פרופיל

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרופ' בידר, מה זה? לינץ' וירטואלי?

טלי
    13/07/2011

רציתי לבדוק שוב משהו בתכתובת ולא יכולתי להתעלם מהלינץ' הוירטואלי עליך. זה כמובן לא ראוי להתייחסות ואני מקווה שאתה מבין מאיזה מקום זה בא ולא מייחס לכך כל חשיבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופיל
    טלי
    10/07/2011

שלום רב
    בחודש האחרון הייתי כאן בתכתובת בעניין עיכוב של שישה שבועות ויום בווסת (סביב בטיסה קצרה לאירופה ומתח נפשי). כאמור כעבור כשישה השבועות קיבלתי ווסת וביום השלישי ביצעתי פרופיל הורמונאלי שתוצאותיו מאוד מאוד מדאיגות אותי. אני בת 43 ללא ילדים ולהלן התוצאות:
    E2 קטן מ 200 pmol/L –
    LH IU/l 21.5
    FSH 21 | IU/l
    פרוגסטרון 3.1
    ממה שאני מבינה ה-LH וה-FSH מאוד מאוד גבוהים. האם נתונים אלה מספידים את סיכויי להרות??? האם יש סיכוי כלשהו שה-LH וה-FSH קפצו בגין מתח נפשי מצטבר (ביוני שנה שעברה שניהם היו תקינים לחלוטין. ה - FSH היה - 6.5! מדובר במתח נפשי מצטבר כי דווקא ביום בו ביצעתי את הפרופיל ההורמונאלי הייתי רגועה יחסית כי זה היה אחרי שקיבלתי מחזור וכבר קיוויתי לטוב. מאידך גיסא, גם בעבר הייתי נתונה במתח נפשי ואז התוצאות היו תקינות לחלוטין...). האם יש סיכוי כלשהו שה - FSH וה-LH ירדו? עוד אוסיף משהו שעשוי לשפוך אור: בשלוש השנים האחרונות סבלתי מאוד סביב המחזור והביוץ מכאבי אגן, מפשעה, עצירויות קשות מאוד, נפיחות רבה בבטן ותסמיני גסטרו ומאז הסיפור של העיכוב במחזור אין זכר לסימפטומים הללו. בנוסף: בעבר הווסת היתה כחמישה ימים אולם לאחרונה הווסתות ארוכות יותר. הווסת לפני שתי הווסתות האחרונות אף היא כבר היתה ארוכה מהרגיל ונמשכה כ 8-9 ימים אך באולטראסאונד שבצעתי ביום ה 10-11 של המחזור הרופא אמר שיש מגמה של ביוץ וכי אינו רואה משהו חריג מעבר לכך. וכן אז עוד היו לי עצירות, בטן נפוחה ומיחושים. מודאגת ביותר. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל

הוספת תגובה

• פרופיל - תגובה

פרופ` דוד בידר
    10/07/2011

הבדיקות מראות שאת בגיל המעבר ובערכים כאלה אין ביציות תקינות.
    זה לא קשור למתח ולכל מה שכתבת.
    הרופא שלך שלא ראה משהוא חריג וסיפר לך על מגמות הוא לא בדיוק צדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

טלי
    10/07/2011

תודה על תשובתך. האם נוכח זאת יש איזשהו סיכוי כלשהו להריון מביצית שלי? שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    10/07/2011

לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טלי
    10/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתה כ"כ רע???

שירה
    11/07/2011

מה קשה לך לכתוב
    לצערי לא
    ?

אתה רוצה קלדנית שתשב ותנסח עבורך תשובות ראויות יותר?
    למה במקום של שליחות, שאתה יכול להוות משענת מקצועית לנשים במצבן הרגיש ביותר, אתה בוחר להגיב ככה???
    נדמה שאתה טיפה'לה נהנה מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגל ולפרופ' בירד

טלי
    11/07/2011

קודם גל תודה על האמפטיה. האמת היא שגם בעבר נתקלתי בתשובות בוטות של פרופ' בירד לא רק כלפי). אמנם קצת הופתעתי מהבוטות והנחרצות אך כיוון שאופי תגובותיו כל כך רחוקות מהתגובות שאני מכירה לא זיהתי אותן כרוע אלא יותר כבוטות וישירות וכיוון שאיני נוטה לייחס רוע לאנשים שעוסקים במקצוע אותו אני תופסת כשליחות סברתי שאולי פרופ' בירד נוקט גישה ישירה כדי לחסוך מנשים לטפח אשליות שווא. בעבר נתקלתי בתגובות אטומות וטכנוקרטיות של רופאים מתחומים שונים (שחלקם אגב טעו בענק) ועם זאת עדיין אני רוצה לקוות שהמניע של פרופ' בירד בגישתו זו הוא לחסוך משאביים נפשיים ואנרגיה מיותרת לטווח ארוך וזאת באמצעות גישתו הישירה. מה אתה חושב על כך פרופ' בירד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגל ולפרופ' בירד - תגובה

פרופ` דוד בידר
    11/07/2011

אני עקבתי אחרי כל מה שכתבת ועניתי לך לא רק בפעם הזאת.
    אין פה שום בוטות.
    אם את זוכרת אזי בפעם הראשונה אמרתי לך לבצע בדיקות כדי לראות מה קורה למרות כל מה שכתבת על מתח , כאבי הבטן וכו.כבר אז הבנתי שיש בעיה אך לא אמרתי עד שראיתי את התוצאות.
    עניתי בסדר גמור ללא התחכמויות של אפשר לנסות וננסה ויש רופאים שעושים זאת.
    אני רואה נשים כמוך גם עוברות הפריה ושואבים להן איזשהיא ביצית ונותנים לה הרגשה טובה בשלב מסויים ולדעתי זה ,בלשון המעטה,גורם נזק לעתיד.
    כל הנשים שפנו אלי ועניתי להם שכך המצב גם הלכו לשמוע דברים אחרים.
    עניתי במלוא הרצינות ולדעתי בסדר.
    לא התחכמתי ולא הייתי בוטה. את שאלת לדעתי ,שדרך אגב,אין אחרת ממנה.
    אז מה לא בסדר? ללכת לשלם ביקור סביב 1000 שקל ולשמוע שאפשר אולי לעשות עוד בדיקה ולנסות עוד משהוא האם זה באמת יהיה לך יותר טוב?
    חסכתי לך זמן ובזבוז משאבים.
    אני מצטער שאני עונה לדעתי באופן אמיתי ולא מנסה למצוא חן ולכתוב לך כמו שמציעה אחת שאניצריך לכתוב שאני מאוד מצטער ואני משתתף איתך בהרגשותיך.. זה באמת לא תפקיד רופא שמנסה לעזור.
    גם לא צריך לקבל את דעותי ואפשר להתייעץ אם רופאים אחרים או ללכת למרפטה הפרטית ולקבל פסיכולוגיה בגרוש.
    בכל אופן זה לא משנה. מה שאמרתי לך זאת האמת ואין אחרת ולא ברור לי איך את היית רוצה לשמוע ממני את זה אחרת.
    מחכה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתה כ"כ רע??? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    11/07/2011

תפסיקי כל היום לקרוא תשובות שאני נותן לאחרות. אם אין לך מה לעשות תלמדי קלדנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה

איילה
    11/07/2011

מסכימה לחלוטין שמתי לב למגילות של גל את לא יכולה להיות סניגור של כולם והרופא בסה"כ עונה לתשובות לא מתאים לכם האמת אל תשאלו שאלות בפורום תשלמו לרופא פרטי שיגיד לכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס

מיואשת
    11/07/2011

האמת שכבר נמאס מההתלהמויות האלו של אותה בחורה או בנות ספציפיות.
    לא ניתן לחסום אותן??
    אם אתן לא רוצות לשמוע או לא נאה לכן התשובה של הרופאים אז תרימו טלפון למרפאה הקרובה לביתך ותקבעו תור לבערך עוד 200 שנה ואחרי שתהיו אצלו גם לא יהיה לכן כסף להמשך הטיפולים!
    אף אחד לא הכריח אתכם להכנס לקרוא ולהגיב ולשאול.
    בסוף הרופאים לא ירצו יותר לענות ומה אז תעשו???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בירד

טלי
    11/07/2011

שוב שלום,
    קודם כל תודה על תגובתך שוב (מיותר לציין שאינך מחוייב להגיב לי או לנשים אחרות). כפי שציינתי, גם בעבר ראיתי בתכתובות שלך עם נשים אחרות (שקראתי רק להקיש מתשובתך בעבורן על מצבי) תשובות שבעיני נראו בוטות אך כפי שציינתי לא ייחסתי להן רוע או סאדיזם (ואפילו לא נכות רגשית) אלא גישה דעתנית וישירות ושוב סברתי שישירות זו נובעת מתוך מטרה לחסוך משאבים בעתיד ולמנוע טיפוח אשליות מיותרות. נכון שאפשר לרפד גם תשובה שלילית בעטיפה רכה אך זו יותר עניין של גישה פסיכולוגית האם להנחית מיד את המכה או בהדרגתיות והדעות הן לכאן או לכאן. אני מניחה שבמקרה הקשה שלי ידעת שגם אמפטיה לא תשנה את הכאב. וכיוון שאני יודעת היטב (אך לא מספיק) מה המשמעות של FSH לא הופתעתי מתשובתך. הופתעתי מתוצאות הבדיקות שלי! במיוחד נוכח העובדה שבדיוק לפני שנה ה-FSH שלי היה 6.5 והזינוק המטאורי הוא שהפתיע אותי. במצבי האקוטי כמובן פניתי לעוד פורומים במקביל וקיבלתי תגובת כאלה ואחרות אך כיוון שאני דווקא מייחסת חשיבות לתשובות כנות, אני מרשה לעצמי לשאול אותך שוב, לאחר הדיון הפילוספי, שאלות נוספות על מצבי הקשה: כפי שכתבתי לך, באולטראסאונד שביצעתי לפני כחודשיים, בדיוק לפני המחזור שאחריו כבר לא הופיעה הווסת אלא כעבור כחודש וחצי, הרופא אמר לי שיש מגמה של ביוץ. תשובה זו קיבלתי משני רופאים: האחד - רופא במכון האולטאסאונד והשני, הרופא האישי שלי מהקופה. זאת ועוד: באותו מחזור היו לי את כל התסמינים שאפיינו אצלי מחזור וביוץ החל מכאבים במפשעה, עצירויות קשות, התנפחות של הבטן והפרשה רירית שקופה. כל התסמינים הללו נעלמו באחת כאמור, ועם העלמותם גם חל העיכוב במחזור. השינוי הכל כך דראסטי עורר בי אפילו את החרדה שתשמע אולי מופרכת: בנסיעתי ללונדון (שם הכל החל) עברתי בדרך ליציאה מהטרמינל מסלול שמצאתי עצמי יחידה בו והיו בו הרבה מכונות רנטגן לשיקוף שדלקו ללא צוות שהפעיל אותם. באיזשהו שלב חשבתי שמא טעיתי במסלול ונכנסתי למסלול בו המכונת פעלו אולי באופן בלתי מבוקר וכך נחשפתי לקרינת רנטגן שפגעה בי אולם כפי ציינתי, זה נשמע לי קצת מופרך... (מה דעתך?אגב) וכיוון שהייתי נתונה במתח נפשי אדיר וידוע לי כי ביוץ מושפע גם מתנודות נפשיות קיויתי שאולי זה העניין ורציתי לברר שמא גם ה-FSH והLH יכולים להיות מושפעים ממתח נפשי אקוטי. כלומר, כמו שביוץ יכול להיפסק לתקופה ממושכת בגין מתח נפשי קיויתי שגם הפרמטרים הללו יכולים לזנק בגין מתח נפשי. ולשאלתי: אני מכירה מישהי שבמשך שנים ה FSH שלה היה מעל 30 ופתאום באופן בלתי צפוי, אחרי גיל 40 היא גילתה לתדהמתה שהיא בהריון (עצמוני ביותר) ובדיעבד גילתה שבבדיקות האחרונות שביצעה הFSH ירד ל 8. נכון שלא ניתן להקיש ממקרה כל כך חריג זה על מצבי ולכן ברצוני לשאול: חרף תשובתך הנחרצת, האם אתה נתקלת באופן אישי או בספרות במקרים של השגת הריון מביצית מקורית עם נתונים כשלי??? שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' בירד - תגובה

פרופ` דוד בידר
    11/07/2011

שלום חני.
    כתבת בטעות בירד שהיה שחקן כדורסל מפורסם בארה"ב וחבל שאני לא מרויח כמוהו.
    לעניננו:
    1.השיקוף לא גורם לכלום ואין בו שום נזק לא לגוף ולא לשחלות.
    2.מצבך אינו קשה אלא שמדובר בתהליך טבעי שטבוע גנטית ואין איך לשנותו כמו שאין לשנות עור פנים שמזדקן עם הגיל וכו
    3. כל מה שאת מספרת על הרופאים אז כל מה שהם אמרו היה לא מבוסס.
    הרופא באולטרה-סאונד לא היה צריך לומר את מה שאמר ללא בדיקות נוספות וגם הרופא השני אמר ללא ביסוס אלא על סמך הרגשה.
    4. כל מה שאת מספרת על אישה עם FSH 30 אינו בר הקשה אליך או לכל אישה אחרת כי לא את ולא אני יודעים בברור מה קרה שם..אולי באמת קרה שם נס מיוחד במינו שאנחנו הרופאים באמת לא יודעים להסביר אך לא בצורה כזאת אנחנו ניגשים לאישה המעונינת ללדת.
    5.לא נתקלתי במשך 28 שנות עבודתי בפיריון שאישה ילדה והביאה ילד הביתה עם תוצאות כפי שהצגת ולכן ממליץ לך לא לבזבז זמן באם את מעונינת להשיג את מטרתך.
    6.ולסיום אסיים כמו בבית משפט בדרך המליצה וההומור: כל מה שנאמר כאן נאמר על דעתי ונסיוני לפי הכתובים בספרות ואני נשבע לומר את האמת וכל האמת.
    7. בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה בכל דרך שתבחרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו

טלי
    12/07/2011

שוב תודה פרופ' בידר על תשובותך (שתרוויח כמו כדורדסלן - למה לא? מרוב עגמת נפש כבר איני רואה מה אני קוראת...). רק חשוב לי להבהיר כמה נקודות ושוב תודה על נכונתך לקרוא.
    1. לגבי עניין מכונות השיקוף, לא חששתי מהקרינה ממכונות השיקוף שעברתי במהלך הבידוק הבטחוני אלא חששי נבע מכך שבעת שעברתי באולם ממנו היו שתי פניות, אני פניתי לחדר בו מצאתי עצמי יחידה, ללא אנשי צוות, ללא נוסעים נוספים, מכונות השיקוף דלקו שם ללא תיפועלן על ידי אנשי צוות ואז חשבתי שאולי נכנסתי לחדר לא נכון בו אולי המכונות פעלו באופן בלתי מבוקר ופולטות קרינת רנטגן באופן בלתי מבוקר. ברם כפי שציינתי, זה בכל זאת נראה לי מופרך...
    2. ברוב מצוקתי הפצתי את שאלתי בכמה פורומים שנראו לי רלוונטיים והיו גם דעות פחות חד משמעיות משלך. חוות דעתך המקצועית ברורה ומתיישבת עם הידוע לי בנושא, לכן אני מאוד זהירה מחוות דעת אחרות. מה גם שאין לי כוחות נפש מיותרים לנדוד בין רופאים ובין טיפולי סרק, רק ברצוני לציין מניסיון כואב מאוד שלפעמים שווה לשמוע חוות דעת נוספות. וכותבת לך משהי שבגין תסמונת קשה וקיצונית ביותר פנתה במשך למעלה משנה לכמעט 25 רופאים (מרביתם רופאי נשים), נחמדים יותר ופחות, וכמעט כולם היו חד משמעיים ופספסו בענק באבחנתם (אגב כאיש מקצוע זה יכול לעניין אותך כי זה בתחום, אך איני מוצאת לנכון לפרט זאת בפורום הפתוח לקהל הרחב. אם יש לך עניין מקצועי אוכל לפרט זאת במייל פרטי).
    3. כתבת לי כי אם ברצוני להשיג את מטרתי, שלא אבזבז זמן. לא ברור לי: האם כוונתך היתה שלא אבזבז זמן בנסיונות סרק להשיג את מטרתי או אולי וזה לא מסתדר לי (הלוואי) שאם לא אבזבז זמן יקר, אצליח להשיג את מטרתי - לא הבנתי. שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו - תגובה

פרופ` דוד בידר
    12/07/2011

1. בעניין הקרינה אין מה לדאוג.
    2.לגבי חוות דעת נוספת בהחלט אני מסכים איתך.
    3.לגבי טעות 25 רופאים אני לא מגיב היות ומניסיוני לא צריך לבנות על סיפורים. האם הייתי בין ה 25 רופאים?
    4. הכוונה שאם את רוצה להרות יש לפנות לתרומת ביצית וכמובן שאת יכולה לקבל דעות נוספות ואז להחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועדכון

טלי
    12/07/2011

שוב תודה על תשובתך. אין לי עניין בתרומת ביצית.
    לגבי הפרשה הקשה שעברתי בשעתו: לו היית נמנה עם אותם רופאים - לא הייתי פונה אליך אפילו בפורום...
    (אצל כולם הייתי בביקורים פרטניים ואל חלקם הגדול גם באופן פרטי).
    אם במקרה תתקל בספרות בקשר בין FSH, LH ומתח נפשי - אשמח להתעדכן.(כפי שכתבתי אני מופתעת מהאופן הדראסטי בו הם זינקו כי חשבתי שזה תהליך הדרגתי, ולכן חיפשתי הסברים - מופרכים ככל שיהיו - בתחום הקרינה, סטרס וכו').
    שוב תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועדכון - תגובה

פרופ` דוד בידר
    12/07/2011

בתהליכי מתח נפשי רמות ההורמונים LH ן FSH יורדות מאוד ותהליכי ביוץ נפסקים ולא להיפך,כלומר במתח אין עלית FSH.
    העליה של ה FSH היא רק במצבים של ירידה בכמות ואיכות הביציות אם הבדיקה נלקחת נכןנה ואם הורמונים נוספים.
    בזה שאין לך עניין בתרומה זה בסדר גמור כי זה מה שאנחנו יודעים לעשות היום .
    לציין שלפני כ 30 שנה לא ידענו כלום ולא היו בכלל טיפולי פיריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טלי
    12/07/2011

חבל. בכל אופן תודה רבה על כל המידע החשוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו