PGD- אבחון גנטי טרום השרשה, מכירים?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• PGD- אבחון גנטי טרום השרשה, מכירים?
    גיא
    16/09/2011

שלום רב. יש לנו שני ילדים בנים בספקטרום האוטיסטי ואנחנו רוצים בת. האם מישהו כאן עבר יעוץ בנושא PGD - אבחון גנטי טרום השרשה?
    1. מצד אחד יש את המחקר שאומר שהפריה חוץ גופית מגדילה פי 3! את הסיכוי לאוטיזם. מצד שני, אם באמצעות הליך PGD מנסים לכוון לבת - אז יש פחות סיכוי לאוטיזם. האם בשקלול כל הנתונים, שווה ללכת על הליך PGD כהליך שאולי יפחית את הסיכוי לקבל תינוק עם לקות של אוטיזם?

צריך לזכור גם שמחקר חדש מראה שהסיכוי לילד נוסף עם אוטיזם במשפחה שכבר יש בה ילד עם אוטיזם גבוה ממה שחשבו בעבר - ועומד על 19%.

2. שאלה שניה. האם בכלל קופת חולים כלשהי (אני במכבי) תומכת ומממנת הליך כזה (בהנחה שהגענו למסקנה שזה באמת מפחית את הסיכוי לילד עם לקות). האם מישהו עבר הליך PGD כאן בפורום ויכול לספר לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגיא

ללל
    16/09/2011

גיא שלום,

כדאי לך לפנות לפורום של גנטיקה בשאלותיך, יש גם כאן ב-BEOK וגם באתר הכללית (אפילו שאתה במכבי, אם כי אני מניחה שגם באתר של מכבי).

בפנייתך, כדאי לך לציין באופן מדוייק את הרקע של הפגם הגנטי של הילדים שלך (תשובות המעבדה שקיבלת) .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו