מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דופסטון-לפני ivfאתי07/08/2011
לפני טיפול ivfראשון,למעשה מחכים לווסת שאמורה תאורתית להגיע מחר,מחזור אחרון 12/7,העיניין הוא שאני פוליציסטית ואין לדעת מתי "המכשפה" תחליט להגיע,לצערי גם אין שום סימן לבואה,בהתייעצות עם הרופא המטפל נאמר לי שבמידה ולא אקבל עד יום ה' הקרוב ככל הנראה אקבל דופסטון לקידום הווסת,ראוי לציין שאני אומנם פוליצסטית אך מקבלת מחזור מדי חודש (בממוצע),לצערי ברור לי שאלמנט הלחץ סביב כל הנושא בהכרח יעכב את בואה,שאלותיי:
1.כמובן שאעשה בדיקת בטא לפני שאקח דופסטון מיום ה',מי ידוע,אולי התמזל מזלי והאיחור יהייה לטובה(אמן!!!!!),אבל במידה ולא יהייה מנוס מלקיחת הכדורים (2 ביום למשך 5 ימים),מתי המחזור צפוי להגיע?
2.במידה ומתחיל דימום במהלך נטילת הכדורים האם יש להפסיקם או לסיימם עד הסוף?
לתגובתכם אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון-לפני ivf - תגובה
ד''ר דוד ישי07/08/2011שלום
הדימום צפוי להופיע כ 5 ימים פלוס מינוס מיום סיום הכדורים. כמו שאמרת, אם הדימום מופיע תוך כדי הכדורים יש להפסיק אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי-שאלה נוספת בבקשה.....
אתי07/08/2011תודה על תגובתך המהירה,שאלה נוספת.....למעשה מעוניינים לתזמן לי את הווסת לתחילת ספטמבר,כך שמבחינת הרופא המטפל מהיום השלישי של הווסת הקרובה (לאחר הדופסטון/או לחילופין אם אקבל עד חמישי באופן טבעי)עליי להתחיל בלקיחת גלולות (קיבלתי מהרופא) ולהפסיקם ב26/8,שאלתי בעצם......האם יש חשיבות למספר הגלולות שילקחו כדי שאקבל שוב בטווחים כל כך קצרים?
אני אבהיר את עצמי...נניח ולא קיבלתי עד חמיש והתחלתי דופסטון למשך חמישה ימים+5 ימים נוספים(המתנה לבוא הווסת-כמצופה לאחר סיום הכדורים)...אנחנו מגיעים לתאריך 20/8 ואז ביום השלישי אתחיל עם הגלולות....האם אחרי נטילת 5 גלולות בלבד (עד ה26/8)בהכרח אקבל שוב עם הפסקתם כעבור מספר ימים?
פספסתי החודש את הטיפול כי היחידה יוצאת לפגרת קיץ ואני לא רוצה לפספס גם את חודש הבא.....
לתגובתך אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי-שאלה נוספת בבקשה..... - תגובה
ד''ר דוד ישי07/08/2011שלום
כן. אפשר לתזמן את התחלת הטיפול גם אחרי תקופה קצרה של גלולות. הגלולות מדכאות את ההורמונים כך שהם משאירות את האישה בנקודת ה - 0 ממנה אפשר לצאת להתחלת הטיפול ברגע שרוצים ע"י הפסקת הגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אתי08/08/2011תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי-שאלה נוספת בבקשה.....
אתי08/08/2011מתחילות הספוקולציות ואבקש שתיישב את דעתי,אני אמורה לקבל היום(לפי הספר),מיחושים בבטן מהבוקר אבל "המכשפה" טרם הגיעה....העיניין הוא שמאחר ואני פולציסטית ברור לי שלא בהכרח בייצתי ביום ה-14,(בכל פעם שנבדקתי לאורך השנה נצפו רק זקיקים קטנים ומרובים,ידעתי שאני לא מבייצת וגם הפרופיל ההורמונלי של היום השלישי העיד על כך שספק אם יהייה ביוץ בכל מספר החודשים שבדקתי,לדוגמא:ערכי lh גבוהים פי שניים מערכי fsh)חשוב לציין שהחודש ביצעתי שוב פרופיל הורמונאלי שלשם שינוי נראה תקין וגם נצפה זקיק בגודל 13 מ"מ ביום התשיעי וכך הבנתי שאולי גם לי כפוליציסטית יש את היכולת לבייץ מעת לעת (להזכיר קיבלתי ב12/7,)למעשה לא עקבתי אחר הזקיק כי בחרתי שלא להתאכזב שוב וגם "בניתי" על כך שקיבלתי אור ירוק לטיפול הפרייה שאני ממתינה לו בכליון עיניים אבל כן דאגתי לקיים יחסי מין סביב הימים בהם נפתח חלון ההזמנויות ולפי ההערכה של קצב גדילת הזקיק העומד על 1.5 מ"מ ביום....ברור לי שלמרות כל הפירוט בהכרח תזדקק לנתונים נוספים אבל עכשיו אתמקד בשאלותיי:
1.במידה ולא אקבל עד יום חמישי ואצטרך להתחיל עם הדופסטון,איך אדע בוודאות שאני לא בהריון?
2.אולי בדיקת הבטא לא תספק ואולי יש ספק שייתכן והיה ביוץ מאוחר יותר ולא ניתן יהייה לראות זאת בבדיקת דם זו?,איזה עוד בדיקת דם אתה ממליץ לי לעשות כדי לדעת בוודאות שאין הריון החודש ולפני לקיחת הדופסטון?
מצטערת על אורך הדברים,לחוצה )-:
לתגובתך אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי-שאלה נוספת בבקשה..... - תגובה
ד''ר דוד ישי08/08/2011שלום
הספקות שלך מובנים והשאלות נכונות. התשובה היא שהדופסטון לא פוגע בהריון. אם את בהריון הוסת פשוט לא יופיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה.....
אתי08/08/2011איזו הקלה....המון תודה על תגובותיך המהירות והעינייניות,הרגשתי נודניקית עם כל שאלותיי,תודה על הסבלנות....מחמם את הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)