הריון אחרי IVF- הפלה מאיימת

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הריון אחרי IVF- הפלה מאיימת
    נ.
    03/09/2011

שלום רב,

אני בהריון תאומים אחרי IVF שלישי. שבוע 6+6, לפני כשבוע נצפו 2 שקים עם דופק והכל היה בסדר, מלבד גירוי יתר שהלך והשתפר.

אתמול, באופן מפתיע ולא צפוי החל דימום, ללא כאבים. כמובן שרצנו למיון- הדימום בהתחלה היה די כבד אך עם הזמן פחת מאוד והופסק לגמרי (כבר 24 שעות ללא דימום). באולטרסאונד ראו תחילת התפוררות של הרירית אך 2 השקים נשארו שלמים ובשניהם נצפה דופק. המצב הוגדר כ"הפלה מאיימת".

מחר עלי לעבור אולטרסאונד נוסף ובינתיים אני במנוחה והשגחה

שאלתי היא מה הסיכוי להמשך הריון תקין אחרי מצב כזה? האם יש סיכוי ששני העוברים ישרדו? האם יכול להיות שיפגעו בצורה כלשהי כתוצאה מהמצב?

אשמח להתייחסותכם,
    נ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון אחרי IVF- הפלה מאיימת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון אחרי IVF- הפלה מאיימת - תגובה

פרופ' שחר קול
    03/09/2011

סיכוי טוב שההיריון ימשיך כשורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון אחרי IVF- הפלה מאיימת - תגובה

ד''ר צפנת וינר מגנזי
    03/09/2011

שלום נ,
    דימום בתחילת הריון מוריד בערך בחצי את הסיכוי להמשך תקין של ההריון . יחד עם זאת, ברגע שבשבוע 6+6 תחת הדימום נצפו בעל קול שני שקי הריון עם שני עוברים עם דופק, מעלה כמובן את הסיכויים להמשך הריון תקין. יש בפירוש סיכוי שהעוברים ישרדו. יחד עם זאת, קיים גם סיכון שאחד מהם או שניהם יפסיקו לשרוד. לגבי נזק עתידי, בדרך כלל בשלב כזה של הריון שבוע 6+6 התוצאה היא או-או כלומר או שאחד מהם או שניהם הם שורדים ואז הסיכוי שלהם לתקינות זהה לעובר אחר ללא דימום או שאחד מהם או שניהם לא שורדים.
    אני מאחלת לך שההריון ימשיך לשרוד ושיסתיים בלידת תאומים חיים ובריאים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו