מידע רפואי
פורומים
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- אפילפסיה ילדים
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- זכויות רפואיות
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- הומואים, לסביות
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- פסיכיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- צמחי מרפא
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- פטרת ציפורניים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).
- חייבת לדעת כי כבר משתגעתאנונימית חדשה29/09/2018
שלום
לפני שלוש וחצי שנים עברתי ארוע מוחי
כך קבע בית החולים בו אושפזתי ובו טופלתי
עשו לי בדיקות סי.טי ואמרו שזה ארוע מוחי
מאז ....הדיבור שלי נשאר פגוע
הדיבור נתפס לי בכל פעם שאני מנסה לדבר קצת יותר מהר....
לפימים עד כדי גימגום.....שוכחת מילים ומתבלבלת
הזכרון שלי ממש ירוד מאז בצורה קשה
קשה לי עם זכרון של הטווח הקצר
הייתי בטיפולים אחרי הארוע אבל ממש לא עזר
ונשארתי גם עם פגמים ביד השמאלית שלא מתפקדת כמו שצריך
וגם עם רגל שמאל....
הכל מאז הארוע המוחי
למה נשארו לי כל הסימפטומים האלה.....
פשוט משתגעת ולא יכולה להמשיך כך
אודה על תשובה שהיא מעבר ל...תפני לרופא נוירולוג....
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר אירוע מוחי
ד``ר שרה רפפורט02/10/2018שלום רב,
חומרת השבץ קובעת גם הנזק המוחי שנגרם. כמעט כל החולים משתפרים בהמשך, רובם בעזרת טיפולים שיקומיים אף ממושכים. שיקום דורש עבודה קשה עם שיתוף פעולה מלא והתמדה מצד המטופל במשרה מלאה, אם כי נדיר להשתקם 100%. גם הגיל ועוד נתונים אישיים של הנפגע משפיעים ביכולת של מוח להשתקם.
בשביל להבין מדוע מצבך תקוע ולא משתפר, צריך ללמוד את התיק הרפואי השיקומי שלך וייתכן גם להתרשם ולבדוק אותך בפועל.
בברכה,
ד״ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לאחר שבץ
ד``ר דורון תודר03/10/2018שלום רב
אירוע מוחי גורם לנזק לתאי העצב במוח. תאי העצב שקשורים שליטה על תפקודי מוח שונים נפגעו אצלך ולכן את חווה את הסימפטומים השונים.
ניתן לשפר את המצב באמצעים שונים כגון גרייה ברזולוציה גבוהה.
מחקרים מבוקרים בהשתתפות מאות נבדקים מלמדים שניתן לשפר את הפגיעה המוחית הזו גם לאחר זמן רב לאחר האירוע המוחי.
גרייה ברזולוציה גבוהה נותנת בד"כ מענה מהיר מאוד ובעיה, והיא בטוחה מאוד.
מדובר על שיפור טכנולוגי מודרני של שיטה הקרויה tDCS.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית תנועה של הרגלייםאורי27/09/2018
נוסף לפיזיותרפיה, יש דרכים נוספות להחזיר את התנועה ברגליים אחרי אירוע מוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר28/09/2018שלום רב
במקרים כאלה ניתן להיעזר בגרייה מוחית מסוגים שונים כגון גרייה ברזולוציה גבוהה או גריה מגנטית עמוקה.
הגרייה משפרת את התפקוד של איזורי המוח שנפגעו ובכך תורמת לשיקום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצף של אירועים מוחיים קטניםיעקב;25/09/2018
מהן אפשרויות השיקום והמניעה אחרי רצף של אירועים מוחיים קטנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר28/09/2018שלום רב
קשה לענות על שאלה כזו מבלי לקבל פרטים קליניים מרובים.
באופן עקרוני בהנחה שמדובר באירועים מוחיים על רקע חסימתי הרי המניעה היא זו המקובלת לאירועים מוחיים רגילים ( איזון לחץ דם, הפסקת עישון וכ"ו)
בנוגע לשיקום, יש חשיבות לסוג הפגיעה שנותרה. ניתן לתרום לשיקום רבות אם משלבים בו גם גרייה מוחית מכוונת לאיזורים שנפגעו. אנו משתמשים בגרייה ברזולוציה גבוהה שנוטה להביא לשינוי ושיפור באופן מהיר וללא תופעות לוואי מיוחדות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות MRA+MRIcarmit18/09/2018
שלום,
תוכלו בבקשה לעזור לי בפיענוח התוצאות עד שיגיע התור שלי לנוירולוג? מאוד לחוצה במה שרשום בסוף שהודגמו.
pacom???
