שאלה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חסויה
    18/09/2011

שלום רב,
    האם אמורים לבצע בדיקת אולטרה סאונד ביום ה 21 לווסת לקראת IVF עם פרוטוקול ארוך או שבדיקת דם מספיקה כדי לראות אם אפשר להתחיל עם הסטימולציה?

בבית החולים שבו אני מטופלת כלל לא עושים בדיקות אולטרה סאונד לפני התחלת טיפול ומסתמכים על בדיקות דם בלבד. האם זה מקובל?
    אני שואלת כי לפני שבועיים התחלתי דקא 0.1 וביום השני למחזור (9 ימים אחרי התחלת הטיפול) כבר התחלתי עם הסטימולציה במנופור והפעם מספר הזקיקים בשחלות לא גבוה כפי שבד"כ. בכל הטיפולים שביצעתי עד כה היו לי 10 זקיקים בכל שחלה ותמיד נשאבו לי 20 ביציות, והפעם יש לי שחלה אחת שכמעט ולא מתפקדת (רק 4 זקיקים) ובשניה 8.

מה יכולה להיות הסיבה לירידה במספר הזקיקים בטיפול הנוכחי? הפרוטוקול נשאר זהה בשלושת הטיפולים. (IVF PGD עקב בעיה גנטית בלבד)
    אני בת 32 + 1.
    תודה, וסליחה על אורך השאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד''ר דוד ישי
    19/09/2011

שלום
    אפשר להסתמך רק על בדיקת הדם. המידע הנוסף מבדיקת אולטרסאונד אינו הכרחי.
    יש הבדלים בתגובה לאותו טיפול שקשורים כנראה באיכות הזקיקים שהתפתחו באותו חודש. טיפול רצוף חודש אחרי חודש יכול לגרום לשינוי דומה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה-המשך

חסויה
    20/09/2011

האמת שבאולטרה סאונד ראו 12 זקיקים, ובסוף שאבו 19...שזה מה שבד"כ שואבים לי. מחכה לשמוע כמה הפריות נוצרו, רק אתמול שאבו.
    בגלל שאני עושה פרוטוקול ארוך אז תמיד יש הפסקה של מעל חודש, מאחר ואני מתחילה ביום ה 21 למחזור.

תודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו