מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אכזבה ענקית מבנק הזרע ד"ר רונן ברמתגלית ויטנברג14/09/2011
הייתי רוצה לדעת איפה אני יכולה להגיש תלונה על ד"ר רונן מבנק הזרע ברמת השרון עקב חויה נוראית שעברתי בגללו שעתיים לפני הזרעה מי מפקח עליו אשמח לקבל מידע למי לפנות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית - לאן ניתן להגיש תלונות
שם פרטי15/09/2011היי גלית,
אני מבינה שחווית חוויה קשה. קודם כל חשוב לדעת באיזה מסגרת בנק הזרע הזה מתנהל, כמו למשל לאיזה קופ"ח הוא שייך, או שהוא בכלל פרטי.
בכל מקרה, המקומות להגיש אליהם תלונות הם מחלקת פניות הציבור בכל אחד מהגופים. אם זה בית חולים, ניתן לפניות הציבור בבית החולים, או לפניות הציבור בקופ"ח במסגרתו מתנהל בית החולים, ולפניות הציבור, אם קופ"ח - לפניות הציבור של קופ"ח ולמשרד הבריאות וכו'.
אבל, מניסיוני, מתלונות שהיו לי על רופא וגם על אחות (לא קשור לטיפולי הפוריות) לא זכיתי לקבל מענה כלשהו ממשרד הבריאות, ולקופ"ח יש מכתב לקוני שהם שולחים והם כותובים בו שאת מקבלת את השירות הטוב ביותר שאת יכולה לקבל על ידי האנשים שהתלוננת עליהם.
גם מכתב לבית חולים ממשלתי מסוים, בו חיכיתי לשווא בהפסקה מהטיפולים לתור לפרופ' שנשלחתי במיוחד אליו על-ידי רופאה מומחית שהיא מנהלת מרפאה מקצועית בתחומה, וביקשה עבורי אישור מיוחד לבית חולים שאינו שייך לקופה אך ורק בגלל מומחיותו הדייי נדירה בעניין מסוים, ובסופו של דבר לא דחו לי את התור כשידעו שלא יהיה, גם המכתב הזה נענה בתשובה לקונית מטעם בית החולים אשר אינה מתייחסת כלל לכך שאם הייתי יודעת שלא אכנס אליו, לא הייתי מחכה כל כך הרבה שבועות בחינם, ובמיוחד אינה מתייחסת לכך שההפניה אליו היתה של הרופאה המקצועית בקופ"ח, ולא שלי.
נסי להגיש, אולי בסופו של יום מבקר המדינה רואה את מהות הטיפולים בפניות, ואפילו בשביל זה חשוב שתכתבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהמ..נשמע מפחיד
אני15/09/2011אני עברתי הזרעה ראשונה על ידו..
בואי נאמר שלא הייתה חוויה מלבבת..אפילו היו כאבי בטן עזים עד כדי התכווצויות ודימום. לא התייחס כל כך לעניין כאבי הבטן..מה עוד שציפתה לי נסיעה ארוכה..
ד"ר רונן ניסה כמובן לגרום לכך שאבוא למעקב, וגם אקח הורמונים וכו'..
אבל לדעתי מאוד נזהר ממני..ואולי טוב שחיכתה לו מישהי..כך שהיה לחוץ בזמן מכדי להתעסק איתי..
מה שבטוח שהרגשתי איתו שלא בנוח וגם עם הכאב ומהר מאוד לא הסכמתי לעבור זאת שוב אצלו.
אם ביצע משהו שאינו כשורה תדווחי..הייתי משאירה לך מייל שתפני בפרטי..
כי זה מאוד יכול להתקבל על הדעת.
הדיווח יכול להיות בפני הנהלת בית החולים, האתיקה הרפואית וכו'..
נורא בעיניי שהחוויה שגם כך לא נעימה עברה אצלך כך...כולי תקווה שאת תהיי האחרונה שתחשף לכך מכל רופא שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
ללל16/09/2011מחקו את התגובה שלי, אבל אכתוב לך שוב, בתקווה שלא ימחקו!
ניתן להבין, מתגובה נוספת שקיבלת ונמחקה על ידי מישהי שטופלה על ידי אותו הרופא, שמדובר על משהו מאוד לא פשוט.
לכל גוף יש מחלקה לפניות הציבור, ומעל כולם נמצא משרד הבריאות.
אם את סבורה שיש לך על מה להתלונן, פני לפניות הציבור של הגוף הספציפי בו התנהל העניין בגינו את מתלוננת, או לגוף מעליו.
למשל, אם הרופא הזה עובד במסגרת פרטית, פני לפניות הציבור של משרד הבריאות, אם זה תחת קופ"ח מסוימת, פני לפניות הציבור של קופה"ח המסוימת ו/או למשרד הבריאות, ואם זה בית חולים השייך לקופת חולים מסוימת, פני לפניות הציבור של בית החולים, או לפניות הציבור של קופת החולים במסגרתה מתנהל בית החולים. אם זה בית חולים ממשלתי, פני לפניות הציבור של בית החולים ו/או לפניות הציבור של משרד הבריאות.
מניסיוני האישי (מתלונות שאינן קשורות לטיפולי הפוריות), התשובות הן תמיד לקוניות, שאת מקבלת את השירות הטוב ביותר על ידי האנשים שעליהם התלוננת, ושהם עושים ככל שביכולתם לתת לך את השירות הטוב ביותר....
לצערי, אין תשובות שמתייחסות ספציפית לתלונה. במילים אחרות, תשובות ללא תכלית.
לצערי, מחלקת פניות הציבור של משרד הבריאות לא החזירה לי עד היום שוב תשובה, למרות שעבר זמן רב של שנה-שנתיים לפחות ואולי אפילו יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכזבה ענקית מבנק הזרע ד"ר רונן ברמת - תגובה
פרופ` דוד בידר17/09/2011הי גלית.
לא כתבת מה קרה.
אני רוצה לציין שהיום מאוד קשה להשיג זרעים של תורמים ואצלנו בתל השומר התור הוא של 6 עד 7 חודשים.
דר. רונן ,מצד אחד, מנסה מאוד לעזור למטופלות על ידי גיוס תורמים מהארץ ומחו"ל והוא מצליח בזאת יותר מאחרים.
יש לזכור שגם הוא וגם אנחנו ,הרופאים ,מנסים לעשות את הטוב בשבילכם ואנחנו לא נגדכם.
לכן אני ממליץ לך , להבדיל מכל עיצות האחיתופל שקיבלת, לבקש לדבר איתו וללבן איתו את תלונתך על מנת שישפר ויגרום לשביעות רצונך.
הגשת התלונות ,בסופו של דבר, זה פוגע במטופלות כי אין כל כך הרבה רופאים שמצליחים לגייס תורמים כמו רונן והיות ואני מכיר אותו אישית הרוחים שמה הם לא של מיליונים.
אם לא תסדרי איתו בשיחה אוכל לדבר איתו בשבילך כדי שתנוח דעתך והוא בטוח יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר היקר
אני18/09/2011תשים לב שמדובר בשעתיים לפני הזרעה..
כלומר, שיווקך עבורו בגין תהליך הבאת הזרע אינה במקומה.
כן מבחינת עסקית לא ניתן להתעלם מיכולת המסחר שלו..את זה הרגשתי לאורך כל הדרך.
לעתים אפשר להגיד שזו לזכותו..
לגבי התעשרויות וכו'..ממש לא מענייני אבל אין לי ספק שמישהו עושה מזה כסף ולא בכדי.
אני רוצה להדגיש שבתהליך הזה מאוד מאוד חשוב לנו המטופלות לא רק הייבוא, אלא גם מעבר.
לי למשל חשוב שיהיה רופא מקצועי המוכן לקחת אחריות ולהיות שותף לתהליך.
חייבת לציין שמעט רופאים בכל מיני תחומים רגישים לצורכי המטופל.
תהליך הפוריות קשה הוא, מערב המון אלמנטים רגשיים..הרי נשים רבות מעוניינות להגשים את יצר האימהות.
במקום הזה להתקל בקושי ועוד בקשיים שחלקים בירוקרטיים, וחלקם ברמה האישית עם רופאים שונים..
חושבת שזה לא לעניין.
וקוראת פה לכל הרופאים לגלות יותר אמפתיה, יותר אמונה..כך גם המטופלת לא תאבד תקווה ולא תרגיש כל אכזבה.
שנה טובה ופורייה לכולן, והצלחות לרופאים הנכבדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר היקר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/09/2011אבל לא עניתי לך על העניין אז מדוע את צריכה להגיב להערותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוך הזדהות עם עוולה
אני18/09/2011ולכן חשוב שאגיב..
אם עוד מישהי או כמה נפגעו מזכותן לענות על משהו שאתה אומר בגין רופא מסוים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלונה שלי על ד"ר רונן
גלית19/09/2011פרופסור בידר שלום רב
אני מאוד מודה לך על ההתייחסות !!
הטראומה שעברתי עם ד"ר רונן שעתיים לפני הזרעה עיקרה היא גסות רוח נוראית מצידו משום שנקבעה לי הזרעה די מיידית (אגב אני לא משתמשת בזרע תורם יש לי בן זוג ) וברגע שנקבעה ההזרעה התקשרתי על פי דרישת בנק הזרע של ד"ר רונן לעדכן אותם שיכינו לי את המנה אבל כל העובדים כולם יצאו ליום כייף ולא היה מי שיתן שירות למרות שצילצלתי מספר פעמים באותו היום ובאחד הפעמים דיברתי עם אישתו שהתחייבה בפניי שד"ר רונן יחזור אליי עוד באותו היום. זה מעולם לא קרה ולמחרת יום ההזרעה התקשרתי כבר בלחץ היסטרי ומאוד כועסת ,וכשנסעתי להביא את המנה ד"ר רונן פינה מזמנו כדי לצרוח עלי שאני לא יכולה להלחיץ את המערכת צרחות נוראיות וכל זה שעתיים לפני הזרעה ןלכן אני ממש מרגישה שנעשתה לי עוגמת נפש אני לא מצפה ליחס של המלכה אליזבת אבל אני די בטוחה שאם לא היתה בלעדיות והיה עליו פיקוח הוא היה מתיחס אחרת . אני כבר שבוע וחצי אחרי ועדיין כועסת ונעלבת וכואב לי בלב באותה המידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלונה שלי על ד"ר רונן - תגובה
פרופ` דוד בידר19/09/2011נקווה בכל זאת שיהיה הריון.
אצל המלכה אליזבת נסעו אליה לארמון ושם עשו את ההזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת הבנה..
פאטריק דולי23/09/2011ציניות היא דבר משעשע לעיתים...
אבל בל לשכוח את הגורם האנושי - אנו נתונות בלחץ נוראי כל כך!מלוות בכשלונות
רציפים וצריכות אמפטיה קלה ולא סבך של ביוקרטיה, מה עוד שזה בפרטי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שי לכן??? יאללה
מודאגת23/09/2011הוא ענה לה יפה לכל אורך השרשור
קצת הומר מה הוא כבר אמר??
איחל בתקווה גדולה שאכן תהיה בהריון
והכניס קצת הומור גם מה לא טוב בזה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
אור18/09/2011בוקר טוב לכולם. בירצוני לשאול היום זה יום ה-9 להחזרת עוברים הבוקר עשיתי בדיקה ביתית ויצא לי שלילי מניסיונכם האים עדין קיים סיכוי להריון או שלא אדה לכם על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין יש סיכוי
אני18/09/2011בדיקה ביתית תזהה הריון בערך ביום ה-12 או אפילו 14 להחזרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
אור18/09/2011תודה רבה את ממש מעודדת מאחלת הצלחה לכולנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)