עורק לא הודגם???.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר25/09/2018שלום רב
ממליץ לפנות לרופא משפחה שיוכל לתרגם את הכתוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במצב הרוח אחרי אירוע מוחיעמיתי20/09/2018
אבא שלי עבר אירוע מוחי, הוא בשיקום והלך בסדר אבל הוא ממש בדיכאון. איך אפשר לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: ירידה במצב הרוח אחרי אירוע מוחי
ד``ר דורון תודר20/09/2018שלום רב
ניתן לעזור גם לבעיית הדיכאון וגם לשיקום לאחר האירוע המוחי בעזרת גרריה מוחית ברזולוציה גבוהה. בדרך כלל התגובה מהירה וניתן לחוש בשיפור לאחר שבועיים.
אין לטיפול זה תופעות לוואי מיוחדות והוא מאושר על ידי משרד הבריאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי פנים רדומות בצקיותבתיה17/09/2018
שלום רב,
באמצע הלילה התעוררתי כשאני מרגישה את חצי הפנים השמאלי רדום, לא מעקצץ אלא ממש בצקי וכבד
ייתכן שישנתי לא טוב על הפנים, האם עלי לחשוש מהעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר19/09/2018שלום רב
זו שאלה שלא ניתן לענות עליה ברשת כיוון שחסרים פרטי מידע רבים ובדיקת רופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני חרדה אחרי אירוע מוחיספיר16/09/2018
סבתא שלי הייתה ידועה כאדם רגוע ונינוח, אחרי אירוע מוחי קל היא הפכה חרדתית ואפילו קצת פרנואידית. הבנו שזה קורה אצל חלק מהאנשים. היא כל הזמן חשה אי נוחות, האם יש דרך לעזור לה בפן הזה של התסמינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: תסמיני חרדה אחרי אירוע מוחי
ד``ר דורון תודר17/09/2018שלום רב
התשובה חיובית. ניתן לעזור במקרים רבים.
יש צורך בבדיקת רופא כדי להגדיר את הבעיה בצורה מדוייקת ואז להציע טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות מניעה של מפרצת חוזרתקטיה12/09/2018
איך אפשר למנוע מפרצת מוחית חוזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: אפשרות מניעה של מפרצת חוזרת
ד``ר דורון תודר12/09/2018שלום רב
כפי הנראה שמירה על לחץ דם תקין הוא אחד הדברים המניעתיים היחידים שניתן לעשות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מילים לא רצונית במשפטחי05/09/2018
שלום,
לפני יומיים שמתי לב, ואחרים גם שמו לב שאני אומר משהו אני מחליף חלק מהמילה שבה התכוונתי, במשפט,
למשל, תביא את הצידנית, במקום תביא את הגזיה,
ותשכשכי את המים, במקום תשכשכי את הרגליים.
רוב מהמקרים אני ישר מתקן את עצמי ושם לב.
זה התחיל לפני יומיים בלבד, וכל יום בממוצע שמתי לב יש לי 4 מקרים כאלה.
אשמח לתובנות שלך.
תודה
אני בן 34 , ללא בעיות בדר"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר07/09/2018שלום רב
לא ניתן לענות על שאלה זו ללא בדיקה.
עלפניו הייתי שם במקום גבוה את האפשרות שמדובר בקשיי ריכוז. סך הכל מדובר בתופעה שכיחה
שיש לה גורמים רבים כגון עייפות ועומס קוגנטיבי.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאימא היה ארוע מוחידגנית03/09/2018
לאימא היה ארוע מוחי
מאז התהפכו החיים
יש לאימא אפילפסיה קשה כול חצי שנה התקף
דימנציה הופיע
ותופעות כמו חוסר שיווי מישקל בהליכה מאוד קשה לה ללכת למרות שכוח יש
כאילו מבולבלת אבל לא לגמרה
מניה של הליכה לשרותים כול 5 דקות ולאחר מכן שטיפת ידים מרובה יבוש מיסביב לגיור ניגוב סידור וחוזר חלילה
יש לאימא טיטול מאז בית החולים וזה נורא בשבילה
יש תופעה של תלונה מימנה על חול בגוף התפרצות של דאגה להכול ובכי
אני לא יודעת איך לעזור אולי הכול ביגלל התרופה אפילפסיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר04/09/2018שלום רב
צר לי לקרוא על המצב הקשה.
התיאור מעלה מספר רב של אפשרויות. סבירות נמוכה שמדובר בהשפעת הטיפול בלבד.
יש להעשות הערכה מסודרת של הבעיות ולבחון מה הגורמים הסבירים לכל בעיה.
לא ניתן להגיד הרבה יותר מזה ללא פרטים קליניים הכרחיים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק רוצה לישון אחרי אירוע מוחינאווה02/09/2018
דודה שלי עברה אירוע מוחי ומאז היא מתקשה לזוז וכל מה שהיא רוצה זה לישון. יש דרך שאפשר לעזור לה עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: רק רוצה לישון אחרי אירוע מוחי
ד``ר דורון תודר03/09/2018שלום רב
יש מאות מחקרים בעולם שמלמדים שגרייה מוחית באמצעות גרייה ברזולוציה גבוהה עוזרת במקרים אלה. מדובר בפיתוח של שיטה הקרויה tdcs . הגרייה ברזולוציה גבוהה קיבלה את אישור משרד הבריאות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום אחרי אירוע מוחי קל בעקבות ניתוח לבאיתן30/08/2018
שישה ימים אחרי ניתוח לב להחלפת מסתם אבא שלי איבד את הזיכרון, אמרו שהיה לו אירוע מוחי קל, נוסף לזיכרון הוא סובל גם מסחרחורות. הוא עוד מתאושש מהניתוח, מה אפשר לעשות לגבי מצבו המנטלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: שיקום אחרי אירוע מוחי קל בעקבות ניתוח לב
ד``ר דורון תודר01/09/2018שלום רב
בשלב זה איני חושב שצריך לעשות דבר מה מיוחד.
כדאי לסיים את ההתאוששות ואז לראות בדיוק את מהות ומידת הפגיעה.
פעמיים רבות יש שיפור ניכר בתקופה שמייד לאחר האירוע.
במידה ולאחר ההתאוששות יתברר שקיימת פגיעה, כזו או אחרת, יהיה טעם לשקול טיפולים מתאימים וביניהם גרייה מוחית.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור מבולבל ולא ברוריפעת28/08/2018
סבא שלי עבר אירוע מוחי ומאז הדיבור שלו מאוד מבולבל ולא ברור. נראה שהוא יודע בדיוק מה הוא רוצה להגיד זה פשוט לא מצליח לעבור מהמוח לפה. יש דרך "לסדר" את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: דיבור מבולבל ולא ברור
ד``ר דורון תודר29/08/2018שלום רב
מחקרים רבים בעולם חקרו בעיה זו והראו שניתן לשפר את המצב בעקבות גרייה מוחית.
אנו משתמשים בגרייה מוחית ברזולוציה גבוהה שנחקרה במאות מחקרים ובהשתתפות אלפי אנשים.
המערכת קיבלה את אישור משרד הבריאות רק השנה ולכן עדיין לא נפוצה.
מניסיוני במטופלים לאחר אירוע מוחי, בד"כ ניתן לחוש בהשפעת הטיפול כבר לאחר מספר מצומצם של טיפולים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה של הגפיים אחרי אירוע מוחי קלתמי23/08/2018
בעלי עבר אירוע מוחי קל, ברוך השם. הדבר היחיד שהוא מרגיש בהקשר זה הוא חולשה של הגפיים. יש משהו שאפשר לעשות עם זה? עובד עם פיזיותרפיסט אבל זה לא ממש עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חולשה של הגפיים אחרי אירוע מוחי קל
ד``ר דורון תודר27/08/2018שלום רב
מאות מחקרים בעולם הוכיחו שגרייה מוחית מסוג TDCS עוזרת במצבים כאלה. מדובר בגרייה שבד"כ נותנת אפקט מהיר וללא תופעות לוואי מהותיות. יש בשוק מכשירים שונים שעושים את הגרייה. יש כרגע רק מכשיר אחד בישראל שעבר את כל בדיקות הבטיחות הנדרשות וקיבל את אישור משרד הבריאות וזה המכשיר שאיתו אני עובד. המכשיר עושה את הגרייה ברזולוציה גבוהה ומכאן יעילותו ובטיחותו יחסית למכשירים אחרים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאראסטזיות בכול הגוף במשך שבועאלה25/08/2018
הרגשה פאראסטזיות בכול הגוף במשך שבוע ימים הקיצוצים קור סריפה. עברתי סטרס עקב גילוי דלקת כבד כרוני .כולל טיפולב entecavir. רופא אומר שלא קשור לתרופה.מה זה יכול להיות .תור לנורולוג עוד חודש. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: פאראסטזיות בכול הגוף במשך שבוע
ד``ר דורון תודר27/08/2018שלום רב
יש גורמים רבים שיכולים להביא לבעיה. אחת האפשרויות היא חרדה. אנא שקול התייעצות עם פסיכיאטר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?