מה עושים...

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בפרשת דרכים...

אמא אחת
    30/09/2011

בת 41 בסוף אוקטובר. יש בת שילדתי בגיל 38. את תקציר הפרקים הקודמים אנסה לצרף כאן (התכתבתי בעבר עם פרופסור בידר).

בשנה האחרונה כמה טיפולים כושלים, בזמן האחרון רוב הביציות שכן מצליחים לשוב - לא טובות. בטיפול האחרון נשאבו 3, היו הרבה תקוות, אף אחת לא עברה הפרייה.

הרופא (טוב ובעל שם בתחום הפריון) מציע לנסות DHEA (או משהו כזה). אני יודעת שפרופסור בידר לא מתלהב מהכדור הזה, אך הואפציות שלי?

אודה על תשובה.

תודה וחג שמח לכולם :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה, סליחה על הבלבול שבשרשור כאן

אמא אחת
    30/09/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים...
    אמא
    14/07/2011

שלום,

בת 40, יש לי ילדה בת שנתיים, אותה ילדתי אחרי מספר הריונות לא מוצלחים. מאז הלידה הייתי בהריון פעם אחת, שלא צלח. כל ההריונות מ-IVF.
    לפני כמה חודשים התחילו סיפורים מוזרים עם המחזור - ישנו, אינו, לא ברור. הטיפולים שהיו עד מרץ כשלו, אגב.
    ב8.07. בעזרת כדור קיבלתי מחזור. מ-10.07. כל יום 6 מנוגון. היום התוצאה היא E2 פחות מ-200, פרוגסטרון פחות מ-0.8, LH 8.5. ז.א. כמעט אין תגובה.
    הרופא אמר להמשיך ובדיקה ביום א'.
    השאלה היא - מה עושים??? אם אין תגובה טובה, מה אני עושה הלאה? אני רק בת 40, הכל אמור להיות בסדר. מה קורה לי??

שאלה נוספת - אם נותנים כדור לשיפור התגובה - מה הן תוצאות הלוואי שלו? האם הוא מסוכן?

אודה מאוד על תשובה, אבל אמיתית, אפילו אם היא אכזרית. לא רוצה תקוות שווא, אני חייבת תוכנית פעולה, גם אם היא קשה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים...

הוספת תגובה

• מה עושים... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    15/07/2011

אין בדיקת FSH במקביל למה שציינת.
    אין כדור שמשפר תגובה ואם את מתכוונת לDHEA-S ,כבר כמה פעמים ציינתי בעבר שזה תוסף מזון ומספר רופאים ממליצים זאת רק במטרה להראות שיש להם פיתרון לבעיה והייתה התלהבות מזה ללא קבלות.
    רק אחרי בדיקת הFSH נוכל לומר לך מה קורה.
    אם אין תגובה ל 6 מנוגון אז או שיש בעיה בתרופה או בשחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, המשך

אמא
    15/07/2011

1. לא אמרו לי לעשות FSH, כביכול היה אמור להיות סשן רגיל של טיפולים. מתי מומלץ לבדוק FSH?
    2. הרופא אמר שיתן כדור, הוא לא אמר איזה. אין לי מושג על מה מדובר.
    3. הייתה לי צוסטה בשחלה, כביכול עברה עם תחילת המחזור, ואז הייתה ציסטה קטנה מאוד בשחלה השנייה. יכול להיות שזו הסיבה שאני לא מגיבה? את המנוגון קניתי לפני חודשיים, כשחשבתי שיש לי מחזור רגיל ומתחילים טיפול, אבל ההורמונים אז לא התאימו לטיפול. אני לא שומרת את המנוגון במקרר, כי אין המלצה כזו - אולי הוא ניזוק בזמן שהיה ללא שימוש??

אני בכל פעם חוזרת על השאלה שמטרידה אותי - כל זה הפיך (נגיד, טיפול כלשהו לשחלה יעזזור)? או שזה הגיל, ואני "בשקיעה"?

בעיקרון, פרופ, בידר, מה היית ממליץ לי לעשות כרגע? הזמן בורח לי, באוקטובר אהיה בת 41, לא רוצה סתם לעשות טיפול אם הוא חסר סיכוי. אם צריך לעשות משהו, אני רוצה לעשות אותו בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, המשך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    15/07/2011

קודם כל תעשי ביום א E2 ן FSH בדם ואז נחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הבדיקות של היום

אמא
    17/07/2011

שלום פרופ' בידר,

היום E2 338
    FSH 36
    פרוגסטרון קטן מ-0.8
    LH 5.4

מה דעתך, האם אני עדיין "שווה טיפול"? :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הבדיקות של היום - תגובה

פרופ` דוד בידר
    17/07/2011

לא
    ה FSH מאוד גבוה יש לברר מצב השחלה.
    בגלל זה אין תגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו אני באמת מבולבלת...

אמא אחת
    17/07/2011

על פניו, יש תגובה. ה-E2 כמעט הכפיל את עצמו. וה-FSH גבוה עכשיו כי הרי מה שאני מזריקה הוא FSH במינון מאוד גבוה. להבנתי מהאתר כאן, את ה-FSH בודקים ביום השלישי למחזור, וכעת זה 8 ימים אחרי תחילת המחזור, ועם הזריקות.

איך אתה מציע לבדוק את השחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו אני באמת מבולבלת... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/07/2011

היות ואין תגובה של זקיקים , ולאור התגובה לאחר הזרקת ההורמונים , במידה ואין תקלה בזריקות יש לבצע בוסת רמות fsh , an , amh e2 ואז להחליט מה קורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, המשך...

אמא
    19/07/2011

1. בUS נצפו כמה זקיקים קטנים (ביום א'). לא יודעת מה זה אומר...
    2. את ההורמונים שציינת - מתי בודקים? ביום מסויים של המחזור?

בגלל שדבריך הפוכים בערך ב-100% ממה שהרופא שלי אומר (והוא גם, מקצועי ובעל ניסיון רב ומוניטין), - אזי אני, עם כל הניסיו שלי כמטופלת של כמה שנים, נכנסתי לפלונטר. עם גיל ה-41 המתקרב, אני רוצה לעשות את מה שנכון. לכן, ייתכן ואני קצת "נודניקית".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, המשך... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/07/2011

הי אמא.
    היות ושני רופאים אומרים דברים הפוכים אזי רק אחד צודק בסופו של דבר.
    אז אני אומר שרמת האסטרוגנים שהיתה לאחר הזרקה של 6 מנוגן לא הזיזה לשחלה.
    אני אומר שרמת הורמון כה גבוהה ביחס כאסטרטגיים היא גם לא בסדר.
    אני אומר שאחרי כל כך הרבה זריקות אין זקיקים בכלל וזקיקים קטנים זה לא תגובה לאחר כל כך הרבה הזרקות.
    ולכן הגיוני שיש בעיה ויש לברר אותה.
    לדעתי לא יצא לך כלום מהטיפול.
    תודיעי לי מי צדק.
    מאחל הצלחה ונמשיך לייעץ לך בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, המשך... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/07/2011

גם רציתי לומר שאת לא נודניקית ואם את גם לוקחת את הכדור שציינתי , שדרך אגב, לא עוזר בכלום אזי אני גם יודע מי המטפלים שלך.
    תתקשרי כשחדעי את האמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב - תודה, פרופ' בידר!

אמא
    20/07/2011

אני קודם כל מודה לך על התשובה הארוכה ועל האיכפתיות (למרות שאם רופא עסוק כל כך בוחר לענות באריכות, כנראה יש בעיה, כי במקרים פשוטים התשובות לאקוניות :-))
    דבריך נראים לי מאוד-מאוד הגיוניים. אני מבטיחה לעדכן אותך.
    את הכדור עוד לא לקחתי, כי נכון ליום א' כשעשיתי US, התגובה החלה, ובינתיים לפחות, לא היה צורך בכדור.
    האם אתה מציע להפסיק את הטיפול ולהמתין למחזור, ואז לבצע את כל הבדיקות שציינת? ושוב אני שואלת - באם תימצא בבדיקות בעיה כלשהי, האם יש דרך לטפל בה ואז שוב לנסות להרות?
    אני מבינה שרפואת נשים, ופריון בפרט, אינה מדע מדוייק, ולא לכל שאלה יש תשובה. עם זאת, הייתי מאוד שמחה לדעת שלשאלה הזו דווקא יש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב - תודה, פרופ' בידר! - תגובה

פרופ` דוד בידר
    20/07/2011

זה לא בדיוק ככה אך אחרי המחזור הזה נראה מה קורה והתכתב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התוצאות של היום

אמא
    20/07/2011

E2 716, פרוגסטרון קטן מ-0.8 ו-LH 8.

נצפו כמה זקיקים, הגדול מהם 11.

האם זה משנה משהו?

או שאין מנוס מתרומת ביצית...

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התוצאות של היום - תגובה

פרופ` דוד בידר
    20/07/2011

נראה מה התוצאה בסוף הטיפול שהתחלת ואז נתכתב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו