימוש בטכנולוגיית נוירופידבק.
יש מאות מחקרים שמוכיחים את יעילות שיטות אלה בשיקום של נפגעי שבץ מוחי.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פברי לאחר שבץ מוחיאלון03/03/2019
אני בן 46.
עברתי אירוע לפני 3 חודשים.
אמרו לי שיש צורך לבדוק פברי.
אשמח לקבל הסבר על הבדיקה הזו- לא יודע דבר על נושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: בדיקת פברי לאחר שבץ מוחי
ד``ר דורון תודר04/03/2019שלום רב
מחלת אנדרסון פברי היא מחלה גנטית שיכולה להתבטא באירועים מוחיים.
הבדקה היא לבדוק אם לאדם יש את הבעיה הגנטית שמובילה למחלה. מדובר בבדיקה שמבוססת על בדיקת דם.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה מרובה אחרי שבץלוטן25/02/2019
האם שינה מרובה, של כמעט ימים שלמים, היא תופעה נפוצה אחרי שבץ מוחי או שזה משהו חריג שיש לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: שינה מרובה אחרי שבץ
ד``ר דורון תודר02/03/2019שלום רב
זו תופעה אפשרית אבל חשוב לעשות בדיקה בכדי לבדוק את המקור לתופעה.
ייתכנו גורמים שונים לתופעה ובהתאם לגורם ניתן להציע פיתרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין פתוחה יותר לאחר אירוע מוחיטל27/02/2019
עין ימין שלי יותר פתוחה מעין שמאל. אני 6 חודשים לאחר אירוע מוחי. מדברים איתי על ניתוח לצמצום העין. האם יש דרך אחרת לטפל בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: עין פתוחה יותר לאחר אירוע מוחי
לצערי איני מכיר דרך אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת החלטות ושיקול דעתדניאלה19/02/2019
חמותי עברה שבץ שלאחריו היא השתנתה כמעט לחלוטין, נוסף לבעיות גופניות האירוע השפיע לה את שיקול הדעת ועל קבלת ההחלטות, ולא לטובה... יש איך לטפל בפן הזה של המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: קבלת החלטות ושיקול דעת
כדי לענות בצורה מדוייקת יותר יש צורך בפרטים קליניים שונים כגון איזור המוח שנפגע.
לדוגמא, אם הייתה פגיעה קדמית אזי צפויות התנהגויות תוקפניות, אגרסיביות ואימפולסיביות.
על פי איזור הפגיעה ניתן לראות אם ניתן להציע טיפול כזה או אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנים נפולות וקשיי דיבורניצן21/02/2019
האם אפשר לשקם חצי פנים נפולות וקשיי דיבור לאדם שעבר שבץ מוחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר24/02/2019שלום רב
טיפול באמצעות גרייה ברזולוציה גבוהה נוטה לתת תגובה מאוד מהירה לשתי הבעיות.
הטיפול כמעט וללא תופעות לוואי ראויות לציון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום זיכרון אחרי אירוע מוחילאה13/02/2019
יש אפשרות לשקם את הזיכרון שנפגע עקב אירוע מוחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר18/02/2019שלום רב
התשובה חיובית. ניתן להיעזר בשיטות גריה מוחיות שונות כגון גרייה ברזולוציה גבוהה או גרייה באמצעות נוירופידבק.
שתי השיטות הוכיחו יעילות בשיפור הזכרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילים על קצה הלשוןניר17/02/2019
כמה שבועות אחרי פגיעה מוחית קלה בלי נזקים משמעותיים. בשבוע האחרון עלתה התדירות של המקרים שבהם לא מצליחים למצוא את המילה הנכונה והיא עומדת על קצה הלשון. ברור שזה קרה לי גם לפני הנפילה אבל אני מרגיש שעכשיו זה קורה יותר. חייב להיות קשר בין הדברים נכון? יש מה לעשות כדי לשקם את זה?
ד``ר דורון תודר18/02/2019שלום רב
ניתן להיעזר בשיטות גריה שונות כגון טכנולוגיית נוירופידבק שיכולה לעזור בשיקום המוחי לאחר חבלת ראש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במיגרנות שהופיעו אחרי אירוע מוחירינה11/02/2019
עברתי אירוע מוחי ומאז התחילו לי מיגרנות. משככי כאבים לא עוזרים, למי פונים?
ד``ר דורון תודר12/02/2019שלום רב
כדאי לפנות לנוירולוג.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות מרובה ובהייה באוויראורנה05/02/2019
אבא שלי אחרי אירוע מוחי קל, היא צלולה וגוף פיזית היא בסדר אבל היא כל הזמן עייפה וכשהיא לא ישנה היא פשוט בוהה באוויר ללא תכלית. האם המצב הפיך?
קשה לענות על השאלה ללא בדיקה מסודרת. האם היא/הוא במצב הזה בגלל האירוע המוחי? בגלל דיכאון מלווה ? בגלל תרופות מרדימות מדי ?
יש צורך בבדיקה רפואית מלאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אפשרי לעיוות השריריםצילה07/02/2019
אחרי אירוע מוחי התחילו לי עיוותים של השרירים, לקוחת כדורים שמקלים אבל לא יותר מזה, האם יש דברים נוספים שאני יכולה לנסות?
לצערי איני יכול לעזור ללא הבנה מלאה של הבעיה. היכן היה האירוע המוחי, היכן עיוותי השרירים, ושאר שאלות קליניות חשובות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות תוקפנית וחוסר סבלנותתמי03/02/2019
אמא שלי עברה אירוע מוח, בהתחלה היה נראה שהיא עברה אותו בשלום בלי נזקים משמעותיים אבל לאחרונה היא ממש חסרת סבלנות והיא מתנהגת בצורה תוקפנית. זו לא התנהגות חדשה בכללי וזה כן אופייני לה, אבל היא לא התנהגה ככה כבר הרבה מאוד שנים וגם התדירות גבוהה יותר. האם זה יכול להיות איזשהו שינוי נוירולוגי שהתפתח עקב האירוע שעברה? האם יזה רק ילך ויחמיר?
ד``ר דורון תודר07/02/2019שלום רב
ייתכן וזה תוצר של האירוע המוחי.
יש איזורי מוח שאם הם נפגעים אזי יכולה להופיע התנהגות כזו.
ייתכן גם שמדובר בסיבות אחרות כגון מצב נפשי לא מאוזן.
בכל מקרה ניתן לשפר את המצב על ידי טיפולים כאלה ואחרים.
אם מדובר במצב שהתפתח בעקבות האירוע המוחי אזי יש שיטות גרייה מוחיות שונות שיכולות לתרום לשיקום של אותו איזור ובכך להביא לשיפור בסימפטומים.
ניתן להיעזר במקרים כאלה בנוירופידבק או בגריה ברזולוצייה גבוהה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ביכולת הקוגניטיבית ואימון למוחעמיחי31/01/2019
בן 43, לפני שנה עברתי אירוע מוחי ומאז חלה לי ירידה ביכולות הקוגניטיביות. האם יש אימונים למוח שיכולים לעזור לי לשקם אותן?
ד``ר דורון תודר03/02/2019שלום רב
התשובה חיובית.
גרייה מוחית למיניה (נוירופידבק, גריה ברזולוציה גבוהה ועוד) הוכחו כמשפרות יכלות קוגנטיביות.
אימונים ממוחשבים, תשבצים וכ"ו לא תרומים באותה המידה...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בלחי אחרי פגיעת ראשאמנון29/01/2019
הייתי מעורב בתאונת דרכים שבעקבותיה אני סובל מפגיעת ראש. אחד הדברים המטרידים זה שמאז יש לי אחת לכמה זמן נימולים בלחי, בעיקר באזור הפה ומתחת לעין. מה יש לעשות בנידון?
ד``ר דורון תודר03/02/2019שלום רב
לא ניתן לענות על שאלה כזו ללא בדיקה רפואית.
יש לבחון האם יש חבלה בעצב או חבלה אחרת.
ממליץ לפנות לרופא מטפל
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורי איטי וחוסר שיווי משקלמיכאל27/01/2019
לפני שלוש שנים חמותי עברה אירוע מוח, היא אל הצליחה להגיע לשיקום מלא לא מבחינת הדיבור - מאוד איטי, ולא מבחינת שיווי משקל. יש עוד מה לעשות בתחומים אלה אחרי הזמן שעבר?
ד``ר דורון תודר28/01/2019שלום רב
מאות מחקרים בחקר המוח מלמדים שניתן לשפר את התלונות הללו גם לאחר שנים באמצעות גרייה מוחית.
ניתן להשתמש בטכנולוגיות שונות כגון גרייה ברזולוציה גבוהה. הטיפול יכול להשפיע הן על הדיבור והן על נושא שיווי המשקל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?