מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלת....אורטל21/08/2011
שלום, אני בת 27, נשואה. לפני כשלוש שנים החלו לי בעיות בווסת. במשך השלוש שנים הוא לא היה סדיר, פרט לזמנים שהייתי נוטלת גלולות. לפני כשנתיים, במהלך בדיקות שונות אובחנתי אצל הגניקולוג כבעלת שחלות פוליציסטיות.
לפני כחמישה חודשים הפסקתי ליטול גלולות, מתוך החלטה משותפת של בן הזוג שלי ושלי להכינס להריון. חודש אחרי שהפסקתי קיבלתי ווסת (לא בזמן, אך מס' ימים אחרי המועד הרצוי), אומנם זה היה מעט וקצר- אך בליבי חשבתי שלפחות קיבלתי... מאז לא קיבלתי וכמעט עברו 4 חודשים ללא ווסת. פרט לעובדה שזה מעיק עליי מאוד מבחינה נפשית אך פיזית גם כן... החלטתי לפני צעדים של לקיחת כדורי פריון שונים לגשת לרפואה אלטרנטיבית, ועל כן הלכתי לנטורופטית, ששינתה מעט את התפריט ונתנה לי 'תרופה' צמחית שמכילה את הצמח שיח אברהם (תורם לפריון כך אמרה לי). הנטורופטית אמרה לי שלאחר שלושה שבועות אני אקבל ווסת, אך לא קרה הדבר.
אני כל כך מבולבלת, יש כל כך הרבה עצות, הסברים לא מובנים, רפואה אלטרנטיבית, רפואה קונבנציונלית - מה לבחור? או לפני הבחירה, מה הסיבה שאני לא מקבלת ווסת?
מישהו\מישהי יכול\ה לענות לי בבקשה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת.... - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי22/08/2011שלום אורטל,
לפי מכתבך, יתכן שאכן מדובר בתסמונת השחלות הפוליציסטית. אני מציעה לך לפנות למומחה פוריות ולהתחיל טיפול תרופתי לאחר השלמת בירור. ככלל, בנשים עם תסמונת זו, ניתן בעזרת תרופות משרות ביוץ להיכנס להריון כאשר סיכויי ההצלחה הם מצוינים אם אכן אין בעיות נוספות הגורמות לירידה בפוריות.
מאלחת לך בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת....
אורטל22/08/2011תודה על התשובה....
אך עדיין אינני מבינה מדוע אני לא מקבלת מחזור. את האבחנה של השחלות הפוליציסטיות קיבלתי לפני כשנתיים, אומנם המחזור שלי לא היה סדיר, אך עדיין קיבלתי אותו. לפני כשלושה חודשים קיבלתי מחזור (אומנם מעט), אך מאז הוא לא הופיע.
עשיתי מס' בדיקות שרופא הנשים הורה לי לעשות:
TSH mIU/L 2.84 0.35 (....*....) 4.94 BD1
Estradiol pmol/L 170.0 Reference values for females
Follicular phase: 77-921
Mid cycle: 139-2381
Luteal phase: 77-1145
Postmenop.(not on HRT): 36.7-102
Postmenop.(on HRT):36.7-161
BD1
Progesterone nmol/L 1.5 Reference values for females
Follicular phase: 0.3-0.95
Luteal phase: 3.8-50.5
Postmenopausal: 0.3-0.63
BD1
Prolactin mIU/L 346.4 25 (....*....) 628
האם תוצאות הבדיקה מסבירות מדוע אינני מקבלת מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)