איקקלומין, ציסטה וזריקות...

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• איקקלומין, ציסטה וזריקות...
    גל
    20/01/2008

קצת ארוך... זה החודש השני שאני על איקקלומין. שניים ביום. חודש שעבר כשלקחתי רק אחד היו לי כאבי ביוץ חזקים במשך שבוע. התפתחו זקיקים יפים, הרירית היתה 6, אבל הריון לא היה. החודש, נצפה ביום הרביעי למחזור, לפני שהתחלתי, "זקיק". יומיים אחר-כך , אצל מומחה פוריות, הוא היה 20, לא זוכרת בדיוק. וגם כמה קטנטנים. הפרופ' אמר שזו ציסטה , הפנה אותי לצילום רחם ואמר להתחיל בזריקות גונל. היום - 12 למחזור- ציסטה 5- ללא זקיקים, עובי רירית 8. רופא הנשים אמר שכנראה לא יהיה ביוץ החודש. שאלותיי - מה קורה עם הציסטה, האם היא נעלמת, איך זה שאין ביוץ עם איקקלומין. תמיד, בכל חודש יש לי כבר כאבי ביוץ בזמן הזה. האם לעבור כבר לזריקות או להמשיך עם האיקקלומין, ש"לא מוכיח את עצמו". אני פוחדת מתופעות הלוואי של השלב הבא, הבנתי שגם עם הזריקות יכולות להתפתח ציסטות. האם הזריקות הנ"ל יכולות לפגוע בבריאותי? רציתי להוסיף שאני בת 40 ורוצה הריון נוסף. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום גל

ד''ר דוד ישי
    24/01/2008

בעיקרון , צריך להמשיך עם איקקלומין לפחות שלושה מחזורים לפני מעבר לשלב הבא, בעיקר כאשר התגובה לא רעה - כמו שתיארת. מפאת גילך אני תומך בהחלטה של הרופא שלך לעבור כבר עכשיו לשלב הזריקות, שאין לך מה לחשוש ממנו. הוא לא הרבה יותר מסובך אבל נותן סיכויי הצלחה מעט טובים יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו