מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עוד 2 קטנות...אנא עזרו לי...לחוצהפוריה10/01/2008
שלום לרופאים, שכחתי לשאול...
אני לפני צילום רחם. האם אפשר לקחת 45-50 טיפות אופטלגין נוזלי חצי שעה לפני הבדיקה והאם זה יעזור במשהו להורדת הכאב? (או אולי אלגוליזין או איבופרופן ליקווי ג'לס?)
הרופא שלי לא אמר לי ליטול אנטיביוטיקה אחרי צילום הרחם ואני קראתי בפורומים שיש רופאים שנותנים.
האם עלי לבקש ממנו או שזה בסדר בלי אנטיביוטיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון - כלום לא עוזר
לימונית.10/01/2008היי אפרת,
עשיתי לאחרונה צילום רחם. אמרתי לפני כן שאני סובלת מכאבים עזים, ובהתייעצות מקדימה עם הרופאה המבצעת את הבדיקה אמרו לי לקחת וואליום, וכשהגעתי למרפאת הפוריות נתנו לי גם אופטלגין וגם טרמל. שלושת הכדורים האלו ביחד - כאילו ולא לקחתי כלום.
תתכונני לכאבים חזקים מאוד, חלקם נובעים מהכנסת הספקולום וחלקם נובעים מהלחץ החזק בו מזריקים את החומר של הבדיקה.
אין לי שום כוונות להפחידך, אך אני התפתלתי מכאבים כל הבדיקה, הרגשתי ממש כאבים חזקים בעוצמה גבוה מאוד. יחד עם זאת, מספר דקות לאחר סיום הבדיקה וקימתי מהמיטה - הכאבים חלפו. לי לא הציעו אנטיביוקטיקה, ואני כבר עוד מעט חודש לאחר הבדיקה, ואין לי כל בעיה.
בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה ללימונית
פוריה10/01/2008היי, עדיף היה שלא היית כותבת, זה לא עוזר לפני בדיקה. אישית, קראתי בפורומים הרבה הודעות של נשים שעשו את הבדיקה ואמרו שזה לא כ"כ נורא כמו שמנסים להפחיד ושהמיתוסים הסובבים את הבדיקה הזו לא ממש נכונים ומדוייקים. כתבו לי בנות אחרות בפורומים שזה לא נורא ואני מעדיפה להסתמך על דבריהן דווקא ולבוא רגועה. אולי סף הכאב שלך נמוך...
אחכה לתשובתו של האדם המקצועי - היינו הרופא בפורומים.
תודה אבל לא תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא כאב לי!
טלי11/01/2008בלי לחץ. כנראה מאד אישי ותלוי אולי גם בפחד שיש מראש. אני בקושי הרגשתי את הבדיקה, ובטח שלא כאב! תחושה שמתעסקים לך שם, בדומה לכל בדיקה גניקולוגית אחרת. לא לחשוש. לא ביג דיל ולוקח שתי דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שלא לקחתי כלום
טלי11/01/2008שום כדור או תרופה, לא לפני ולא בזמן. ועשיתי את זה פעמיים. ממש אין ענין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יותר כואב מכאבי מחזור!
לילוש11/01/2008הכאב הוא רגעי ונוצר בגלל הרחבת צוואר הרחם, אחרי הבדיקה יש מיחושים ולא יותר, זה ממש לא נורא ותלוי מאוד גם בסף הכאב שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לפחד
אמאני11/01/2008אני עשיתי צילום רחם יום שלישי זה לא כל כך מפחיד ואל תלחצי ולא כואב כל כך אני לקחתי אופטלגין אחרי הצילום ועוד אחד אחרי ארבע שעות תקחי ולא תרגישי כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
פרופ' שחר קול12/01/2008עוצמת הכאב היא מאוד אישית, ותלויה ברמת החרדה הראשונית.
לכן רצוי להגיע רגועה ככל הניתן.
אין צורך באנטיביוטיקה אלא אם היו ארועים זיהומיים קודמים באגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)