מבולבלת....

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מבולבלת....
    אורטל
    21/08/2011

שלום, אני בת 27, נשואה. לפני כשלוש שנים החלו לי בעיות בווסת. במשך השלוש שנים הוא לא היה סדיר, פרט לזמנים שהייתי נוטלת גלולות. לפני כשנתיים, במהלך בדיקות שונות אובחנתי אצל הגניקולוג כבעלת שחלות פוליציסטיות.
    לפני כחמישה חודשים הפסקתי ליטול גלולות, מתוך החלטה משותפת של בן הזוג שלי ושלי להכינס להריון. חודש אחרי שהפסקתי קיבלתי ווסת (לא בזמן, אך מס' ימים אחרי המועד הרצוי), אומנם זה היה מעט וקצר- אך בליבי חשבתי שלפחות קיבלתי... מאז לא קיבלתי וכמעט עברו 4 חודשים ללא ווסת. פרט לעובדה שזה מעיק עליי מאוד מבחינה נפשית אך פיזית גם כן... החלטתי לפני צעדים של לקיחת כדורי פריון שונים לגשת לרפואה אלטרנטיבית, ועל כן הלכתי לנטורופטית, ששינתה מעט את התפריט ונתנה לי 'תרופה' צמחית שמכילה את הצמח שיח אברהם (תורם לפריון כך אמרה לי). הנטורופטית אמרה לי שלאחר שלושה שבועות אני אקבל ווסת, אך לא קרה הדבר.
    אני כל כך מבולבלת, יש כל כך הרבה עצות, הסברים לא מובנים, רפואה אלטרנטיבית, רפואה קונבנציונלית - מה לבחור? או לפני הבחירה, מה הסיבה שאני לא מקבלת ווסת?
    מישהו\מישהי יכול\ה לענות לי בבקשה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת.... - תגובה

ד''ר צפנת וינר מגנזי
    22/08/2011

שלום אורטל,
    לפי מכתבך, יתכן שאכן מדובר בתסמונת השחלות הפוליציסטית. אני מציעה לך לפנות למומחה פוריות ולהתחיל טיפול תרופתי לאחר השלמת בירור. ככלל, בנשים עם תסמונת זו, ניתן בעזרת תרופות משרות ביוץ להיכנס להריון כאשר סיכויי ההצלחה הם מצוינים אם אכן אין בעיות נוספות הגורמות לירידה בפוריות.
    מאלחת לך בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת....

אורטל
    22/08/2011

תודה על התשובה....
    אך עדיין אינני מבינה מדוע אני לא מקבלת מחזור. את האבחנה של השחלות הפוליציסטיות קיבלתי לפני כשנתיים, אומנם המחזור שלי לא היה סדיר, אך עדיין קיבלתי אותו. לפני כשלושה חודשים קיבלתי מחזור (אומנם מעט), אך מאז הוא לא הופיע.
    עשיתי מס' בדיקות שרופא הנשים הורה לי לעשות:
    TSH mIU/L 2.84 0.35 (....*....) 4.94 BD1
    Estradiol pmol/L 170.0 Reference values for females
    Follicular phase: 77-921
    Mid cycle: 139-2381
    Luteal phase: 77-1145
    Postmenop.(not on HRT): 36.7-102
    Postmenop.(on HRT):36.7-161
    BD1
    Progesterone nmol/L 1.5 Reference values for females
    Follicular phase: 0.3-0.95
    Luteal phase: 3.8-50.5
    Postmenopausal: 0.3-0.63
    BD1
    Prolactin mIU/L 346.4 25 (....*....) 628

האם תוצאות הבדיקה מסבירות מדוע אינני מקבלת מחזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו