מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום לאחר איקוקלומיןאורטל19/09/2011
אני בת 27, נשואה, מחזור לא סדיר, אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות, התחלתי סבב ראשון של איקוקלומין, ביום החמישי למחזור נטלתי במשך חמישה ימים כדור אחד של איקוקלומין. ביום ה-13 למחזור עשיתי מעקב זקיקים ונאמר לי שיש לי זקיקים קטנים ועובי רירית הרחם היה 10.5, ביום ה-14 (יום אחרי המעקב) למחזור התחלתי לדמם ובמהלך היום זה התפתח לדימום יותר רציני (מחזור), הייתי במרפאה ועשו לי אולטרסאונד ונאמר לי שהכל בסדר (אין ציסטה), שהזקיקים מאוד קטנים אבל רירית הרחם בעובי 4.6 (לאחר יום!). הרופאה אמרה לי שהיא לא יודעת מה הסיבה לך, ואמרה שלא הגבתי טוב לאיקוקלומין ונתנה לי הפנייה למרפאת פוריות.
יש לציין שכאבי המחזור שיש לי עכשיו מעולם לא היו לי, כאבים חדים.
מדוע דיממתי? האם לא הגבתי טוב לאיקוקלומין כצפוי? האם זה אומר שאני צריכה לעבור טיפול אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר איקוקלומין - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי19/09/2011שלום אורטל,
טיפול באיקקלומין הינו טיפול מאוד מקובל להשראת ביוץ בנשים עם תסמונת השחלה הפוליציסטית.
יחד עם זאת, לא כל הנשים עם תסמונת השחלה הפוליציסטית תפתחנה זקיק מוביל ותבייצנה תחת טיפול באיקקלומין. לפי מה שכתבת, אכן נראה שלא היתה תגובה מבחינת התפתחות זקיק גדול תחת האיקקלומין זה התבטא בזיקקים קטנים בעל קול. איני יודעת מה הסיבה לדימום תחת הטיפול. יתכן כי הווסת שאחריו התחלת את הטיפול לא היה ממש ווסת אמיתי.אלא דימום שהופיע לאחר הפסקת תרופות כמו פרוברה או דופסטון. לא ציינת תהאם נלקחו בדיקות דם במקביל לביצוע על קול ומה היו התוצאות. כמו כן, הייתי בכל מקרה מבצעת תבחין הריון ,למרות שהסיכוי לכך נמוך מאוד. יתכן שיש מקום לנסות פעם נוספת נסיון טיפולי עם איקקלומין אך במידה וגם הפעם לא תהיה תגובה מבחינת גדילת הזקיקים הייתי ממליצה לעבור לטיפול אחר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לאחר איקוקלומין
אורטל21/09/2011אני עדיין מדמדמת בכמויות גדולות. זה טבעי? חשוב לציין שלפני שלקחתי איקוקולומין נטלתי דופסטרון בכדי שאני אקבל מחזור (לפני כן, לא קיבלתי מחזור כחמישה חודשים). הכאבים עכשיו מאוד חזקים וכך גם הדימום.
זה טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)