מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופסור בידר בבקשהשיר07/09/2011
פרופסור בידר שלום
רקע : בת 23 , הוא-29 .
ללא עבר ניתוחי,ללא הריונות וללא הפלות קודמות.
התחלנו הזרעות בגלל בעיית זרע.
ביצעתי IUI ב 18.8.11 אחרי איקקלומין וזריקת אוביטרל אחת.
ביום ה- 15 לאחר ה IUI ביצעתי בדיקת בטא אשר תוצאתה הייתה 24.
יומיים לאחר מכן,שוב בטא-התוצאה ירדה ל 13 .
הונחיתי לבצע שוב בטא על מנת לראות שהיא מתאפסת ואכן- אתמול,יומיים אחרי התוצאה האחרונה- הבטא הייתה 6 .
האחות במרפאה התקשרה אליי ואמרה כי עליי לבצע בטא שוב,ביום ראשון הקרוב על מנת לבדוק שהיא אכן קטנה מ 3 .
בינתיים- קיבלתי ווסת אתמול, יום שלישי, ועברתי לרופא אחר באותה מרפאה.
מכיוון שהוא היה היום ויהיה שוב רק ביום א', ביקשתי מהמזכירה שתעביר לו את התיק שלי, על מנת לדעת אם אני צריכה לקחת שוב איקקלומין. (היות ויום א' כשהוא יהיה זהו יום 6 למחזור ולפי מה שהרופא הקודם הסביר לי זה מאוחר מידי לאיקקלומין).
המזכירה אמרה שהרופא בדק את התיק, נתן מרשם ואמר להתחיל מיום שבת (דהיינו יום 5 למחזור). כשהאחות שמעה על כך, היא אמרה שהיא לא מבינה איך הרופא נותן מרשם מבלי לבדוק אותי, הסברתי לה את מה שכתבתי לעיל והיא טענה כי "היא לא אחראית". וכי-"לפי הגיל שלך (23) את יכולה לקחת איקקלומין גם ביום 6 למחזור".
מספר שאלות ברשותך פרופסור :
1. הרופא הקודם ביקש שאבצע בדיקת דם ביום ראשון (זה הוחלט לפני שקיבלתי ווסת), האם עדיין עליי לבצע בדיקת דם לבטא?
2. אם התשובה ל 1 היא כן- למה יש צורך בבטא? שהרי קיבלתי ווסת....
3. האם זה נכון שלפי הגיל שלי אני יכולה להתחיל איקקלומין גם ביום 6 למחזור?
4. האם יש מצב שהבטא לא ירדה מתחת ל 3 (למרות שקיבלתי ווסת) ושזה מסוכן ליטול איקקלומין מבלי לדעת את ערכי הבטא?
סליחה (X מיליון) על האורך של ההודעה.
אין לי את מי לשאול ואני מאוד מבולבלת.
תודה רבה פרופסור בידר וסליחה, שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופסור בידר בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011לא חייבים לעשות עוד פעם בטא כי ירדה מספיק.
לגבי האחות שהיא לא מבינה ולא אחראית זה נכון.
לגבי מתן איקכלומין אפשר להתחיל אך קודם הלקיחה יש לודא באולטרה- סאונד אם לא נשארו ציסטות בשחלות כי אם כן יש לדחות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה פרופסור בידר !!
שיר07/09/2011האם יש איזושהי סכנה בנטילת כדור אחד של איקקלומין?
התור לרופא הוא ביום ראשון והונחיתי להתחיל איקקלומין ביום שבת (שהוא יום 5 למחזור)..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה פרופסור בידר !! - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011אין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)