שאלה לפרופסור בידר....

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופסור בידר....
    אתי
    14/09/2011

בת 34,הפריה ראשונה,בוצעה שאיבה ב7/9,החזרת שני עוברים יפים (4 תאים)ב9/9,יום לאחר השאיבה ולפני ההחזרה הונחתי להתחיל בתמיכה (אינדומטרין 3 פעמים ביום),במקביל ומחיפוש מטורף אחר שינויים בגוף ורצון עז להצלחת הטיפול אני בודקת את טמפרטורת חום השחר....שאלותיי:

1.עם תחילת השימוש באנדומטרין ובמשך 4 ימים היה לי גודש בחזה וכאבים בפטמות,זה חלף בהדרגה,כרגע רק עם תחושה לא נעימה בפטמות (קראתי בהתווית בתרופה שמדובר בתופעת לוואי רצויה),במקביל בדקתי את טמפ' חום השחר והיא נשארה דיי יציבה מתחילת המחזור,החל מהיום החמישי להחזרה (אתמול) גיליתי עלייה בחום השחר וגם הבוקר,האם עלייה זו נובעת מהשימוש בתרופה (תמיכת הפרוגרסטרון) או כתוצאה מיצור פרוגרסטרון טבעי של הגוף במידה וההפריה צלחה? לא רוצה להתלהב מוקדם מדי )-:

2.מתיחות קלות בבטן,מעין תחושה שמשהו קורה שם (ואני לא פסיכוסומטית),אני פשוט מרגישה את זה,על מה תופעה זו בכל זאת יכולה להעיד בשלב הכל כך מוקדם הזה?

3.נשאבו לי רק 6 ביציות,לאורך כל הטיפול ללא נפיחות או כאבים בבטן אך הפחד מגירוי יתר שחלתי גורם לי לשתות כמו גמל,עד מתי אני צריכה להמשיך לשתות את הכמויות האלה?

אני יודעת שאני ערה לגוף שלי היום יותר מתמיד ומחפשת פרשנות לכל גרד,גיהוק,התרחשויות ברחם וכו.....כמו כן ברור לי שסבלנות לא קונים בחנות ועליי להמתין לבדיקת בטא במועד שנקבע לי (23/9).....אוף,מטפסת על הקירות )-:

לתגובתך אודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופסור בידר....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יקירתי, מנסיון - רק בדיקת דם תצביע

רות
    14/09/2011

על הריון. מבינה את הסקרנות והרצון להצליח, כמו גם חיפוש סימנים שאולי יעידו על משהו.
    אך, כפי שאמרת, את רגישה לכל מיני דברים שהגוף עובר בימים אלו.
    כל סימן שהוא אינו יכול להעיד בודאות שזה הריון.
    ודרך אגב, בד"כ משאיבת 6 ביציות אין גירוי שחלתי, זה קורה בד"כ שיש הרבה מאוד ביציות. מה גם שסביר להניח שאין לך גירוי שחלתי. אז, תשתי מים, אבל בכמות סבירה.
    לדעתי, במקום סתם להילחץ מכל מיני שינויים שאולי עוד תרגישי, תמשיכי להתנהל רגיל,
    גם אם חלילה יופיעו הפרשות או דימום בטרם מועד הבדיקה, אל תספידי את הטיפול. חכי לבדיקת דם במועד שנקבע לך ורק היא תראה אם יש הריון או לא.
    אל תכניסי את עצמך ללחץ. כמובן שיהיה לך בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נירית......

אתי
    14/09/2011

תודה נירית,המתח פשוט חזק ממני,פסימית ואופטימית באותה נשימה,אני בהחלט מודעת לסטטיסטיקת ההצלחות בטיפולי הפריה ולא חיה בתחושה מוצקה שדווקא לי זה יצליח בטיפול ראשון ומשתדלת בכל מאודי לאסוף את כל הכוחות הנפשיים להתמודד גם עם תשובה שלילית ביום המכריע,נקווה לטוב ואמן שכל אחת ואחת מאיתנו תיזכה לזכות הזו להיות אמא מוקדם ככל האפשר....

אמן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור בידר.... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    14/09/2011

קודם כל ב 6 ביציות אין גירוי שחלתי וזה שאת שותה כמו גמל אז לא ברור לי למה ואני לא יודע בדיוק כמה בכלל שותה גמל ליום.יש ימים שהוא לא שותה כלל.
    לא צריך למדוד חום השחר אין לו שום משמעות במיוחד כשלוקחים תרופות.
    כל תחושות הבטן זה עקב פעולת ההורמונים על המעיים.
    לסיכום יש לחכות בסבלנות לבטא ולא להיות כמו גמל מטורף.
    תהיה רגועה ואם יקלט אז מה טוב היתר אין לו חשיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בידר אתה מלך.....

אתי
    14/09/2011

איזה הורס אתה....אני נכנסת לפורום הזה בעיקר גם כדי לצחוק והתגלגל מתגובותיך,מזמן לא צחקתי ככה.....המון תודה לך,נמתין בסבלנות.....נקווה לטוב (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו