מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

מקפיצה. תודה!
נונלה06/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי ההמשך...נונלה05/09/2011
מעט הסטוריה:
בת 41.5
לפני שנתיים -
הזרעה ראשונה - 75 גונאל אף - הריון כימי
הזרעה שניה - 112.5 גונאל אף - 3 ביציות, אין הריון
הזרעה שלישית - 150 גונאל אף - 5 ביציות, אין הריון
לפני IVF - כניסה להריון ספונטני שממנו ב"ה יש לי ילד.
נסיון לילד שני - התחלנו בנובמבר 2010, כמה חודשים של ניסיונות טבעיים - לא צלח.
פברואר 2011- IVF ראשון (חודש עם FSH גבוה) - אין ביציות.
אפריל 2011 - פרוטוקול קצר מיום 6 למחזור - 3 מנופור, 1 צטרוטייד במשך שבוע - 5ביציות, 4 הפריות, שלושה עוברים הוחזרו - הריון כימי.
מאי 2011 - החלפתי רופא - פרוטוקול טבעי - יומיים 3 מנופור ואחד צטרו - ביצית אחת, עובר אחד. לא נקלט
יוני 2011- פרוטוקול טבעי נוסף ללא הורמונים - ביצית אחת, הפרייה לא תקינה - אין החזרה.
יולי 2011 - הפסקה - הזרעה על בסיס מחזור טבעי - לא צלח.
אוגוסט 2011 - פרוטוקול: סינרל מיום 1 למחזור, 4 מנופור מיום 3 למחזור שגדלו ל-6 מנופור בשלושה ימים האחרונים (סה"כ עשרה ימים) - 5 ביציות - 2 הפריות תקינות. 3 לא תקינות. הוחזרו 2 עוברים (אחד 10 תאים, השני 8 תאים) ביום שלוש לשאיבה - היום שלילי נוסף (תמיכה של אוביטרל אחד אחרי החזרה, פרוגינובה וקרינון).
עשיתי:
צילום רחם לפני שנתיים (לפני ההריון והלידה) - תקין.
הסטרוסקופיה אבחנתית - תקין
בדיקות קרישיות - מזריקה קלקסן 40 מ"ג מיום ביוץ או החזרה.
לווקחת:
DHEA
מזון מלכות (רק חודש בינתיים)
ויטמינים
חומצה פולית
מיץ רימונים
היום הייתי אצל הרופא וסקרנו את התיק. לדעתו, אין לי בעיה בהשרשת עוברים ברחם, מכיוון שהרחם "הוכיח" את יכולת הקליטה שלו גם בכימיים וגם בהריון התקין.
לדעתו, אני מגיבה טוב לגירוי השחלתי והסטטיסטיקה שלי ש- 50% מהביציות שלי מוחזרות לרחם, היא סטטיסטיקה טובה והבעיה שלי היא באיכות הביציות.
לדעתו, בשל הנתונים, אני לא במצב של לשקול תרומת ביצית ויש סיכוי.
ביקשתי ממנו לתת לי סטרואידים והוא טען שאין צורך, אך אם אני רוצה הוא ייתן (לא מזיק לתקופה קצרה).
שאלתי:
1. הבנתי שסטרואידים מורידים את רמת הפרוגסטרון (שלי מעט גבוהה בימים הראשונים של המחזור) וע"יכ משפרים את איכות הביציות. האם נכון?
2. במידה וכך, האם כדאי לקחת סטרואידים?
3. באיזה מינון וממתי?
4. האם יש משהו נוסף שכדאי לי לעשות על מנת לשפר את הסיכוי לקליטת הריון תקין?
תתודה שקראתם את הכל ועל ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי ההמשך... - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2011הסטרואידים לא משפרים כלום ואין צורך לקחת וגם הDHEA-S הוא סטרואיד וגם אין לו שום יעילות במתן בטיפולי פיריון.
דבש מלאכות ורימונים מה זה עושה?
ויטמינים למה? לאיזו מטרה?
כל העניין שבגילך הסיכויים להריון הם קטנים אך עקב כך שהרית בעבר והחזירו לך עוברים אפשרי עדיין להמשיך.
לא משנה אם תשתי מיץ רימונים ובתוכו סטרואידים וויטמינים זה לא ישנה את סיכויי ההצלחה או טיב הביציות.
טוב שאת לא אוכלת גם שום.
בכל אופן זה שאת לוקחת 6 אמפולות זה גם בעיתי כי כמעט אין הריונות בכמויות כאלה של הורמונים.
בכל זאת אין ספק שמוקדם עדיין להתחיל בתרומת ביציות והייתי ממשיך בניסיון להוציא הביציות שקיימות בתקוה שיתפתח עובר שיתן הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. בהמשך לשאלתי...
נונלה06/09/2011יש לי פרוגסטרון מעט גבוה בתחילת המחזור (הטווח הוא בין אחד לחמש והתוצאה היא בערך 4). הוא יורד בהמשך וכמובן עולה לקראת ביוץ.
האם זה נכון שפרוגסטרון ברמה הזו עלול לפגוע באיכות הביצית ובהשרשה?
האם סטירואידים מורידים את רמת בפרוגסטון וכך בעקיפין משפרים את איכות הביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. בהמשך לשאלתי... - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2011סטרואידים אין להם שום מקום בטיפולי פיריון והם לא מורידים ולא מעלים כלום.
אם הערכים הנורמליים הם בין 1 ל5 אז מה לא בסדר ב 4?
את לא צריכה לבנות תאוריות כפי שאת כותבת וחושבת כי זה לא עובד ככה.
אין שום אפשרות לשפר איכות ביציות והן כבר קיימות בשחלה ומה שחשוב הוא גיל הביציות.
אין קשר בין פרוגסטרוטן לאיכות ביציות ואין קשר בין סטרואידים והורדת רמות של פרוגסטרון.
לא מתאוריות אלה יבוא ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אפשר עוד שאלה בבקשה?
נונלה06/09/2011כתבת בתשובה הקודמת שלך אליי כי 6 אמפולות של מנופור הן מינון גבוה שבדר"כ לא מניב הריונות בכמויות כאלו של הורמונים.
* האם אתה יכול לתת לי הסבר קצר למה?
* והאם אתה חושב שהמינון הקודם שקיבלתי, 3 מנופור ואחד צטרוטייד במשך שבוע מיום שישי של המחזור נחשב מינון נמוך או גבוה?
* האם יש לך המלצה למינון אחר?
* ושאלה אחרונה: הרופא שלי חושב שבגיל שלי ובמצב שלי עדיף פרוטוקול קצר ולא ארוך... מה דעתך?
יצא יותר משאלה אחת נוספת... אני מקווה שזה בסדר.
תודה רבה על עזרתך ועל המענה המהיר והאדיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אפשר עוד שאלה בבקשה? - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2011מינון גבוה מראה על יכולת דלה של השחלה ואין בדרך כלל הריונות במצבים כאלה.
זה לא חשוב המינון או הפרוטוקול , חשוב מה הפרופיל ההורמונלי שלך רוכך AMH.
כמו כן חשוב מה אומרים במעבדה על העוברים שלך ולפי זה להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)