מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איקקלומין ושחלות פוליציסטיות- חשובאור20/01/2008
אני בת 27 והפסקתי גלולות לפני כחצי שנה.
בשני המחזורים הראשונים מאז הפסקת הגלולות שלא היו סדירים (אחד אחרי 38 יום והשני לאחר 44 יום) בדיקות הדם הראו שהיה ביוץ, אולם כבר חודשיים שלא קיבלתי ווסת ובדיקות הדם טרם הראו כי התרחש ביוץ.
הרופא איבחן אותי כבעלת שחלות פוליצטיות והמליץ על נטילת איקקלומין במינון של חצי כדור ליום.
הדבר נבע הן מהמחזור הלא סדיר, מתוצאות הבדיקה ההורמונלית ומפצעים על הפנים.
בסוף השבוע האחרון הופיע אצלי דימום לא עקבי, כלומר אין צבע אדום של דם, אלא חום והוא לא מופיע במשך כל היום.
מאחר וזה שונה מווסת נורמלית שהיתה לי עד כה- אני לא בטוחה שזהו מחזור...
בהנחה וזוהי לא ווסת ואקח את הכדור- האם זה יכול להזיק?האם יש עוד בדיקות שעלי לעשות כדי לאבחן שחלות פוליציסטיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין ושחלות פוליציסטיות
פרופ' שחר קול21/01/2008בעיית ביוץ לא סדיר היא שכיחה מאוד.
האבחנה מתבססת בעיקר על בדיקות דם לפרופיל הורמונאלי, וכן אולטרסאונד.
הטיפול המקובל כקו ראשון הוא איקקלומין.
אם הוסת לא אופייני יש לברר אולי יש הריון?
עדיף ע"י בדיקת דם.
באותה הזדמנות ניתן גם לוודא ששאר ההורמונים מתאימים לתחילת טיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בנטילת איקקלומין -
אור המודאגת21/01/2008ד"ר קול,
ראשית, תודה על התייחסותך המהירה.
שנית, אודה לתשובתך באשר לחלק השני של השאלה. דהיינו, במידה ואטול איקקלומין והדימום החום שכרגע מופיע אינו מחזור- האם זה עשוי לגרום נזק? האם איקקלומין ככלל יכולה להזיק?
כמו כן, בהנחה ולא עשיתי אולטרסאונד ורק בדיקות הורמונליות לבדיקה נהאם היה ביוץ- האם זה מספיק לאבחון תופעה של שחלות פוליציסטיות.
אני די מוטרדת מכך, אנא האר את עיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות
פרופ' שחר קול21/01/2008איקקלומין לא יגרום נזק אם ילקח במצב הורמונאלי מתאים.
יש לוודא שאין הריון.
יש לוודא שלא היה ביוץ ספונטאני.
האבחנה מחייבת ביצוע אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע אולטרסאונד בעת דימום
אור המודאגת21/01/2008אבל אם כרגע ישנו סוג של דימום- האם עדיין ניתן לבצע את האולטרסאונד?
סליחה מראש על ריבוי השאלות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)