דימום לאחר איקוקלומין

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דימום לאחר איקוקלומין
    אורטל
    19/09/2011

אני בת 27, נשואה, מחזור לא סדיר, אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות, התחלתי סבב ראשון של איקוקלומין, ביום החמישי למחזור נטלתי במשך חמישה ימים כדור אחד של איקוקלומין. ביום ה-13 למחזור עשיתי מעקב זקיקים ונאמר לי שיש לי זקיקים קטנים ועובי רירית הרחם היה 10.5, ביום ה-14 (יום אחרי המעקב) למחזור התחלתי לדמם ובמהלך היום זה התפתח לדימום יותר רציני (מחזור), הייתי במרפאה ועשו לי אולטרסאונד ונאמר לי שהכל בסדר (אין ציסטה), שהזקיקים מאוד קטנים אבל רירית הרחם בעובי 4.6 (לאחר יום!). הרופאה אמרה לי שהיא לא יודעת מה הסיבה לך, ואמרה שלא הגבתי טוב לאיקוקלומין ונתנה לי הפנייה למרפאת פוריות.
    יש לציין שכאבי המחזור שיש לי עכשיו מעולם לא היו לי, כאבים חדים.
    מדוע דיממתי? האם לא הגבתי טוב לאיקוקלומין כצפוי? האם זה אומר שאני צריכה לעבור טיפול אחר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום לאחר איקוקלומין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום לאחר איקוקלומין - תגובה

ד''ר צפנת וינר מגנזי
    19/09/2011

שלום אורטל,
    טיפול באיקקלומין הינו טיפול מאוד מקובל להשראת ביוץ בנשים עם תסמונת השחלה הפוליציסטית.
    יחד עם זאת, לא כל הנשים עם תסמונת השחלה הפוליציסטית תפתחנה זקיק מוביל ותבייצנה תחת טיפול באיקקלומין. לפי מה שכתבת, אכן נראה שלא היתה תגובה מבחינת התפתחות זקיק גדול תחת האיקקלומין זה התבטא בזיקקים קטנים בעל קול. איני יודעת מה הסיבה לדימום תחת הטיפול. יתכן כי הווסת שאחריו התחלת את הטיפול לא היה ממש ווסת אמיתי.אלא דימום שהופיע לאחר הפסקת תרופות כמו פרוברה או דופסטון. לא ציינת תהאם נלקחו בדיקות דם במקביל לביצוע על קול ומה היו התוצאות. כמו כן, הייתי בכל מקרה מבצעת תבחין הריון ,למרות שהסיכוי לכך נמוך מאוד. יתכן שיש מקום לנסות פעם נוספת נסיון טיפולי עם איקקלומין אך במידה וגם הפעם לא תהיה תגובה מבחינת גדילת הזקיקים הייתי ממליצה לעבור לטיפול אחר.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום לאחר איקוקלומין

אורטל
    21/09/2011

אני עדיין מדמדמת בכמויות גדולות. זה טבעי? חשוב לציין שלפני שלקחתי איקוקולומין נטלתי דופסטרון בכדי שאני אקבל מחזור (לפני כן, לא קיבלתי מחזור כחמישה חודשים). הכאבים עכשיו מאוד חזקים וכך גם הדימום.
    זה טבעי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו