הקפאת ביציות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הקפאת ביציות
    נתי
    19/07/2011

אני בת 39.5, רווקה. רופאת הנשים שלי המליצה לי על הקפאת ביציות.
    אני פונה לפורום "ניטראלי" כי בינתיים הרופאים שעושים את זה באופן פרטי, ממליצים לי לעשות ואני נורא מתלבטת. כי זה גם הליך יקר מאוד (20,000 ש"ח) ולא נעים. ולכן ברצוני לשאול- האם בגילי באמת שווה לי לעשות את זה? האם הסיכויים להרות מביצית מוקפאת גבוהים בכלל?
    אודה מאוד על תשובה בהקדם שכן אין לי הרבה זמן להחליט.
    תןדה רבה
    נתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת ביציות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקפאת ביציות - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/07/2011

לצערי הרופאה שלך לא מבינה בהקפאת ביציות.
    הניסיון בארץ לא קיים אך יש מקומות בעולם שלפי פירסומים שלהם מצליחים לא רע ומקומות אחרים טוענים שהסיכויים קטנים.
    היות ובארץ אין ניסיון קרוב לודאי שמי שירויח מזה זה בתי החולים והרופא המטפל שיכול להגיד לך בעתיד שטוב שניסינו אך הביצײַת לא שרדו.
    לדעתי לא כדאי לך לעשות זאת כי סיכוייך להרות אחר כך אפסיים.
    ראיתי שמספר מרכזים בארץ כבר מפרסמים להגיע להקפאות , אך יש להבין שברוב המקומות זה עדיין לא עובד טוב וצריך לרכוש ניסיון מה שלנו אין.
    ועכשיו את יכולה להחליט.
    עדיף להקפיא עוברים.
    עדיף גם אם זה יהיה מאוחר יותר ועם בן זוג לבצע תרומה ששם יהיה לך ילד מאשר סיכויים כמעט אפסיים בהקפאת הביציות שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא פרט

הילה
    20/07/2011

מאחר ואתה ממליץ להיזהר משרלטנות אשמח אם תפרט
    על איזה מדינות מדובר, איך אפשר להגיע למרכזים הללו ואיך נדע לזהות את השרלטנות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא פרט - תגובה

פרופ` דוד בידר
    20/07/2011

יש מרכזים בספרד וארצות הברית.
    גם היפנים טוענים להצלחות אך כל עניין הקפאת הביציות הוא לוט בערפל ואם תרצי ממש לנסוע אחפש את הכתובת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת ביציות - תגובה

פרופ' שחר קול
    19/07/2011

הסיכויים להרות מביציות שהוקפאו בגיל 39.5 הם קטנים.
    הקפאת ביציות מתאימה לנשים בגיל 30 - 33. לאחר מכן חלה ירידה משמעותית בסיכויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנתי

*
    20/07/2011

נתי שלום,

קראתי כאן את הפתיח שלך, ובהתאם למה שכתב לך פרופ' בידר, ובהתאם לניסיוני, אני ממליצה לך לא לחכות בשום פנים ואופן!! את בגיל שעוד יש לך סיכוי להרות (אם את רווקה אז כנראה רק בעזרת טיפולים) וכדאי לך להתחיל את זה כמה שיותר מהר, ולא להגיע לגיל בו הסיכויים אפסיים.

דבר נוסף שאת צריכה לקחת בחשבון, שלא כל טיפול, כולל טיפול הפריה, מניב היריון. זה ממש לא כך, מה שאת בוודאי עדיין אינך יודעת.

עוד דבר, יש גם פרוצדורה שצריך לעבור לפני שמתחילים את הטיפולים - שאורכת זמן מסוים, יש מרכזים שהתור לרופא אצלם לוקח מספר חודשים, והכי חשוב, לאף אחד שלא ניסתה להרות בעבר אין מושג אם יש או אין לה בעיות הקשורות לפוריות או לאחזקת ההיריון. לכן, ומניסיון אישי, וכדי שלא תגיעי למצבי, אני ממליצה לך בחום להתחיל עכשיו בטיפולים, כאשר יש לך שתי אפשרויות:

1) לעבור טיפולים לשם כניסה להיריון עכשווי. במקרה זה, אם אין לך בעיות מכניות כמו חסימת חצוצרות או הידבקויות - יתחילו איתך בהזרעות, ורק לאחר מספר הזרעות עם זריקות עוברים להפרייה. זה תהליך, וזה לוקח זמן.

2) באם את עדיין חולמת על האפשרות למצוא בן זוג, להתחיל בטיפולי הפרייה ולהקפיא את העוברים שיווצרו, כמו שפרופ' בידר המליץ לך, כי בעוברים מוקפאים יש ניסיון רב, כולל בארץ, אך גם כאן כדאי לדעת שאחוזי ההצלחה בעוברים מוקפאים קטנים מראש לעומת השתלה של עוברים טריים ברחם.
    נכון, שאם תנשאי אז העוברים לא יהיו מבעלך, אבל ייתכן ועד שתנשאי כבר לא תוכלי להרות מהביציות שלך, כך שהקפאת עוברים עכשיו עדיפה בכל מקרה.

בכל מקרה, אם תינשאי בתקופה הקרובה, נניח תוך שנה, אז ייתכן וניסיון טבעי להיכנס להיריון יביא את ההיריון המיוחל, וכך יש לך גם עוברים נוספים.

שאלה מעניינת שאולי הרופאים יתנו עליה את הדעת היא, מה קורה למי שמקפיאה עוברים מבנק הזרע - ונישאת, ואז רוצה לעבור טיפולי הפריה מבעלה. האם אז יאשרו לה טיפולי הפריה מבן הזוג למרות שיש לה עוברים מוקפאים (מבנק הזרע)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההגיון הבריא שלי אומר שכן יאשרו.

נירית
    20/07/2011

תתארי לעצמך שאישה נשואה עוברת טיפולי פוריות ונשארים לה מוקפאים. היא ובעלה מחליטים להתגרש. היא נישאת בשנית ורוצה להיכנס להריון ולהתחיל בטיפולי פוריות. אז את המוקפאים הישנים זורקים ומתחילים מהתחלה טיפולים עם זרע הבעל החדש.
    אז אותו תהליך מתרחש עם זרע תורם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו