שאלה לד"ר בידר....

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר בידר....
    אתי
    05/09/2011

מטופלת ivf פעם ראשונה (ללא כל טיפול קודם וללא ילדים),בת 34,פוליציסטית,בצילום רחם רושם של הרחבה סקולרית בחלקה הדיסטלית של החצוצרה השמאלית,ממצא חשוד ל-sactosalpinx ,בן זוגי עם מורפולוגיה של 4% תקינים.התחלתי טיפול ביום הראשון של הווסת ולמשך 4 ימים (גונל-187.5),מהיום החמישי ועד היום 3 מנופור+1-צטוטרייד,למעשה היום אני ביום התשיעי,נתוני אולטראסאונד מהיום 5/9:רירית 13 מ"מ תלת קווית,זקיקים שחלה שמאלית:13,13,15,20,זקיקים שחלה ימנית:13,14,14,17,19,להערכת הרופא שאיבה ביום ד' או ה' ובהתאם גם לתוצאות בדיקות הדם.ההפריה תתבצע בשיטת המיקרומניפולציה.

שאלותיי:
    1.דיי מדאיגה אותי החצוצרה השמאלית,קראתי באבחנה זו שמדובר ככל הנראה בחצוצרה המכילה נוזל עם רעלנים אשר עשויים לפגוע בסיכויי השרשת העובר,לדברי הרופא המטפל אין הוא מתכוון לייחס בנקודת הזמן הזו חשיבות לחצוצרה,לטענתו ועל סמך צילום הרחם היא אינה נראת חריגה בניפחה (הוא אפילו לא מיצמץ),בכל זאת אני שואלת ומקווה לא להשמע מטומטמת,האם יש אפשרות לקבוע את מיקום החזרת העוברים בשטחו של הרחם,כלומר,אם יש בעיה בצד שמאל אז האם אפשרי וכמובן אם יש בכך כל תועלת להחזיר את העוברים דווקא לצד ימין (רחוק ככל האפשר מהחצוצרה "החולה"),הגיוני לחשוב שאם יש נוזל רעיל אז ודאי שהוא מתפזר בכל חלל הרחם,אבל אולי בכל זאת?אתם מפעילים שיקול כזה?

2.בצילום הרחם משתמשים במושגים של רושם/חשד ל... (כפי שמוזכר לעיל),לא היה צריך לאמת או לשלול את החשד הזה לפני שמתחילים טיפול?

3.הבנתי מהרופא שבדק אותי היום שהרירית שאובחנה היא הרירית האפטימאלית לקליטת עוברים (תלת קווית),ולטענתו הגוף מגיב יפה לטיפול ההורמונאלי,אבל אני בתחושה כזו של בניית בית אומנם עם יסודות טובים אך עם "קיר לא תומך" (דהינו החצוצרה המורעלת שעומדת לי לרועץ) ואחרי 14 יום כל הבית הזה יקרוס....מה אתה אומר?

משתדלת להיות אופטימית ולקוות לטוב,
    תן לי תשובה הומוריסטית אך עם נגיעות של הרגעה,אוף לחוצה )-:
    לתגובתך אודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר בידר....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר בידר.... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    05/09/2011

1. קודם כלרק לפי הזקיקים השאיבה צריכה להיות ביום ה אך תלוי מאוד גם בבדיקות הדם שביצעת.
    2.בעבר פיתחנו את ההפריה החוץ גופית עקב בעיות כאלה בחצוצרות ובשלב זה לא הייתי עושה מעבר לזה אלא מחזיר עוברים נונראה מה קורה.
    3.את העוברים מחזירים לחלק העליון של הרחם ואין חשיבות לתאוריה שהעלת.
    4.לגבי התאוריה של קירות תומכים אז לא בונים כאן בית ואין קריסות בהפריה חוץ גופית כך שאת יכולה להירגע
    5. את יכולה להיות אופטימית כי אנחנו ממש טובים בטיפולי פיריון ועד עכשיו הרופא שלך עשה בסדר שלא מצמץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופסור בידר

אתי
    05/09/2011

הוחלט לבצע שאיבה ביום ד',החזרה ביום ו',מה שמצחיק שביום זה 9/9,אחגוג את יום הולדתי,כולי תקוה שזו תיהיה מתנת יום הולדתי,המון תודה לך פרופסור בידר,אוהבת לקרוא את תשובותיך הכנות,

מקוה לטוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו