פטרייה מסוג ידהCandida non albic

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פטרייה מסוג ידהCandida non albic
    גליה
    14/07/2011

שלום לכל הרופאים,
    בת 40+ 3 ילדים.
    לאחר החזרת 3 עוברים נקלט בשעה טובה עובר אחד.
    מספר ימים לאחר ההחזרה התחילו לי הפרשותבצבע צבוב- ירוק בהיר עם ריח לא נעים שמלווה בתחושת גרד.
    כיוון שאף פעם ב-40 שנות חייי לא היתה לי פטריה בנרתיק אז חשבתי שההפרשות הן כתוצאה מההריון הטרי.
    עברו חודש-חודשיים וכשראיתי שהעניין מתחיל להציק עשיתי משטח וגינלי שיצא חיובי שיש לי פטרייה מסוג קנדידה אלביק.
    הרופא רשם לי אגיסטן200 - נרות לנרתיק( 6 נרות ל-6 ימים), לקחתי 3 ימים רצוף, ראיתי שהכל עבר אז החלטתי להפסיק, יומיים אחרי זה חזרה לי הפטרייה, לקחתי שוב ל-3 ימים בתקווה שלא יחזור.
    השאלות שלי הן:
    1. קראתי שיש קשר בין פטריה בנרתיק לבין הפלות בחודשים 2-3 מהריון שהושג ע"י IVF, האם זה אומר שהפטרייה היא כתוצאה מטיפול ההפריה שעשיתי והאם עלי לדאוג?
    2. האם פגעתי בטיפול נגד הפטריה בכך שהפסקתי אחרי 3 ימים את לקיחת הנרות ואחרי יומיים לקחתי שוב ל-3 ימים?
    3. קראתי שפרוביוטיקה יכולה לעזור שהפטרייה לא תחזור ובבית המרקחת נתנו לי תכשיר פרוביוטי בשם אצידופילוס(30 כמוסות) של דרך חיים רק שלאחר שרכשתי את התכשיר ראיתי שכתוב באזהרה שנשים בהריון צריכות להיוועץ ברופא, רציתי לשאול את דעתכם לגבי התכשיר הנ"ל.
    תודה מראש על המענה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטרייה מסוג ידהCandida non albic

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילגתם עלי,אפשר בבקשה מענה לשאלות..

גליה
    16/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה, שוב דילגו עלי...

גליה
    17/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא קיבלתי מענה, אפשר בבקשה...

גליה
    18/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מקפיצה...

גליה
    19/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרייה מסוג ידהCandida non albic - תגובה

פרופ' דב פלדברג
    19/07/2011

לגליה שלומות,

מענה קצר על שאלתך הארוכה. פטריית הקנדידה הינה שכיחה במצבי הריון שונים כולל בהריונות צעירים. הדבר איננו גורם שום נזק להריון עצמו והפסקת הטיפול לאחר 3 ימים לא גרמה לנזק אלא להשנות הפטרייה. המלצתי היא לחזור על טיפול באגיסטן 200 למשך 10 ימים רצופים וכמו כן להשתמש עם תכשיר האצידופילוס שיכול לסייע בהתגברות על הזיהום הפטרייתי בשלבי ההריון השונים.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' דב תודה רבה על המענה המפורט!

גליה
    20/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו