לא עניתם לי- שולחת שוב

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לא עניתם לי- שולחת שוב
    שרית
    23/07/2011

שלום,
    אני ובעלי מנסים להרות ללא הצלחה קרוב לשנתיים, כלל הבדיקות תקינות ונראה כי חוסר הפריון נובע מסיבה לא ברורה. לפני כחצי שנה התחלנו טיפולי פוריות- ביצענו עד כה 3 הזרעות במחזור טבעי (ללא הורמונים) וכעת הוחלט להתקדם ולבצע הזרעה עם הזרקות גונאל-אף. פניתי לרופא המטפל על מנת לבחון שוב את הטיפול בשל סרטן שד במשפחה (אמי חולה וסבתי מצד אבי חלתה בעבר)- אני חוששת לקחת הורמונים מהסיבה הזו. הרופא אמר שאין קשר ברור בין הדברים אך אם אני רוצה אני יכולה לבצע 3 מחזורי טיפול עם טמוקסיפן ורק במידה ולא נצליח נעבור לגונאל-אף. הוא גם אמר שהסיכוי להרות באופן הזה נמוך יותר.
    יש לציין כי בבדיקה שערך הרופא אמר שמבנה השחלות שלי פוליציסטי. מחיפוש באינטרנט אני לא רואה שימוש בטמוקסיפן לצורך פוריות, אלא רק טיפולים לחולות סרטן שד.
    מדוע הציע לי את הטיפול הזה?
    האם הוא כדאי?
    האם שימוש בגונאל-אף עלול להגדיל הסיכוי לחלות בסרטן שד?
    מה אופן הטיפול המומלץ?
    מאוד מבולבלת, אשמח לקבל תגובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא עניתם לי- שולחת שוב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא עניתם לי- שולחת שוב - תגובה

פרופ` דוד בידר
    23/07/2011

הטיפול בטמוקסיפן מיותר.
    הטיפול שאת צריכה זה זריקות הורמונליות וכן או לא הזרעות.אין חשש בטיפולים אלה לסרטן שד.
    את צריכה לבדוק בדיקה גנטית לסרטן השד.
    אם 3 מחזורי טיפול בגורמי ביוץ מסוג הגונל פ לא יעזרו יש לעבור ללא שום חשש לטיפולי הפריה חוץ גופית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן- אשמח לקבל הבהרה מפר' בידר

שרית
    25/07/2011

תודה רבה על התשובה
    היום הייתי אצל הרופא המטפל בי וביקשתי שלא להתחיל טיפול בטמוקסיפן אלא בגונאל-אף בהתאם להמלצתך, אך הרופא לא רוצה שאתחיל עם גונאל-אף לפני שאני מנסה טמוקסיפן 2-3 מחזורים, אמר שאמנם הסיכוי להיריון נמוך קצת יותר אך כך גם הסיכונים בדגש להריון מרובה עוברים. כמו כן שלאור הרקע של סרטן השד במשפחה הוא מעדיף לנסות כך.
    זה היום ה-3 לווסת והוא אמר לי להתחיל טמוקסיפן ממחר ל-5 ימים, 2 כדורים של 20 מ"ג ביום.
    בחיפוש באינטרנט אני לא מוצאת שום התייחסות לטמוקסיפן בהיבט של טיפולי פוריות אלא רק כתרופה לטיפול בסרטן שד.
    תוכל להסביר לי מה המטרה של טמוקסיפן בטיפולי פוריות ולמה כתבת שזה לא יעיל?
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן- אשמח לקבל הבהרה מפר' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    26/07/2011

אנחנו לא מטפלים בטמוקסיפן אלא בכדורי איקכלומין שזה ממשפחה דומה.
    הטענה שטיפול בטמוקסיפן זה טוב לעניין סרטן השד זה שטויות בלשון המעטה.
    הכדורים גורמים להפרשת יתר של FSH ולכן יש יותר גירויי שחלה.
    הטיפולים בכדורים מתאימים לנשים לא מבייצות שמקבלות וסת כל מספר חודשים.
    הסיכויים בנשים מבייצות לא טןב והזרעות על טיפול כזה כמעט ולא יעילות.
    לא ברור לי מדוע בחר לטפל בטמוקסיפן שהוא כדור שרופאי הפיריון לא משתמשים בו.לטיפולי פיריון.
    הטיפול הנכון להזרעות בנוכחות וסת סדיר הוא עם זריקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו