אי ביוץ

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אי ביוץ
    חנה
    17/01/2008

לאחר הפסקת הגלולות למניעת הריון שנטלתי במשך 10 שנים !! המחזור חדל להופיע.
    בדיקות שעשיתי בזמן "מחזור מדומה" (מחזור של נטילת גלולות למשך שבועיים בלבד) הראו את הממצאים הבאים:

ESTRADIOL(E2) <37 PMOL/L
    FSH 2.80 IU/L
    LH 0.60 IU/L
    PROGESTERONE 0.40 NMOL/L
    PROLACTIN 279.80 M/UL )
    TESTOSTERONE 1.10 NMOL/L ( 0.38-
    TSH 5.88 UIU/ML )

זאת אומרת שאין ביוץ והמחזור לא יופיע גם בהמשך כי הורמון ה-FSH נמוך.
    מה דעתך על תוצאות הבדיקות הנ"ל?
    מהו הטיפול הניתן במקרה דנן? האם יש כדורים שיכולים בכלל להסדיר ביוץ? האם יש סיבה ליאוש...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי ביוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יאוש?

פרופ' שחר קול
    18/01/2008

בוודאי שאין להתייאש!
    אם הדיקות נלקחו תוך כדי נטילת גלולות הרי אין להן משמעות.
    יש להמתין לפחות 5 ימים בין הפסקת הגלולות לבדיקת הדם.
    רוב בעיות הביוץ ניתנות לטיפול !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

טלטל
    18/01/2008

מה הטווח של רמת הפרוגסטרון שצריכה להיות ביום ראשון על מנת שנדע שהביוץ
    הטיבעי לא התחיל כבר ביום שבת ושנכון יהיה להזריק אוביטרל ביום ראשון ובשני ובשלישי
    לעשות IUI?

המון תודות !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לד"ר שחר

חנה
    18/01/2008

באוגוסט האחרון הפסקתי לקחת גלולות לאחר שלקחתי אותן במשך 10 שנים.
    מאז לא קיבלתי מחזור...הלכתי לרופא נשים שאמר לי לעשות את הבדיקות הנ"ל ושיש לעשותן רק ביום השני/שלישי של הוסת, מאחר ואין לי וסת בכלל הוא אמר לי לקחת גלולות לשבועיים כדי ליצור סוג של וסת מלאכותית בגמר השבועיים הללו. התוצאות שהובאו בהודעתי הקודמת הן תוצאות של זמן הוסת ולא כי התייאשתי וחזרתי לקחת גלולות, אני מתכננת הריון ולכן הגלולות הן כדי לקבל וסת ולא כדי להמנע מהריון בלתי רצוי...
    מטרת הבדיקות היתה לברר מה הסיבה לאי קבלת וסת במשך חצי שנה....ולכן באה שאלתי האם משהו לא בסדר בתוצאות הללו.

אני לוקחת אלטרוקסין 5 מק"ג לאזן ה-TSH (יום כן ויום לא) וברור לי שאני צריכה להעלות את המינון כדי לאזן אותו.

האם יש כדורים שיכולים לאזן את התוצאות האחרון ושאוכל לבייץ כדי להכנס להריון? האם יש להם תופעות לוואי?
    בעוד שבוע אעשה מעקב זקיקים באולטרהסאונד. (אפשר לעשותו ביום ה-15 ולא ב-14...כי לא אוכל לעשותו ביום ה-14)

מקווה שהסברתי את עצמי נכון ואני מודה לך מראש על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ

פרופ' שחר קול
    19/01/2008

הבדיקה יכולה להתאים למצב של בעיה הורמונאלית על רקע חוסר הפרשת גונדוטרופינים.
    רצוי לחזור על הבדיקה, וכן לעקוב אחר מהלך ההורמונאלי במחזור טבעי לפני שמחליטים על צורת הטיפול.
    בכל מקרה הטיפול הוא די פשוט, ויעיל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב

שרי
    19/01/2008

תודה.
    באיזה מקרים או מה הסימנים שאליהם עלי להתייחס בתשומת לב מיוחדת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו