שאלה לרופאים ולמבינות בנושא..

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאים ולמבינות בנושא..
    אורטל
    29/06/2011

התחלתי לקחת החודש איקקלומין וביום ה-21 למחזור נבדקתי והרופא אמר שהתוצאות מראות שהכדורים עובדים. רירית הרחם בעובי 11 מ"מ, גודל זקיקים בשחלה ימנית 16 מ"מ ובשחלה שמאלית 21 מ"מ. בבדיקת ביוץ ביתית הביוץ היה 4 ימים לפני הבדיקה. אני מבולבלת כי לפי ידיעתי הזקיקים גדלים לקראת הביוץ אז מה משמעות התוצאות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאים ולמבינות בנושא.. - תגובה

פרופ` דוד בידר
    29/06/2011

למה את לוקחת את הכדורים?
    האם קיבלת הסברים איך עובד התהליך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר

אורטל
    30/06/2011

לאחר שנה וחצי של נסיונות להיכנס להריון הרופא שלי נתן לי את הכדורים. לאחר חמישה ימי מחזור לקחתי פעמיים ביום במשך חמישה ימים והרופא ביקש שאבדק ביום ה-17 למחזור אך הוא נאלץ לדחות את התור ונבדקתי ביום ה-21 שכאמור עד אז הביוץ עבר ולכן לא הבנתי איך יכול להיות שיש עדיין זקיקים יחסית גדולים..
    אשמח לקבל חוות דעת ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    30/06/2011

לא ציינת בת כמה את ואם כל הברור שעברת היה תקין ואם יש לך וסת סדיר אזי הכדורים הם לא הטיפול המדוייק.
    כמו כן כשמטפלים בכדורים יש לבדוק בזמן אולטרה-סאונד ובדיקות דם במקביל אחרת לא ברור מתי הביוץ וכדאי גם לבצע הזרעות כי ריר המואר פחות טוב.
    יש חשיבות גם לגודל הרירית.
    הכדורים עלולים לפגוע ברירית.
    הזקיקים שנראו יכולים להיות זקיקים לאחר ביוץ ובהעדר מעקב נכוו אי אפשר לומר כלום אך נקטה ובמקרה תהי בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים ושאלות אחרונות

אורטל
    30/06/2011

ראשית אני מודה לך על תגובותיך שמבהירות לי שאני די מבזבזת זמן (יקר!).
    אני בת 28 ובעלי בן 30, אני עשיתי בדיקות דם - פרופיל הורמונלי ואולטראסאונד וגינלי כדי לדעת אם יש ביוץ והן יצאו תקינות, כמו כן בדיקת הזרע של בעלי היתה תקינה לחלוטין. הוסת שלי החל להסתדר בארבעת החודשים האחרונים והוא מגיע כל 30 יום. הרופא מסרב להפנות אותי לצילום רחם (והאמת שאני לא טובה בדרישות ולא אוהבת להתערב בשיקולי הרופאים). הוא המליץ על איקקלומין למשך שלושה חודשים ואם עדיין לא יהיה הריון אז יישלח אותנו למומחה פוריות. ביום ה-21 שעשיתי את האולטראסאונד הוא שלח אותי לבדיקת דם (פרוגסטרון) כדי לדעת אם היה ביוץ אבל זה היה בדיעבד כי לפי בדיקה ביתית הביוץ היה 4 ימים לפני שנבדקתי אצלו.
    אני מאוד מבולבלת וכנראה שאחליף רופא אך כדי למנוע פרוצדורה ארוכה נוספת אשמח אם תכתוב לי מהן המלצותיך להמשך? האם אני יכולה לבקש ממנו לבצע הזרעות כבר בחודש הבא בנוסף לאיקקלומין? האם יש טיפול יעיל יותר?
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים ושאלות אחרונות - תגובה

פרופ` דוד בידר
    30/06/2011

צריך לעבור לזריקות הורמונליות ואולי הזרעות.
    צילום רחם, אם לא עברת התערבות ברחם, יכול לחכות.
    הזריקות מדוייקות ויש תוצאות הרבה יותר טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו