שחלות פוליציסטיות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות
    אתי
    14/09/2011

יש לי שחלות פוליציסטיות....הייתי שמחה לקבל הסבר חד משמעי מה זה בעצם, איך מטפלים בזה,האם זה מונע הריון,יש ניתוח מסויים שצריך לעבור,איך מתמודדים עם זה?????????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רופאה.....

אתי
    14/09/2011

אתי,אני לא רופאה אך יש לנו שני דברים משותפים גם לי קוראים אתי וגם אני פוליציסטית,זו לא מחלה ותופעה זו הינה בקרב 10 אחוז מהנשים בעולם,יש סברה כי מדובר בבעית פריון קלה ובכל מקרה ניתן לטפל בה כשרוצים להכנס להריון,ראוי לציין שבמקרים מסויימים גם נכנסים להריון ללא כל עזרה.התסמונת מאופיינת בדרך כלל בנשים מלאות,אקנה,שעירות יתר ונמיכות קומה,זה לפחות מה שהספרות אומרת,אני דווקא גבוהה ורזה וללא כל תסמין אופייני לפחות בהיבט החיצוני,מבחינת פרופיל הורמונלי,מקובל כי ערכי lh ו-fsh הינם ביחס של 1:1,בעוד שאצלנו הפוליציסטיות ערכי הlh הינם פי שניים או יותר (תלוי בחומרת התסמונת) מערכי הfsh,ניתן לראות גם באלטרסאונד מעין "מחרוזת פנינים" בשחלות,כלומר ריבוי זקיקים קטנים שאינם מגיעים לכדי הבשלה....
    הסירי דאגה כי מדובר באחת מבעיות הפריון הקלות ויש לכך טיפול לכשתרצי להכנס להריון ב"ה,

מאחלת לך הצלחה,אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אתי
    15/09/2011

האמת שרוב התופעות שהזכרת קיימות אצלי חוץ מאקנה...
    לגבי נתונים הורמונלים אין לי מושג...בעבר עשיתי פרופיל הורמונלי ונאמר לי שהוא תקין...
    עברתי הריון בטיפול הזרעה על בסיס מחזור טבעי איקאקלומין ואוביטרל אבל ההריון הסתיים כמעט בשבוע 9....

האם צ'יסטה בשחלה זה שחלות פוליציסטיות.?
    כי נאמר לי שניתן להוריד את הצ'יסטות וזה פותר את הבעיה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה נוספת מהרופאים

אתי
    16/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו