בדיקה- דחוף

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בדיקה- דחוף
    רונית
    18/07/2011

שלום,
    אנו מנסים להיכנס להריון 7 חודשים.
    היום הרופאה אמרה שהזקיק בגודל 15 מ"מ (סיימתי איקאקלומין ביום שלישי שעבר). עכשיו עשיתי בדיקת ביוץ והיא יצאה חיובית (אחרי שיצאה שלילית אתמול ושילשום).
    האם זה אומר שהביוץ יהיה מחר (אם היא לא ראתה אותו עכשיו)? כי הבנתי שהורמון הביוץ עולה 24 שעות לפני הביוץ. האם הוא נשאר גבוה בזמן הביוץ?
    האם יש סיכוי להריון כשהזקיק בגודל כזה?
    האם יגדל עד מחר?
    אני בלחץ... אודה לתשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה- דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כל הזמן מדלגים עליי... אנא תשובתכם.

רונית
    19/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה- דחוף - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/07/2011

לא ככה מטפלים בכדורים אם בכלל את צריכה אותם.
    הביוץ בטיפולי איקכלומין נעשה בזקיקים סביב 22 מ״מ ולכן 15מ״מ זה לא זקיק שהולך לבייץ.
    את האיקכלומין לוקחים מהיום ה4 או ה5 של הוסת במשך 5 ימים ואחרי 4 עד 5 ימים מהכדור האחרון עושים בדיקת אולטרסאונד ודם ואז אומרים מתי להגיע שוב לבדיקות עד שמגעים לזקיקים
    גדולים ואם לא אז הטיפול לא הלך טוב.
    מכל מה שעשית אי אפשר לדעת כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה אבל...

רונית
    19/07/2011

נראה לי שהייתה אי הבנה.
    לקחתי איקכלומין בעצת רופא על מנת לאחר את הביוץ (בגלל שמירת נידה).
    הוא אמר לי לקחת כדור אחד במשך 5 ימים החל מהיום ה- 6 של המחזור. את האחרון לקחתי ביום שלישי שעבר.
    תמיד כשאני אצלו הוא אומר לי מתי הביוץ יהיה וגם עשה לי בדיקות שהראו ביוץ בחודשים קודמים. אף היה לי הריון כימי לפני 3 חודשים ולכן זה מוזר שתמיד יש ביוץ ודווקא החודש עם האיקכלומין אתה אומר כי לא נראה שיתרחש ביוץ. למרות שאתמול עשיתי בדיקת ביוץ שיצאה חיובית (ובדיקות לפני אתמול והיום יצאו שליליות)... האין זה אומר שהביוץ היום אם רק אתמול הבדיקה יצאה חיובית (במידה ובדיקת הביוץ אמינה)?
    אם הזקיק אתמול היה 15 מ"מ זה אומר שהוא לא יגדל? זה לא נכון שהוא גדל ב- 1.5 מ"מ ליום?
    אודה לתשובתך. אני מאוד לחוצה והרופא שלי לא נמצא השבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה אבל... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    20/07/2011

מה שאני אומר שכאשר זקיק 15 ואין בדיקות דם קשה להגיד מתי הביוץ וכתבתי לך איך צריך לעשות מעקב כדי לדעת מתי הביוץ.
    אם בבדיקת השתן יש סימני ביוץ אזי לא ברור לי מדוע הזקיק היה רק 15מ״מ ולכן הנתונים לא מתאימים ויתכן שהיית כבר יומיים אחרי ביוץ או משהוא אחר. לפי מה שאת מתארת אי אפשר לתת עצה או לפרש את מה שקורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו