עוד 2 קטנות...אנא עזרו לי...לחוצה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• עוד 2 קטנות...אנא עזרו לי...לחוצה
    פוריה
    10/01/2008

שלום לרופאים, שכחתי לשאול...
    אני לפני צילום רחם. האם אפשר לקחת 45-50 טיפות אופטלגין נוזלי חצי שעה לפני הבדיקה והאם זה יעזור במשהו להורדת הכאב? (או אולי אלגוליזין או איבופרופן ליקווי ג'לס?)

הרופא שלי לא אמר לי ליטול אנטיביוטיקה אחרי צילום הרחם ואני קראתי בפורומים שיש רופאים שנותנים.
    האם עלי לבקש ממנו או שזה בסדר בלי אנטיביוטיקה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניסיון - כלום לא עוזר

לימונית.
    10/01/2008

היי אפרת,
    עשיתי לאחרונה צילום רחם. אמרתי לפני כן שאני סובלת מכאבים עזים, ובהתייעצות מקדימה עם הרופאה המבצעת את הבדיקה אמרו לי לקחת וואליום, וכשהגעתי למרפאת הפוריות נתנו לי גם אופטלגין וגם טרמל. שלושת הכדורים האלו ביחד - כאילו ולא לקחתי כלום.
    תתכונני לכאבים חזקים מאוד, חלקם נובעים מהכנסת הספקולום וחלקם נובעים מהלחץ החזק בו מזריקים את החומר של הבדיקה.
    אין לי שום כוונות להפחידך, אך אני התפתלתי מכאבים כל הבדיקה, הרגשתי ממש כאבים חזקים בעוצמה גבוה מאוד. יחד עם זאת, מספר דקות לאחר סיום הבדיקה וקימתי מהמיטה - הכאבים חלפו. לי לא הציעו אנטיביוקטיקה, ואני כבר עוד מעט חודש לאחר הבדיקה, ואין לי כל בעיה.
    בהצלחה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה ללימונית

פוריה
    10/01/2008

היי, עדיף היה שלא היית כותבת, זה לא עוזר לפני בדיקה. אישית, קראתי בפורומים הרבה הודעות של נשים שעשו את הבדיקה ואמרו שזה לא כ"כ נורא כמו שמנסים להפחיד ושהמיתוסים הסובבים את הבדיקה הזו לא ממש נכונים ומדוייקים. כתבו לי בנות אחרות בפורומים שזה לא נורא ואני מעדיפה להסתמך על דבריהן דווקא ולבוא רגועה. אולי סף הכאב שלך נמוך...
    אחכה לתשובתו של האדם המקצועי - היינו הרופא בפורומים.
    תודה אבל לא תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא כאב לי!

טלי
    11/01/2008

בלי לחץ. כנראה מאד אישי ותלוי אולי גם בפחד שיש מראש. אני בקושי הרגשתי את הבדיקה, ובטח שלא כאב! תחושה שמתעסקים לך שם, בדומה לכל בדיקה גניקולוגית אחרת. לא לחשוש. לא ביג דיל ולוקח שתי דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שלא לקחתי כלום

טלי
    11/01/2008

שום כדור או תרופה, לא לפני ולא בזמן. ועשיתי את זה פעמיים. ממש אין ענין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יותר כואב מכאבי מחזור!

לילוש
    11/01/2008

הכאב הוא רגעי ונוצר בגלל הרחבת צוואר הרחם, אחרי הבדיקה יש מיחושים ולא יותר, זה ממש לא נורא ותלוי מאוד גם בסף הכאב שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לפחד

אמאני
    11/01/2008

אני עשיתי צילום רחם יום שלישי זה לא כל כך מפחיד ואל תלחצי ולא כואב כל כך אני לקחתי אופטלגין אחרי הצילום ועוד אחד אחרי ארבע שעות תקחי ולא תרגישי כלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם

פרופ' שחר קול
    12/01/2008

עוצמת הכאב היא מאוד אישית, ותלויה ברמת החרדה הראשונית.
    לכן רצוי להגיע רגועה ככל הניתן.
    אין צורך באנטיביוטיקה אלא אם היו ארועים זיהומיים קודמים באגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו